Nyheter och gratulationer


22-05-13. Kinnekulle grönskar, körsbärsträden börjar slå ut. Så vackert och det doftar undebart.
Här njuter jag tillsammans med våra älskade Mary och Lily, det vackraste och finaste vi har.


2022-04-15. Idas första kull - Reefkullen - firar 11 år.
2022-04-14. Skärtorsdag2022-02-21. Älskade Jade har somnat in - 14 år, 8 månader och 15 dagar gammal.

Ännu en starkt lysande Skyelicestjärna, den 11:e, har tänts på himlen. Jade, från vår första kull, Leikullen.

Jade har haft ett fantastiskt liv tillsammans med sin familj. I yngre dagar var hon en uppskattad medarbetare i familjens Hundbutik i Eskilstuna. Sedan flyttade familjen till Jämtland där hon fick leva ett oerhört härligt och fritt liv tillsammans med lillebror Nimbus, Idas son. Jade blev Nimbus bonusmamma som hon kärleksfullt och tryggt tog hand om. De hade en fantastisk fin relation, älskade varandra.

Jade drabbades av åldersförändringar i hjärta och hjärna, men i övriga kroppen var hon alert och travade med raska steg på promenader. Gillade snön och badade gärna i Kallsjön. Sista dagarna kände hon själv att det var dags att lämna, slutade äta, ville bara dricka vatten och sova. Hon var en mycket speciell, känslig och smart hund, lite synsk vilket berörde djupt.

Klockan 11.10, fällde hon ut sina änglavingar och flög upp till sina fyra syskon, till sin mor och far. Nu är de alla samlade och rusar lyckligt runt på de evigt gröna ängarna.

Varmt och innerligt tack till Ewa och Thomas för all kärlek, omvårdnad ni gett underbara Jade. Nospussar och kärlek till Nimbus som under alla år dyrkat sin bonusmamma (moster).
2022-01-04. Älskade Abbe har somnat in.

En ny stark glimrande Skyelicestjärna har tänds på himlen. Ida och Samus underbara gosse, Abbe, SEVCH Abington Reef, har somnat in, 10 år 9 månader, efter en tids sjukdom. Han drabbades av cushings syndrom, har medicinerats, men fick nu bekymmer även med magen pga dessa mediciner och man tog ett beslut tillsammans med veterinär att han skulle så somna in.

Abbe har haft ett fantastiskt liv tillsammans med sin familj. Varmt tack till Ann-Britt och Roger, samt lillebror Ruby, för all kärlek och omvårdnad och beklagar nu er sorg.
2021-12-30 Gott Nytt 2022.

Vill rikta ett STORT TACK till våra vänner som har hundar från oss. Varmt tack för all den kärlek ni ger dem, för roliga aktiviteter som berikar dem. Vi är jättestolta över de framgångar ni haft under åren som gått.

Vi tänker på våra älskade stjärnor, hundar som lämnat oss, ni finns med oss i våra hjärtan.

Nu ser vi fram emot ett nytt år - 2022 och hoppas det skall ge oss mer frihet och glädje när vi nu fått våra vaccinationer. Att vi

förhoppningsvis blir av med pandemin och kunna umgås och leva mer normalt.

Önskar er alla, såväl två som fyrbenta god hälsa, glädje samt fin gemenskap tillsammans med era hundar.2021 -12-22 Julhälsning till vår Skyelicefamilj!

Igår var vintersolståndet och vi går mot ljusare tider vilket känns skönt. Pandemin har hållit sitt grepp om oss, trots att vi har vaccinerat oss med tre sprutor och skaffat vaccinationspass. Oro för att bli smittad och att smitta våra nära och kära finns där. Hoppas ingen av er har drabbats med svår sjukdom och att vi fortsätter att hålla ut.

Vi har sålt vår husbil under året och beställt en husvagn till våren, då hoppas vi kunna åka ut och träffas och ha lite trevligt tillsammans med våra älskade hundar.

Av våra 20 uppfödda hundar har vi under 2019-2021 förlorat 9 älskade hundar som nu lyser och glittrar över oss från stjärnhimlen.

Vi minns våra älskade hundar med värme och kärlek!

Kashmir:  2009-04-08 – 2019-11-13
Joshua:   2011-04-15 – 2020-01-30
Chester: 2011-04-15 – 2020-07-23
Tiffany:   2013-08-31 -  2020-08-31
Sunita:   2007-06-06 -  2020-10-08
Sydney: 2007-06-06 -  2020-11-14
Ida:    2007-06-06 – 2020-11-19
Bellis: 2007-06-06 - 2021-05-20
Perry: 2009-04-08 - 2021-07-07

Tack för all kärlek och glädje ni gav oss, Ni finns med oss i våra hjärtan.

Nu står vi inför julfirande, som för många inte blir som tidigare, men för oss här i Blomberg blir det ingen skillnad. Vi firar alltid jul ensamma, det trivs vi med och tänker utnyttja dagarna med utevistelser i mån av väder, eller mysa inne. Vi har pyntat med gran, tomtar och lite god julmat som vi brukar tillaga. Några julpaket har vi skickat efter eller gjort själva, som till Mary och Lily.

Med det önskar vi er alla en lugn och skön julhelg och inför det nya 2022 hoppas vi innerligt att det skall bli ett ljusare och mer glädjefyllt år. Längtar efter att göra lite roligt, resa ut i nya husvagnen, träffas och har kul tillsammans.

Tusen tack för fina blommor, choklad, mail, mms – det värmer i hjärtat.
2021-08-31. Gem-kullen fyller 8 år!

31 augusti 2021 fyller vår sista kull, våra juveler 8 år och blir veteraner. Tyvärr har vår lilla älskade Tiffany lämnat sin flock och är en vacker Skyelicestjärna på himlavalvet.

Vi hyllar dem med en fin presentation och önskar Sapphire, Tanja, Lily, Ruby och Dustin fortsatt lycka, god hälsa och framgång!
2021-07-07 Älskade Perry, ADI 3 Skyelice Arctic Explorer Peary, 12 år, 3 månader har idag somnat in.

Älskade lille Perry, du blev den 9:e Skyelicestjärnan som tändes på himlavalvet att lysa över oss.

Vi minns dig med kärlek och glädje, en liten rolig, glad valp, väldigt intelligent som hittade på bus. Flyttade till Finland drygt 1 år gammal och blev framgångsrik agilityhund tillsammans med sin ägare Heli.

Den 1 april 2016 blev han pappa till en kull valpar på Maple Yards kennel och lever vidare genom sina barn, barnbarn.
En av tikarna "April" flyttade in i familjen. Även hon är framgångsrik i agility. Aprils son Mörkö lever också i familjen och tränas inför tävlingar i AG.

"Den stora personligheten är borta 😢. Vi saknar dig så mycket. Du var alltid så glad, oändligt människoälskande, lekfull, högljudd, modig och självsäker. Även barnen växte upp vid din sida. Du var en pålitlig lyssnare. Nu är det dock dags att ge upp dig och skicka dig på din sista resa. Nu har du inte längre ont och du kan köra hårt igen med Nella någonstans ❤️. Vi minns dig dyrt med din flock av missar. Du bor delvis i oss genom din dotter April och ditt barnbarn Mörkö"

/Heli Kaikkonen

Ett varmt tack till Heli och hela familjen för all kärlek och glädje ni gett Perry. Han har haft ett rikt, fantastiskt liv.
Perry - vi glömmer dig aldrig, du finns i våra hjärtan. Vila i frid.
2021-06-23. Midsommar

Förr i tiden firades alltid Midsommarafton den 23 juni, men 1953 ändrades detta till att alltid dagen alltid skulle infalla på en fredag.
Kära far var född på den gamla midsommarafton, så idag sänder jag extra varma tankar till honom. Han lämnade oss redan 21 december 1977.

Nu önskar vi alla en fin midsommarhelg med en bild som vi tog idag vid Österplanan hed där det nu finns många olika arter av vackra blommor.
2021-06-06. Sveriges Nationaldag och Leikullen blir 14 år! Hurra och GRATTIS till underbara Jade.

Vår första kull - Leikullen - föddes på Sveriges Nationaldag den 6 juni 2007. Fyra stora vackra tikar och en stilig hane.
Nu firar vi Jade som uppnått den aktningsvärda åldern 14 år. Hennes syskon Bellis, Ida, Sydney och Sunita har lämnat oss, men finns med oss i våra hjärtan. De fick alla uppleva sin 13 årsdag, det har varit starka friska hundar.
2021-05-20. Se upp mot stjärnhimlen i natt- en ny stor vacker Skyelicestjärna har tänts. Underbara Bellis har somnat in.

Bellis blev nästan 14 år gammal, en fantastisk hund. Glad, vacker, duktig, som älskade att rusa runt i skogen. Fart och fläkt symboliserade Bellis.
Hon blev Korad, fick tre Cert, Cacib, och blev Svensk Utställningschampion. Därtill var hon en mycket skicklig spårhund där Carin och Bellis blev Svensk Viltspårchampion. I Rallylydnad var ni duktiga också och fick en titel RLDN.

Carin och Bellis upplevde mycket tillsammns, resor, träning och tävlingar.


Varmt och innerligt tack till Carin för all kärlek, omvårdnad du gett finaste Bellis.2021-04-15. HURRA och Stort GRATTIS till Reefkullen som idag fyller 10 år!

Det var sju fantastiska valpar, två tikar och fem hanar som såg dagens ljus den 15 april 2011. Tio år går fort och till vår stora glädje är fem av syskonen friska och aktiva som berikar sina familjer.Under 2020 somnade de båda underbara gossarna Joshua och Chester in. Under hösten 2020 förlorade vi mamma Ida och pappa Samu.

Saknaden är mycket stor. NI finns med oss i våra hjärtan.

Vi önskar Gamma, Mary, Abbe, Nimbus, Lemmy en härlig födelsedag. Fortsatt lycka och att ni får vara friska och lekfulla som idag.


2021-04-08. Stort och varmt GRATTIS till älskade Perry som idag fyller 12 år! Vi sänder också kärleksfulla tankar till brorsan Kashmir som firar bland våra övriga stjärnor i himlen.

Perry firar med sin fina familj i Finland. Hans dotter April, 5 år och dottersonen Mörkö. Perry är pigg och glad i sinnet, men blivit instabil i bakdelen, benen och ryggen. Så han kan bara gå med på lite lugnare promenader. Åldern tar ut sin rätt efter ett aktivt liv som agilitystjärna.
2021-03-06. Grattis till våra älskade vackra damer, Bellis och Jade, som idag blir 13 år 9 månader.


Båda är pigga, Bellis deltar i aktiviteter i skoger och Jade hänger med på vandringar i Årefjällen. Varje dag är en gåva!
2020-12-30 Gott Nytt År!

Vill rikta ett STORT TACK till våra vänner som har hundar från oss. Varmt tack för all den kärlek ni ger dem, för roliga aktiviteter som berikar dem. Vi är jättestolta över de framgångar ni haft under året, och tidigare år.

Vi tänker på våra älskade änglahundar som lämnat oss under året, ni finns med oss i våra hjärtan.

Nu ser vi fram emot ett nytt år - 2021 och hoppas det skall ge oss frihet och glädje när vi förhoppningsvis blir av med pandemin, fått våra vaccinationer.

Önskar er all, såväl två som fyrbenta god hälsa, glädje och framgångar med era hundar.
2020 -12-21 Julhälsning till vår Skyelicefamilj!

Idag är vintersolståndet och vi går mot ljusare tider vilket ändå känns skönt. Men vilket år vi tvingats gå igenom. Pandemi, isolering, hemarbete för en del.
Oro för att bli smittade och att smitta våra nära och kära. Hoppas ingen av er har drabbats med svår sjukdom och att vi fortsätter att hålla ut.

I oktober förra året kunde Per och jag med glädje och ödmjukhet konstatera att av våra 20 uppfödda valpar, var alla friska och aktiva, trots att de uppnått aktningsvärd ålder.
De yngsta var då drygt 6 år och de äldsta hela 12 ½ år.  Det var lycka för oss och för er såklart. Men så började det ”ledsamma,  jobbiga året” redan i november då vår första vackra Skyelice-stjärna tändes på himlavalvet och sedan fortsatte det med sjukdom och sorg. Nu har vi 7 lysande, glittrande stjärnor!

Vi minns våra älskade hundar med värme och kärlek!

Kashmir:  2009-04-08 – 2019-11-13
Joshua:   2011-04-15 – 2020-01-30
Chester:  2011-04-15 – 2020-07-23
Tiffany:   2013-08-31 -  2020-08-31
Sunita:    2007-06-06 -  2020-10-08
Sydney:  2007-06-06 -  2020-11-14
Ida:        2007-06-06 – 2020-11-19

Tack för all kärlek och glädje ni gav oss, Ni finns med oss i våra hjärtan.

Nu står vi inför julfirande, som för många inte blir som tidigare, men för oss här i Blomberg blir det ingen skillnad. Vi firar alltid jul ensamma, det trivs vi med och tänker utnyttja dagarna med utevistelser i mån av väder, eller mysa inne. Vi har pyntat med gran, tomtar och lite god julmat som vi brukar tillaga. Några julpaket har vi skickat efter eller gjort själva, som till Mary och Lily.

Med det önskar vi er alla en lugn och skön julhelg och inför det nya 2021 hoppas vi innerligt att det skall bli ett ljusare och mer glädjefyllt år.
Längtar efter att göra lite roligt, resa ut i husbilen, träffas och har kul tillsammans.

Tusen tack för fina kort, mail, blommor – det värmer i hjärtat.
2020-12-06. Hurra och Grattis till Bellis och Jade som firar 13 ½ år.

Idag den 6 december firar vi vår underbara Leikull som blir 13 ½ år. Bellis och Jade är två härliga vackra damer som lever ett gott liv, hoppas de får vara friska och krya länge.

Sunita, Sydney och Ida, som lämnat oss under oktober, november, är med oss i våra hjärtan.
2020-11-30. Välkommen hem igen älskade Ida!

Vi saknar dig såååå, Mary och Lily undrar var deras kärleksfulla mamma är. Vi saknar dina vackra bruna uttrycksfulla ögon. din energi och mörka "prat". Vi tänder ljus för dig och låter det brinna i mörkret.

2020-11-20. En stor glimmande stjärna tändes igår på himlavalvet, vår sjunde Skyelicestjärna. Vår älskade Ida lämnade oss i stor sorg och saknad.

En dast fem dagar efter sin bror Sydney blev Ida hastigt sjuk natten till torsdag den 19 november. Vi vaknade av att hon gnydde.

Vår sista dag tillsammans var så fin, trots lite regn, en promenad i skogen, hon var glad, nosarbetet var utmärkt, fanns massor av goda dofter där. Vi bakade lussebullar, då var hon aktiv och ville hjälpa till. Middag och kvällsmackan var hon förtjust i.

Hon var stark, hade en vilja att klara allt och kämpade de sista timmarna i livet, efter att hon drabbades av en hjärninfarkt, av vilken hon fick svåra kramper i huvudet, nacken, men övriga kroppen var intakt. Trots det var hon glad, ville gå runt, gå ut, hon ville ha mat, dricka vatten. Vi hade Onsior hemma och kunde ge henne lite, det gjorde att hon till slut slappnade av, somnade, men hade dessa kramper. Natten gick, jag låg intill henne och höll hennes tass. Klockan 8.30 fick vi tid hos veterinär, som hjälpte henne att bli fri från smärta och tilltagande demens, som kommit de senaste månaderna. Inget gott liv för vår levnadsglada, energiska Ida. Hon fick somna in stilla och fint.

Käraste Ida - tretton år, 5 månader, 13 dagar, fick vi tillsammans. De sista månaderna blev du lite dement, men otroligt charmig, lite i din egen lilla värld genom att hörseln försvann. Vi älskade din närvaro, din glädje över att vara med, vad vi än ägnade oss åt. Du gillade köket, matlagningen och disken. Vår lilla kökschef skötte sina uppgifter utmärkt. Var alltid förtjust i mat, hade en klocka inbyggd i sinnet – vov, vov, nu skall vi alla ha middag, fika, kvällsmacka.

Har aldrig sett dig arg finaste Ida, inte sett dig visa tänderna eller bli irriterad över någonting. Alltid lika glad och vänlig. Som ung hade du stort behov av rörelse, ingen kan springa, trava så elegant, lika fort i passgång. Du kunde tulta som en islandshäst, snabbt och det anses av experter vara svårt för en hund. Extremt bra kroppskonstruktion och rörelser. Det har hängt i, trots hög ålder har du aldrig varit halt, trots att du varit en bruksarbetande collie, bara nu de senaste månaderna lite stel, men fortfarande mjuk och elastiskt singeltrack.

Du älskade skogen, var en enormt bra spårhund, tävlade med husse i bruksspår och vi, du och jag, klarade galant ett Svenskt Viltspårchampionat, då du endast var 2 år. Du var så vacker och fick snabbt dina Certifikat på utställningar, det blev även CACIB, men den mest prestigefyllda utmärkelsen måste ändå vara då du 12 år gammal fick VeteranCert på en Colliespecial i Danmark, blir bästa veteran, samt 4 bästa tik av alla deltagare. Den internationella domaren, även collieuppfödare från Israel, var helt betagen i denna vackra veteran.

Din villkorslösa kärlek, ditt mod och styrka höll dig i god kondition. Mary och Lily avgudade sin snälla, trygga mamma och piggade upp dig, du hade koll på dina båda döttrar, behandlade dem som dina valpar, slickade, tvättade Lily i ansiktet, Mary ville inte bli tvättad, hon vek undan, men visade respekt för sin goda mor.

Jag tog emot dig i min hand då du föddes och sedan har vi alltid varit tillsammans och kommer att så vara. Du har alltid läst mina tankar – du var min soulmate. Vi skall alltid vandra genom livet tillsammans!

"Gråt ej för att jag är borta, gläds över att jag funnits" 
2020-11-15. Ännu en stark lysande stjärna har tänts på himlavalvet. Vår underbare, älskade Sydney, Skyelice A White Ginger Lei, har somnat in.

Syskonen Lei har uppnått en hög ålder, för en månad sedan lämnade Sunita oss, nu blev det Sydney som hastigt fick hjärtsvikt och fick ett snabbt avslut. Sydney blev 13 år, 5 månader, 8 dagar. Han har haft en långt, fantastiskt liv på Öland tillsammans med sin älskade familj. Varit frisk och kry i alla år. Många barn, 47 valpar, barnbarn och barnbarnsbarn, 21 vapar, har Sydney lämnat efter sig.

Hans utmärkta exteriör, bakställ, handlovar och rörelser, hans fina underkäke har varit genomgående arv till sina barn. Likaså hans underbara temperament, stabil och vänlig mot både människor och djur. Sydney älskade att vara den trygga famnen och lekfarbror till valparna som föddes på kennel Angeleye' samt familjens katter.

Kära Stina o Bertil, varmt och innerligt tack för ALLT ni gjort för vår älskade Sydney.Leikullen har femtio procent amerikanskt blod och valet föll på att ge dem namn efter speciella blomsterkransar "Lei" som är en del av kulturen på Hawaii. Man binder kransar för olika högtidliga tillfällen och använder speciella blommor. Kungar/hövdingar i polynesien bar en bred vacker Lei bunden av "White Ginger". Ett vackert namn till enda hanen i kullen och som har en nästan identisk vit krage.

Tikarna har mer eller mindre vita kragar och fick Lei av blommor utifrån det. Lilla Sunita, tjöt när hon föddes och hade en "raket" i nacken, varför hon fick ett namn efter astronauten Sunita Williams som var uppe i rymden 2007. Vi antog att hon fick en Lei med sig med önskan om god tur.

Anyone wearing a lei from Hawaii on the Mainland USA is sure to be the center of attention and receive a lot of complements All leis symbolize love, appreciation and respect.


2020-10-08. Älskade Sunita, Skyelice A Sunita Space Lei, född 6 juni 2007 har idag somnat in.

En ny stor vacker stjärna har tänts på himlen. Underbara Sunita har somnat in. Hon är från vår första kull, blev 13 år och 4 månader.

Sunita fick ett långt och mycket lyckligt liv tillsammans med sin familj. Var frisk och kry i alla år och fick vara den pigga och glada tös in i det sista. Igår kväll gick hon sin älskade skogspromenad tillsammans med husse, åt sin kvällsmat och sov gott tills hon vaknade på natten. Då fick hon en stroke, kunde inte resa sig, föll ihop.

Det blev ilfart till veterinär, fanns inget att göra. Hon fick somna in, det var stilla och vackert.

Varmt och innerligt tack till Irene och Sven för all kärlek, omvårdnad ni gett finaste Sunita.
2020-09-21. Grattis Lily och Per - ni är så duktiga!

Igår var det KM i Bruks vid Götene BHK. Lily och Per har varit med de senaste åren och var anmälda, därför åkte vi hem lite tidigare från kusten. Det har inte blivit någon träning de senaste månaderna då Lily blev akut opererad för pyo, därefter rehabilitering och sedan har vi varit ute på några resor med husbilen.

Men hon är nu i god kondition, så pigg och arbetsglad. Var riktigt duktig på tävlingen. Hon började med ett jättefint spår, fick nummer 5 som låg precis intill älgskyttebanan där det var full aktivitet med kraftiga skott hela tiden. Missade lite i ena vinkeln, 9,5 p. Tyvärr var hon för ivrig att komma iväg vid budföringen, det blev 0 och drog ned poängen rejält. Men hon sprang fort och med glädje till Barbro, hennes favorit ❤. Två 10:or (hopp och platsliggning) en 9:a linförighet och 8, 8,5 inkallande, framförgående. Platsläggandet blev lite segt, en 5:a. Totalt blev det 205,5, men det räckte bara till en 6:e plats av 10 mycket duktiga ekipage. Men vi är stolta över vår duktiga hund, hon har dock haft paus under några månader.

Bilden nedan tog jag på campingen där Per kunde träna lite inför tävlingen.


2020-09-06. Vackra, underbara Tiffany, Skyelice Tiffany Yellow Diamond, somnade in 31 augusti 2020. Född 31 augusti 2013.

Älskade "Tiffany", blev Idas yngsta valp, vår fjärde Skyelicestjärna som tändes på himlen att lysa över oss, endast 7 år.

Hon var en frisk, glad och lekfull hund med god kondition som plötsligt i början av augusti fick väldigt ont i kroppen, stel i lederna, svårt att resa sig. Hon lekte med sin älskade vän, familjens goldengosse Loke och matte trodde först hon sträckt sig. Besök på Strömsholms Djursjukhus där massor av prover togs, röntgen, ultraljud och hon låg även inlagd för undersökningar. Inga fel hittades, alla prover var bra, men sänkan var hög, vilket antydde att det fanns en inflammation i kroppen. Diagnosen blev polyartrit. Hon fick höga doser kortison, men ingenting hjälpte henne, hon hade svåra smärtor och efter tre veckor fick lilla Tiffany somna in. SLU har gjort en studie om denna sjukdom, läser man där kan den bland annat utlösas av borrelia, men ingenting som vi fått bekräftat.

Vackra, underbara Tiffany, vi minns dig med kärlek och glädje, en livlig, glad och förtjusande liten påhittig tös, hoppade och klättrade, vi kallade dig för "ekorren". Fri från smärtor kan du nu skutta omkring och leka på de evigt gröna ängarna tillsammans med mormor Alice, Joshua, Chester och Kashmir.

Tiffany 9 veckor.2020-08-31. Gem-kullen fyller 7 år!

31 augusti 2020 fyller vår sista kull, våra juveler 7 år! Vi hyllar dem med en fin presentation och önskar dem alla fortsatt lycka och framgång!
2020-07-23. Finaste Chester, Skyelice Chesterfield Reef, har idag somnat in. Född 15 april 2011.

Älskade "Chester", du blev Idas andra valp, vår tredje Skyelicestjärna som tändes på himlen att lysa över oss, endast 9 år och 3 månader. Var en frisk mycket glad hund med god kondition men en allvarlig sjukdom, addison,smög sig på. Fick under juli läggas in två gånger , med bara några dagars mellanrum, med dropp för så kallad addison-kris vilket är livshotande. Detta förändrade Chester helt, han tappade livsglädjen, hans kropp orkade inte utan han fick somna in.

Vi minns dig med kärlek och glädje, en så livlig, glad och busig hund som i över 9 år gav din matte Britt och Simon många glada skratt. Alltid älskat allt och alla. Vi träffade Chester ofta, bodde så nära. Tidigare i veckan besökte vi Chester, han blev så glad att se mamma Ida och systrarna, men sedan var han trött, ville bara sova, inte gå ut, berättar Britt.

Varmt tack till Britt och Simon för all kärlek, god omvårdnad och glädje ni gett Chester. Han har haft ett rikt liv.

Nedan: två bröder Joshua och Chester som nu möter varandra igen som två av de vackraste stjärnorna på himlen.
Vila i frid!
2020-06-19. Midsommar.

Smittspridningen av covid 19 ökar ute i landet och uppmaningen att stanna hemma, ha distans är än viktigare. Vi tillhör riskgruppen 70 plus, och självfallet följer vi alla anvisningar. Husbilen får stå hemma, vi tänker fira Midsommarhelgen här hemma, har vacker natur omkring oss och det skall bli riktigt varmt, då har vi nära till bad. Vi trivs bra i vår avskildhet.

Var rädda om er, håll avstånd, håll ut!
2020-06-06. Sveriges Nationaldag.

För 13 år sedan var det en varm solig morgon. Alice började krysta vid fem-tiden! Klockan 8.55 föddes Ida, en stor tös på 420 gram, sedan kom Jade, Sydney, Bellis och sist Sunita, alla vägde runt 400 gram. Det var vår fösta kull och lyckan var total, allt hade gått så bra. Speciellt tack till vår valpmorska Hilde för god hjälp. http://www.skyelice.se/leikull.html

Underbara vackra, glada hundar, som varit friska, starka hela livet. 

Att de nu alla fem firar 13 år och fortfarande är lika pigga är en stor lycka, en gåva för oss och ägarna. Tusen tack för allt ni gjort för dem, för kärleksfull gemenskap, roliga aktiviteter. Det värmer i våra hjärtan. 

Önskar allesammans en underbar dag, kärlek och fortsatt god hälsa.2020-04-15. Reefkullen fyller 9 år!


2020-04-09. Skärtorsdag.

Önskar alla våra vänner en fin påskhelg, sköna promenader, trevliga aktiviteter, en mysig fika i naturen och framförallt att ni får vara friska. 

Vi stannar hemma, håller avstånd och följer alla råd.Tillsammans skall vi klara denna hemska pandemi.
2020-04-08. Arctickullen , Peary & Henson.
Elva år har gått sedan två underbara gossarna, Peary & Henson, föddes.Två starka pojkar med stor livsvilja som under dramatiska omständigheter kom till världen den 8 april 2009.

I november 2019 somnade Kashmir (Henson) in, är vacker stjärna på himlen och finns i våra hjärtan.

Vi säger HURRA och VARMT GRATTIS till Perry. Önskar dig en fin födelsedag tillsammans med din familj och dotter April samt dottersonen Mörkö.
2020-01-30. Älskade Joshua, Skyelice Great Barrier Reef, har idag somnat in. Född 15 april 2011.

I bloggen finns Josefinas fina avsked och bilder: http://blogg.skyelice.se/#homeEtt varmt tack till Josefina med familj för all kärlek, god omvårdnad och glädje ni gett Joshua. Han har haft ett rikt, fantastiskt liv.

Vi glömmer dig aldrig, du finns i våra hjärtan, din livsglädje och bus som liten valp här innan du flyttade till Luleå och flocken i Merciless Kennel.


2019-12-30. Året som gått har varit händelserikt, en hel del glädje men även en liten del sorg, oro.

Vi har varit ute med husbilen i maj på en underbar resa i Danmark, ännu en trevlig tur söderut till Skåne. Såg fram emot att besöka Västkusten, som vi brukar under hösten, men tyvärr blev det inget av bland annat pga dåligt väder. Nu ser vi fram emot att ge oss ut på lite äventyr framåt vårkanten.

Per och Lily har tränat flitigt på momenten i Högre klass spår, under 2020 känner de sig nog mogna att prova lyckan.

Ida är inne på sitt trettonde år, men är pigg och glad, hör inte så bra, men nosarbetet är inget fel på, likaså hennes spänst, anatomi.

Mary blir nio år i april, svårt att tro, hon är så vig, spänstig och lekfull som hon varit allt sedan valpstadiet. Varje dag är det bus och lek med Lily.


Nytt år och nya möjlighter. Önskar alla och envar en god hälsa, att få uppleva glädje, framgång och kärlek.
2019-12-21. Årets julhälsning!

December har varit mild, grön och en hel del regn. Lite julstök har vi roat oss med, bakat lussebullar, colliepepparkakor, tekakor samt gjort lite gott till julbordet som sillsallad, inlagd strömming (sotare) stekt goda julköttbullar. Nu är det skinka och julgröt kvar att koka, sedan är vi nöjda och firar jul enligt tradition med vår lilla familj - Per och jag samt våra älskade hundar.
Önskar alla en skön, avkopplande och fridfull julhelg.


2019-12-08 . HURRA för Tanja och Britta - 164,5 poäng och uppflyttad från Startklass.

Så här skriver Britta:

"I nästan full storm och ösregn har vi idag varit i Halmstad. Totalt genomblöta äntrade vi tävlingsplanen."

"Följsamhet 6.5. Här hade hon nästan för avsikt att springa till domaren och skrivaren. Lyckades bryta.
Inkallning 9.5. Sättande under marsch 8.0. Apportering 7.0. Fjärrdirigering 9.0.
Hopp över hinder 10.0. Helhetsintryck 9.0.
164.5 poäng UPPFLYTTAD

Totalt blev vi 10:a av 29 hundar. Det är ju ändå inte så dåligt.

Inga nollor och inget race!!!!!
På lördag gör vi ett nytt försök i Höganäs."

Fantastiskt bra prestation i detta oväder! Vi är jätteglada och stolta över er!


2019-12-06. Leikullen fyller 12 ½ år!

Vår första underbara kull - Ida, Jade, Sydney, Bellis och Sunita firar nu 12 ½ år. Har man passerat 12 år, firas man halvårsvis tycker vi. Så det blir kalas för vår goa, glada Ida. Hon har stor livsglädje och energi, älskar mat och godis så vi tänker bjuda på våfflor med vispgrädde och sylt.Grattiskramar och nospussar till er alla fem och önskar er fortsatt god hälsa, kärlek och glädje.


2019-11-13. Vår första Skyelicestjärna har tänts på himlen.Älskade Kashmir, Skyelice Arctic Explorer Henson, 10 år, 7 månader har idag somnat in.


Ett varmt tack till Lone och John med familj i Danmark för all kärlek och glädje ni gett Kashmir. Han har haft ett rikt, fantastiskt liv.

Vi glömmer dig aldrig, du finns i våra hjärtan, din livsglädje och bus som liten valp här innan du flyttade till pappa Orlando i Danmark


 

2019-10-18. Startklass, lydnad vid Höganäs BK. GRATTIS Tanja till 153 poäng, en sjätteplacering av 13 startande och Godkänd.

Moment Poäng Koefficient Summa
Följsamhet 7.5 4 30.0
Inkallande 9.0 3 27.0
Sitt under marsch 8.0 3 24.0
Apportering 5.0 3 15.0
Fjärrdirigering 8.5 2 17.0
Hopp över hinder 8.0 2 16.0
Helhet 8.0 3 24.0
Totalpoäng 153.0
Pris Godkänd

Tanja och Britta gjorde ett nytt försök i Startklass, har haft lite otur och varit nära uppflyttningspoängen på 160. Tävlingen i augusti blev 152 poäng och nu 153, fina poäng på momenten men saknas lite. Ni är jätteduktiga och det är bara att försöka igen. Lycka till.

2019-10-13. Startklass, lydnad vid Götene BK. GRATTIS Lily till 156 poäng och Godkänd.

Moment

Poäng

Koefficient

Summa

Följsamhet

8.5

4

34.0

Inkallande

8.5

3

25.5

Sitt under marsch

9.0

3

27.0

Apportering

8.5

3

25.5

Fjärrdirigering

0.0

2

0.0

Hopp över hinder

10.0

2

20.0

Helhet

8.0

3

24.0

Totalpoäng

156.0

Pris

Godkänd
Götene BK har idag haft Lydnadstävlingar, alla klasser, Startklass, Lydnad 1, 2 och 3 - totalt 20 hundar.

Lily och Per gjorde debut i Lydnad, startklass. De har tidigare endast tränat och tävlat i brukslydnaden. Lily fick fina poäng, men tyvärr blev det ett missförstånd vid fjärrdirigeringen och nollade det momentet. Gjorde i övrigt en riktigt bra tävling, fick totalt 156 poäng, endast 4 poäng från uppflyttningsresultat (160) Nu blir det paus för henne, hon är på väg att löpa vilken dag som helst.

Grattis Per och Lily ni är BÄST !!!!


2019-10-06.

HURRA och GRATTIS - Lag DM i bruks 2019 på Falköpings BK.

Lily fick med mycket kort varsel hoppa in som reserv för Götene BK som idag tävlade i Lag DM i Bruks på Falköpings BK. Hon gjorde jättebra ifrån sig och tillsammans med sina träningskompisar Jissa och Nora knep de en bronsplats, endast ½ poäng från att få silverpokalen. Jättestort GRATTIS till de duktiga tjejerna och vi är naturligtvis väldigt stolta över vår härliga Lily!2019-09-07. Sunny - SE VCH RLD N RLD F Angeleye's Sunshine, född 5 maj 2013. Hon är dotter till Sydney, Skyelice A White Ginger Lei.
En underbart glad och vacker tös, livlig och älskar att arbeta, är Svensk Viltspårchampion. Hon tränar rallylydnad, har godkänt doftprov nosework och 1 TSM/ NW1. Den 14 juli 2019 tävlade Sunny och Carin i rallylydnad och fick Godkänt championat :  RLD N.

Den 31 augusti tävlade Sunny och Carin i rallylydnad fortsättning, hade 2 kvalifikationer sedan 25 augusti och nu tog de den tredje och fick Godkänt championat: RLDF.

HURRA och GRATTIS, ni är superduktiga och vi är så stolta och glada!
2019-08-28. Gem-kullen firar 6 år den 31 augusti!

De vackra syskonen med mycket arbetsglädje har lyckats bra under sina sex år. Meriterat sig både inom lydnad, bruks, rally och viltspår. De har också en bra anatomi för arbete, är snygga och mycket väl godkända på exteriörbeskrivning. Tanja och Lily är fullcertade (FC), tre Cert, Lily har fått ut sitt Utställningschampionat genom bruksmerit (uppflyttad till högre klass spår). Sapphire är mycket välmeriterad och duktig men har tyvärr fått sluta tävla, nu blir det spår och lite andra kul arbetsuppgifter.
2019-08-25. Sunny och Carin är fantastiska - i juli fick de titeln RLDN (Rallylydnad nybörjare) och idag har de tävlat i fortsättningsklassen och tog hem 2 kvalifikationer.
Ni är suveräna - HURRA och GRATTIS till er båda.
Sunny, SEVCH RLDN Angeleye's Sunshine är dotter till vår Sydney och vi är naturligtvis jättestolta över hennes fina meriter. 


2019-08-10. Tanja och Britta har debuterat på tävling i Startklass, lydnad. Godkända med 152 poäng och kom 6:a av 20 startande.
HURRA och GRATTIS - det gjorde ni bra.


2019-07-14. Sunny - SE VCH RLD N Angeleye's Sunshine, född 5 maj 2013. Hon är dotter till Sydney, Skyelice A White Ginger Lei.
En underbart glad och vacker tös, livlig och älskar att arbeta, är Svensk Viltspårchampion. Hon tränar rallylydnad, har godkänt doftprov nosework och 1 TSM/ NW1.
Den 14 juli 2019 tävlade Sunny och Carin i rallylydnad och fick Godkänt championat :  RLD N.

HURRA och GRATTIS
, ni är jätteduktiga och vi är så stolta och glada!


2019-06-06. Sveriges Nationaldag är speciell för oss, år 2007 föddes vår första kull - Leikullen. Nu firar de underbara valparna Ida, Sydney, Bellis, Jade, Sunita 12 årig födelsedag!


2019-05-25. Dansk Collie Klub's Certifikatutstilling i Nyborg.

Ida och Lily visades på Danska Collieklubbens utställning. Ida gjorde verkligen succé. Domaren Myrna Shiboleth från Italien, bor även i Israel och är collieuppfödare. Hon blev mycket imponerad av vår härliga tolvårige veteran. Ida blev Bästa veteran, BIK, Veterancertifikat, 4 Bästa tik av 13 tikar i BT-klassen. Hon visade sig suveränt, fick fantastisk kritik. Läs och se bilder på Ida utställning.

Lily visades i Championklass, fick CK och tävlade också i Bästa tikklass. Vi fick hjälp av Sara, en trevlig vän vi träffade där, som visade Ida mycket proffsigt och bra. Lily visade sig jättebra men hade två mycket välmeriterade vackra tikar från Pahlex och blev 3:a i sin klass.Det var en fantastisk dag och vi är oerhört glada och stolta över Ida, hon var så glad och charmerande, en stjärna!2019-04-18. Skärtorsdag och vi ser fram emot en fin Påskhelg!2019-04-15. Nu är det dags för Idas första kull att fira födelsedag! De blir hela 8 år och veteraner. Grattis älskade fina hundar!
2019-04-08. Perry och Kashmir 10 år!2019-02-10 Vi är stolta och glada över de älskade colliehundar vi fött upp, följer dem vidare genom livet!2018-12-30. Gott Nytt År!
2018-12-24. Julhälsning från oss.
http://blogg.skyelice.se/#home
2018-12-22. Julstök.

I veckan kom julnumret av Colliebladet och våra härliga isprinsessor Ida och Lily pryder omslaget. I tidningen finns även ett champion- och meritgalleri där Lily, Tanja, Sapphire och Dustin är presenterade och hyllade för sina framgångar under året.

Varje år väljer vi att ge bidrag till flera välgörande ändamål som står oss varmt om hjärtat, som Barncancerfonden, Cancerfonden, Hjärt- och Lungfonden, Världsnaturfonden, Unicef, Hundstallet för att nämna några, men det finns många fler som behöver ett bidrag.

Hjärtligt tack för alla fina julhälsningar. Vackra kort, mail, telefonsamtal och fina blommor som kommit med blomsterbud samt postpaket med utsökta krameller för både oss och flickorna. Det värmer i våra hjärtan, tusen tack.

Vi önskar alla våra vänner, två- som fyrbenta, en riktigt skön, avkopplande julhelg.
2018-11-17. Tanja fullcerad.

WOW, VILKEN LYCKA! Idag hade Tanja fina framgångar vid SBK Skånes Distrikts Officella Utställning i Åstorp 17 november 2018. Domare Fredrik Norgren. Femton långhåriga collie deltog. Tusen tack till Caroline Andersson, träningskompis i söket, som visade henne så bra!
Tanja vann öppenklass med excellent och CK. Blev Bästa tik med CERT och sedan Bäst i Rasen BIR. Hon fick sitt 3:e CERT och är nu fullcertad (FC). Tanja tävlar i bruks, är uppflyttad till lägre klass sök.

Stort och varmt GRATTIS till Tanja, Britta och Jan, vi är så stolta och glada!


2018-11-03. Alla helgons dag.
2018-10-13. Dustins vallanlagstest.

Dustin har gjort vallanlagstest, blev väl godkänd på den sociala biten men vallningen lämnar en del att önska, han var lite för snäll mot fåren. Här finns protokollet och några bilder: Dustin

Det blev en rolig aktivitet och Grattis till utmärkt resultat i momenten i den sociala delen.


2018-09-23. Film och video.

Från September 2018 har jag börjar använda vårt konto på YouTube igen. Är nu aktiverat för officiell visning.

https://www.youtube.com/user/skyelice


Vårt webbhotell, One.com, håller på att avveckla den äldre plattformen där vi har alla våra gallerier, inklusive film från 2013 fram till 2017, därefter fungerar det inte att lägga in nya video. Den nya moderna lagringsplatsen One Photo kommer att på sikt konvertera våra gallerier till den nya versionen varför jag har samlat alla gallerier under ett namn: http://photobyguca.skyelice.se.

One Photo erbjuder en filmversion, som stödjer de filmformaten som idag finns i mina två kameror, har testad den men tycker inte den fungerar bra, därför har jag valt YouTube.

Film.


2018-09-09. STORT GRATTIS Tanja och Britta!

Idag var det Tanjas tur att visa framtassarna. De tävlade i appellklass sök vid Ängelholms BK. fick uppflyttspoäng 203.25 och en 1:a placering på prispallen. Jättekul och kanonbra jobbat.


2018-09-08. HURRA och GRATTIS älskade Per och Lily!

De har idag framgångsrikt tävlat i lägre klass spår vid Töreboda BK. Blev uppflyttade till HKL och därmed blir Lily också Svensk Utställningschampion genom bruksmeriter.


Spåret var omväxlande, hygge och skog, Per trodde först hon gick fel när hon valde att gå på en körväg över ett hygge, men Lily visste minsann var spåret gick. Viktigt att lita på sin hund!! Missade troligtvis första pinnen, hon var ivrig, hela spåret på en kilometer tog bara 14 minuter. Budföringen utförde hon ej, var helt ointresserad av mottagaren. Platsliggning med skott är helt säkert, full poäng. Övriga lydnaden gick bra, fick ihop 159,25 poäng, hopp över hinder blev en 10:a.

Totalt fick hon 445,25 och resulterade i en 3:e placering på prispallen, samt uppflyttning till HKL.

Lily har sedan tidigare 3 CERT på utställning. För att bli Svensk Utställningschampion måste collie ha bruksmerit, uppflyttning till högre klass bruks, eller någon annan arbets- eller mental merit som korning. Nu får hon ut sitt SE UCH, vilket vi är jättestolta och glada över. Hon blir den 54:e collie genom tiderna som får denna fina titel genom bruksmerit. Tack Anita på SCK som tagit fram denna lista från Lathunden.
Lily har att brås på, då hennes mormor Alice, samt mormors far Gordon, som Per tävlat med, också finns bland de 54. Dessutom finns där på hennes pappas sida farmor med flera.


En stor och viktig dag för oss som vi firar med finaste rosa champagne, skaldjur, marängtårta med hallon samt grisöron till töserna.
2018-08-30. HURRA och GRATTIS - Ruby, Sapphire, Lily, Tanja, Tiffany och Dustin - på 5-årsdagen!

Önskar er alla en underbar dag och fortsatt framgång och lycka!
2018-08-26 Uppdatering av hemsidan med bilder från vårt Skyeliceläger samt bad, träning och utflykter.

Det har varit en het sommar med mycket bad, träning och aktiviteter. Vi hade vårt läger, där vi fick träffa en del av våra uppfödda, underbara hundar. De visade vilka duktiga collie de är i många olika aktiviteter som spår, sök, uppletande, budföring, apportering, lydnad, nosework, rally samt de var rasande snabba och motiverade att springa vår årliga Skyelicerace! http://camp.skyelice.se

Stort och varmt tack allesammans för ert deltagande, för en mycket trevlig helg, mysig gemenskap, för all god mat och bakverk, för de fina gåvorna vi fick!

Stort tack också till Ingmar och Barbro ,Tony och Janette för all god hjälp med hela arrangemanget, på klubben, ute i skogen - det blev mycket uppskattat och kanonbra. Hundarna Jissa, Cross, Maja och Cissi var superduktiga racingvovvarHar fått några fina bilder på Joshua, som haft en härlig sommar ute på ön. Han mår gott igen efter sin livshotande operation tidigare på året.

Carina skickade några bilder på Tiffany, kunde inte delta på vårt läger. Tiffany är en underbar hund berättar Carina, så god, social och glad. Älskar sin vän och livskamrat, goldenpojken Loke.

Vi har också gjort en lång drömresa med husbilen. Under två veckor hade vi fantastiska upplevelser, körde genom Sverige, upp till Risksgränsen, äver till Norge, Vesterålen, Lofoten och sedan ned genom Norge. Har fotograferat flitigt:
http://photobyguca.skyelice.se

Här fick vi en bild tagen på hela familjen, vid en fantastisk utsiktplats på Lofoten!Nu börjat det likna höst, en hel del regn och inte lika hett. Vi skall, i månadsskiftet, åka på ett träningsläger tillsammans med klubbkompisar. Under september är Lily och Per anmälda till några tävlingar i lägre klass spår och hoppas de skall ha turen på sin sida, lyckas med fina poäng till en uppflyttning! De när väldigt duktiga på träning, men det är ändå skillnad när det kommer till tävling!


2018-06-26. Nu börjar nedräkningen för vårt trevliga Kennelläger!

Så här kul har vi haft de andra åren.
http://camp.skyelice.se
2018-06-22. Midsommar
2018-06-16. Grattis Lily till en ny titel, SPH 1.

Debut i lägre klass spår vid Herrljunga BK. Mycket bra spårupptag och spår, 1000 meter, 7 pinnar + 1 slutpinne. Hon fick 286 poäng(av 310 möjliga). Budföring med skott, hon sprang till domargruppen, fick 0. På lydnaden blev det full poäng, 50, på platsliggande med skott, men sedan slarvade hon, nollade framförgående, krypet, tjuvstartade och nollade apporteringen, full fart ut, ville leka med apportbocken. Nollade tyvärr även hoppet.

Totalt fick hon 386,5 poäng, vilket räcker väl till Godkänd och titeln SPH 1, men saknade poäng på lydnaden för ett uppflytt till högre klass spår.

Grattis Per och Lily till ett kanonbra spår, till Lilys platsliggande med skott (flera brukhundar som avstod) samt en väl genomförd tävlingsdebut i lägre klass. Det blev en väldigt lång dag, nu är det bara "på't igen".


2018-06-04. Vi firar Sveriges Nationaldag och Ida med syskons 11-årsdag!

Är oerhört glada över dessa fantastiska syskon som har och haft stor arbetsglädje, lekfullhet, mycket god hälsa, varit starka och friska. Så stabila, orädda och innerligt vänliga i sinnet. Allt man kan önska sig av en fyrbent livskamrat. Riktigt goda representanter för rasen.

Önskar er fortsatt god hälsa och lycka. Mospussar och kärlek till er alla!2018-05-27. HURRA och GRATTIS till Dustin och Janne!

Vilken fantastisk dag! Vi är så lyckliga över Dustins framgångar och ännu en Svensk Viltspårchampion i uppfödningen/familjen.De är nu fem SEVCH Bellis, Ida, Abbe, Dustin och Sunny (Sydneys dotter)
Våra hundar är mycket duktiga spårhundar - både bruksspår med pinnar och blodspår. De har också jätteduktiga ägare och förare som förvaltar deras arbetsglädje och arv. Tusen tack till er alla.


2018-05-01. HURRA och GRATTIS till fina framgångar för Tanja och Dustin!

WOW, vilken lycka vi känner, fått jätteglada nyheter idag!

Tanja, Skyelice Premier Blue Diamond, var i Eslöv BK och tävlade appellklass sök och blev uppflyttad till lägre klass sök.

Dustin, Skyelice Koh-I-Noor Diamond, har klarat sitt andra 1:a pris i öppenklass viltspår, godkänd. Fick väldigt fin kritik för sin spårförmåga.

Stort och varmt grattis till Britta och Tanja samt Janne och Dustin.

Så stolta vi är över Idas, SEVCH SPH1 Skyelice A Plumeria Lei, duktiga avkommor som visar sina fantastiska arbetsegenskaper.


2018-04-15. GRATTIS till REEF-kullen som fyller 7 år!

Film från sista veckan tillsammans här i Blomberg:

https://youtu.be/JRlA0UZKgcI

2018-04-08. Idag firar vi Perry och Kashmir som fyller 9 år.

Älskade gossar ni har verkligen visat under årens lopp styrka, glädje och framgångar!
AG3 Skyelice Arctic Explorer Peary, Finland
Skyelice Arctic Explorer Henson, Danmark.

Önskar er fortsatt hälsa och lycka i livet


2018-03-29. Kall Påskhelg.

Det är kallt och blåsigt och en stor del av isen ligger kvar ute på sjön. Men vi hoppas på lite solsken som värmet upp i Påskhelgen! 

2018-03-09. Uppdaterat i Film och video.

Finns många härliga filmer på våra valpar i alla fyra kullarna, på våra hundar och vår vardag. Publicerade först på YouTube fram till
2013, därefter fanns möjligheten att lägga in film i de olika gallerierna från 2013 till 2017.

Länkar till alla filmer finns under "Film" i menyn.

Vårt webbhotell, One.com, håller på att avveckla den äldre plattformen där vi har alla våra gallerier, inklusive film under tiden 2013-2017. Från 2018 finns begränsningar att lägga in film från våra nya kameramodeller.

Jag har från 2018 börjat använda One Photo för att publicera film: http://filmbyguca.skyelice.se

Den nya moderna lagringsplatsen One Photo kommer att på sikt konvertera alla våra bilder till den nya versionen varför jag har samlat allt under ett namn: http://photobyguca.skyelice.se.


2018-01-17. Nytt inför året!

Har uppdaterat hemsidan, läs gärna under "avelsmål". Har köpt en ny meny som jag hoppas nu skall fungera i alla webbläsare så ni kan komma in och läsa, titta på bilder. Inte nog med det, en ny liten häftig kamera har jag också investerat i. Min Nikon D810 med långt, ljusstarkt objektiv är naturligtvis favoriten, men så tung att ha med sig och bära på. Denna lilla Sony Alfa 6300 är bättre än jag förväntat mig. Skarp bilder, snabb som klarar av actionbilder även i sämre ljusförhållanden.

Håll utkik i gallerierna, det lär bli en hel del uppdateringar! Skall även testa och filma lite mera.
2017-12-31. Årets sista dag.

Ett stort och varmt tack riktar vi till alla våra uppskattade valpköpare som så utmärkt förvaltar Alice och Idas avkommor. Aktiverar hundarna med spår, lydnad, viltspår, rallylydnad, sök, agility, vårdarbete för att nämna några.

Flera tävlar framgångsrikt i lydnad, agility(Finland), rallylydnad, bruks och gjort viltspårprov. På utställning har ni haft framgångar, Cert, Cacib, CK, Excellent. Vi är stolta och glada över alla framgångar.

Men viktigast av allt att de är kära familjemedlemmar som deltar i vardagen med allt vad det innebär.

Nu ser vi fram emot och önskar er alla ett GOTT NYTT 2018, med god hälsa, glädje, roliga aktiviteter och framgångar med våra älskade hundar.2017-12-24. Vi önskar alla en fridfull jul- och nyårshelg.
2017-11-18. Grattis vackra Tanja till Excellent!Vi hade förhoppningar och det var så nära att Tanja fick sitt tredje Cert idag vid SBK Skånes Distrikts Officella Utställning i Åstorp 18 november 2017. Domare Petra Junehall.

Tanja visade sig jättebra tillsammans med kennelfar Per, som åkte ned speciellt. Fick mycket bra omdömen, för huvud, rörelser, kropp, vann öppeklassen med Excellent, men tyvärr inget CK. pga något smal underkäke.

Inga collie fick CK och det blev ingen BIR.

Vi är trots allt glada över resultatet. Får göra nytt försök till FC (fullcertad).

Tanja är nu igång och tävlar i bruks. Godkänd appellklass sök.


2017-11-11. HURRA och GRATTIS till Götene BK:s lag vid LAG DM i Bruks vid Tomtens BHK, Falköping.

Nu var det dags för Lag-DM i bruks vid Tomtens BHK, Falköping. Sju lag med tre hundar i varje gör upp om vilka som blir Distriktsmästare. Från Götene BHK tävlar Per och Lily, Magnus och Verona samt Britt-Marie med Smilla. Eva Norell är lagledare.
http://blogg.skyelice.se

Det blev en spännande tävling och Götene var jämna och kanonduktiga - slutade på 2:a plats!!

För Per och Lily var det extra kul, första gången de delta i detta, Lily var också enda colliehunden av 21 startande. Individuellt fick bra poäng, 181.25, uppflyttad och placering 6:a.
2017-09-10. Ida och Chester på Mariestad BHK Officiella Jubileumsutställning.

Ida är i fin kondition - glad och lekfull, har härlig antatomi och rörelser 10 år och 3 mån och visades i veteranklass. Domaren, Yvonne Brink, uppskattade henne väldigt mycket, trots av hon visades helt urfälld. Det blev jättefin kritik, execellent, bästa veteran, CK och bästa tik. BIM och till sist BIS 2 veteran. I Ida Show finns bilder och kritiken.Chester visades i öppenklass, fick jättebra kritik. Det blev 2:a öppenklass (av 3 hanar) med VeryGood. Bilder och kritiken - Chester

Har skrivit i bloggen om utställningen: http://blogg.skyelice.se


2017-09-09. Lily uppflyttad till lägre klass spår!

Lily och Per tävlade i appellklass spår vid Färgelanda Brukshundklubb. Fick full poäng på spåret, nollade budföringen, specialen totalt 70 p. Lydnaden gick fint, 119 p. Totalt blev det 188,5 och en uppflyttning till lägre klass spår!

Läs mer i bloggen om tävlingen: http://blogg.skyelice.se

HURRA och GRATTIS - det gjorde ni bra!


2017-09-03. GRATTIS Tanja till en riktigt bra tävlingsdebut i appellklass sök!

Nu har även Tanja gjort sin tävlingsdebut! Appellklass sök vid Ängelholms BK. Hon fick mycket fina poäng på lydnaden, linförighet 7,5, framförgående 8,0 platsläggande 8,5, inkallande 9,75, hopp över hinder 10, platsliggning 10 = 142,5 och klart godkänt till en uppflyttning. En superbra budföring 10/9,5 = 9,75. På lydnad och budföring fick hon ihop 162 poäng och var bland de bästa tävlande.

Men, tyvärr nollade hon sökmomentet. Första skicket rakt och fint ut, hittar figgen och sitter fint i skäller, andra skicket rakt ut, gör ett fint framslag och hittar figgen, skäller två gånger och sedan blir det tyvärr race skogen!. Busungen fick därmed 0 poäng!

Totalpoängen blev 162, men delpoängen på specialmomentet sök/budföring 19,5 räckte inte till och det blev Ej Godkänd.

"Roligt att se en collie som det är så mycket fart i" säger en av domarna efteråt, samt gav henne eloge för dagens bästa budföring!

Men Tanja vet vad hon skall göra så det är bara att försöka igen! Britta är jättenöjd med debuten trots allt, hon gjorde en mycket bra lydnad och budföring. Lycka till nästa gång!


2017-08-31. HURRA för Idas underbara valpar som idag blir 4 år!2017-08-19. Klubbmästerskap, KM, i bruks vid Götene Brukshundklubb.HURRA och STORT GRATTIS till Lily och Per som idag tävlat i KM i bruks och haft fina framgångar.
Åtta hundar deltog, 6 spår- och 2 rapporthundar. Lily var bästa spårhund, fick full poäng, 10, på spåret. Lydnaden gick också riktigt bra men nollade tyvärr två moment. Linförighet 9, framåtsändande 0, platsläggande 0, inkallning 9, hopp över hinder 9 och platsliggning 10. På specialen fick hon 6 på budföring (pga tjuvstart) och 10 på spåret.

Lilys bästa tävling i appellen hittills, 194 poäng och som resultaterade i en 3:e placering samt en plats i DM-laget för Götene BK.Här ser vi DM-laget - Verona med Magnus och Berit (rapport) Izzie med Hilde och Birger (rapport) och Lily med Per (spår)
Grattis till allesammans för en väl genomförd tävling.2017-06-21. Glad Midsommar!

I år firar vi Midsommar med ett kennelläger vid Signeröds Hundcenter! Det skall bli så roligt att åter träffa alla fina goda vänner och underbara hundar. Träna och ha mysigt tillsammans. Alla bidrar med god mat, gott kaffebröd, roliga aktiviteter! Nu ber vi vädergudarna att vara snälla mot oss, ge oss fint väder!Idag började vi vårt Midsommarfirande, då vädret bjöd på strålande solsken. Vi tog med oss Ida, Mary och Lily för att bada. Vilken lycka, Ida var så glad och visade minsann att hon var helt återställd efter sitt elände de senaste månaderna. Först i plurret - Mary och Lily blev riktigt förvånade, det är ju de som är badflickorna i flocken. Älskade Ida, så underbart att se!Flera härliga bilder: http://idagallery.skyelice.se


2017-06-19. Vi ser fram emot att träffas på årets kennelläger!
2017-06-11. Fantastiska framgångar för Dustin och Lily på Kalmar Brukshundklubb.

Vilken dag, vilken lycka!

WOW - STORT GRATTIS till kullsyskonen Dustin och Lily som idag fick var sitt CERT på officiella utställningen vid Kalmar Brukshundklubb. Domare Jörgen Hindse, Danmark.
Skyelice Koh-I-Noor Diamond, 1ökl med CK, 2 BH Cert.
Skyelice Blue Lili Diamond, 1ökl med CK, 1 BT, Cert, BIM.

Massor av nospussar från mamma Ida, så fin lite försenad 10-årspresent.


2017-06-08. Idas 10-årsfirande som kom av sig. Läs i bloggen:

http://blogg.skyelice.se


2017-06-06. Sveriges Nationaldag och vi firar Leikullen som idag blir 10 år!

Det var vår första kull och vår älskade vackra Ida som klockan 8.55 kom ut först, en rejäl tös på 420 gram, sedan kom de andra Jade, Sydney, Bellis och Sunita i tätt följd, vägde runt 400 gram. De har alla varit glada, friska och starka och vi känner stor tacksamhet och

glädje. Har fått nytagna bilder på Bellis, Jade och Sunita - finns på deras sidor, tack kära vänner!

Har skrivit i bloggen med länkar till gulliga valpfilmer! http://blogg.skyelice.seVår egen Ida tog vi fina bilder på i Stadsparken i Lidköping, en tradition att fotografera henne där bland alla vackra rhododendron.
Vi önskar alla en fantastisk dag, med kärlek, roliga aktiviteter och något gott att äta.


2017-05-25. Grattis till Dustin och Ewa som på inofficiell utställning, i Bastmora, Södertälje. Svenska Grand Danois gruppen, fick 1:a med HP, BIR och sedan BIG2.

Domaren Marie Engström gav väldigt fin kritik, och fann honom ståtlig, en maskulin hane med härliga rörelser och magnifk päls, samt underbart temperament.


2017-05-13. GRATTIS Per och Lily - Godkänd appellklass spår vid Mariestads BK.

Ny tävling och denna gång gick det bättre på lydnaden, fick fina poäng på de momenten som de missade förra veckan, framförgående 8 och platsläggande, 7.5. Men nu nollade Lily hoppet, som hon fick en 10:a på vid debuten! Lydnaden var klart godkänd för en uppflyttning, dock inte specialen - spår och budföring, saknades ynka 7 poäng.

Hon missade första pinnen, fick 8:a på spåret, men nollade återigen budföringen så det räckte inte ända fram till en uppflyttning till lägre klass spår. Denna gång startade hon bra på budföringen, men fick vittring i nosen av godis som låg på marken, tvärstannade och började käka. Suck - en tös med egna ideér!
Totalt: lydnad 123 poäng, spår/budföring 56 poäng = 179 poäng.

Per är jättenöjd med henne, hon är glad, motiverad och de får tävlingsrutin, det är viktigt också!!

Firade med god mat och prinsesstårta till lilla duktiga prinsessan.2017-05-07. GRATTIS Per och Lily - Godkänd appellklass spår vid Tidaholms BK.

Lily och Per tävlingsdebuterade i appellklass spår idag vid Tidaholms BK. Det gick riktigt bra, blev godkända. Tyvärr saknades endast 10 poäng på specialen för uppflyttning till lägre klass. Lily är duktig i spåren, startade jättefint, tog första vinkeln utan problem, 2 apporter, sedan fick hon 2 kanadagäss framför sig som inte ville flyga iväg utan sprang kacklande framför henne. Vid sista vinkeln fortsatte hon efter dem, men tog upp spåret igen och tog slutpinnen.Det var en stor störning som kostade henne poäng. Allt kan hända på tävling, Per är nöjd med deras debut.

Hon nollade även budföringen, som hör till specialen, sprang till domarna i stället för mottagaren.

På lydnadsdelen, hade hon full poäng, 10, på platsliggande, hopp över hinder, 9,5 poäng på inkallning, 7,5/8 poäng på linförighet. Nollade framförgående och platsläggande. Totalt lydnad: 111 poäng och special 54,25= 165,25 poäng.

Nya tävlingar är inplanerade, bara att försöka igen!2017-05-07. GRATTIS Janne och Dustin - Godkänt officiellt viltspårprov.

Ewa skriver så här:

Idag provade Dustin ett nytt rörligt viltspår, i Svenska Taxklubbens regi. Domare Anders Hansson har dömt många olika raser, detta var hans första collie - "en utmärkt spårhund men stor arbetsglädje ". Han skrev så här i sitt spåromdöme: "Hunden har svårt att hitta spårstarten men när han väl hittar spåret vet han vad han gör". Pga två återtag fick han en trea, annars hade det blivit vår andra etta, men vi är jättestolta över hans prestation, och fick med oss mycket goda träningstips. 29 minuter tog det honom att nå fram till sin klöv! Heja Dustin och team Ivarsson2017-04-17. Det blev en kall, solig men Glad Påsk.

http://idagallery.skyelice.se
2017-04-15. Hurra och stort GRATTIS till Reef-kullen som fyller 6 år!

Vi firade Mary som fyllde 6 år på Påskafton. Började dagen med några roliga presenter, långa leksaker, en mjukisorm som prasslade och skrek då hon bet i den, samt korvar på rad och är så roliga att slänga och dänga med. Det blev full fart i trädgården, även Ida och Lily fick vara med och busa med presenterna.

Chester kom på besök och vi gick upp i hagen, en härlig långpromenad. Sedan blev det kalas med jättegod hundtårta samt kaffe med pizzabullar och äppelpaj till oss tvåbenta.
2017-04-08 Hurra och stort GRATTIS till Perry och Kashmir som idag fyller 8 år!

2017-04-01 Grattis Bellis och Sapphire till Svenska Collieklubbens Trippeldiplom.

Vid Svenska Collieklubbens årsmöte tilldelades Bellis och Sapphire Trippeldiplom för sina framgångar inom tre olika aktiviteter/grenar. Ida fick mottaga detta förra året. Vi är jätteglada och stolta över dessa duktiga collietjejer. HURRA och GRATTIS!
Tyvärr har man inte skrivit ut deras fina titlar på diplomen, så här kommer det!

SE UCH SE VCH KORAD RLD N Skyelice A Heart Pikake Lei.
LPI LP II RLD N RLD F RLD A SPH1 Skyelice Black Star Sapphire. Uppflyttad till lägre klass spår.
Sapphire placerade sig också som god 2:a vid utdelningen av två andra mycket fina Vändringspriser (Bästa Allroundhund, Bästa Lydnads/Brukscollie till minne av Zolo).


2017-01-02. Vårt nyårsfirande!

http://blogg.skyelice.se

God fortsättning på det nya året!


2016-12-28. Colliebladet

Vi har inte annonserat i Colliebladets årshandbok, sista gången vi hade annons var 2014. Men i år pryder min tjusiga bild på Mary, ute på isen, omslaget. Det var roligt och blev så läckert. Här är våra tidigare annonser.
2016-12-26. Julhälsningar och gåvor.

Vi har även i år valt att ge bidrag till flera välgörande ändamål som står oss varmt om hjärtat, som Nordens Ark, Barncancerfonden samt Cancerfondens jullotter, som vi ger till våra uppfödda hundar. Hoppas ni älskade Skyelice-hundar har tur att vinna något, men det bästa är att ni alla bidrar till ett mycket gott ändamål.

Hjärtligt tack för alla fina jul- och nyårshälsningar. Vackra kort, mail, telefonsamtal och gåvor på posten samt vackra blommor som kommit med blomsterbud. Det värmer i våra hjärtan, tusen tack.

Julhelgen för oss har varit fin, vi firar jul ensamma tillsammans med våra hundar. Det har varit omväxlande väder, milt, åska, starka vindar men vi har hunnit med att vara ute en hel del. Har tagit en massa bilder och skrivit i bloggen. Några filmer; Sista dagen med Alice 28 juni 2016, samt Julbad, Ekorrar.
http://familygallery.skyelice.se
http://idagallery.skyelice.se
http://alicegallery.skyelice.se
http://blogg.skyelice.se

2016-12-19. HURRA och GRATTIS till Dustins förstapris i öppenklass viltspår!

Nu har äntligen resultatet kommit in på SKK Hunddata! Vi önskar er all lycka till de två återstående proven för att erhålla Svenskt
Viltspårchampionat.

STOCKHOLM

VILTSPÅRPROV

SDK

2016-10-14

Domare 1

SÖDERBERG JIM

Rörligt prov

Öppen klass

Pris :   12016-11-26. HURRA och Stort GRATTIS till Sapphire och Kerstin som erövrat ännu en titel LP II.

Så här skriver Kerstin om årets alla framgångar:

"På sista tävlingen för året fick Sapphire det tredje 1:a priset i lydnadsklass II.
Hon får därmed ytterligare en titel, LPII, att lägga till de övriga.
LPI, LPII, RLDN, RLDF och RLDA.
Under året har Sapphire också genomgått MH, blivit godkänd på exteriörbeskirivning samt blivit uppflyttad till lägre klass i bruks.
Det har varit ett fantastiskt år!!
"

Ja, nog har det varit en fantastiskt år och vi är verkligen mycket glada och stolta över er och älskade Sapphire.

Nospussar och grattis från mamma Ida och kullsyster Lily.


2016-11-20. Grattis Tanja till fint resultat i Åstorp

Igår deltog Tanja i SBK Skånes Distrikts officiella utställning i Åstorp. Tanja visades jättefint av Roger, hon var så vacker och duktig. Fick mycket bra kritik av domaren Jögen Hindse från Danmark. Men han tyckte hon var lite tjock, fick excellent men inte CK. Roger fick kommentaren att han tyckte mycket om henne, men han skall hålla ned lite på matgivan. Tanja väger 20 kg, det är inte så mycket för en vältränad tik.

Här finns Tanjas kritik.


2016-11-07. Jade och Nimbus

Tack för fina bilder från Jämtlandsfjällen i höstskrud. Jade och Nimbus har tillsammans med Ewa och Tomas samt två katter flyttat upp till Hallen i Järmtland. Hela familjen trivs alldeles utmärkt, håller på och renoverar, inreder sitt nya hus med stor härlig tomt alldeles invid storslagen natur. Önskar er all lycka med nya livet, fritt från stress och alla måsten som ni levt med under många år som butiksägare, JumpIn Hund och Katt i Eskilstuna. Härligt att ni förverkligade en gammal dröm!

Jade och Nimbus har varit butiksbiträden, nu rusar de runt på sina domäner, dricker vatten i porlande bäckar och älskar sitt fria liv.

Flera bilder här Jade och Nimbus


2016-10-30. Sapphire Klubbmästare i lydnad 2016.

Glada nyheter! Sapphire blev idag Klubbmästare i lydnad 2016, vid Falkenbergs BK. HURRA och STORT GRATTIS, ni är superduktiga. Nospussar från mamma Ida till sin underbara tös.
2016-10-23. Dagens vackraste ros till Abbe!

Abbe har visat vilken fantastisk duktig hund han är, en riktig stjärna. Så här berättar Ann-Britt:

Måste berätta hur duktig Abbe är – husses räddare i nöden!

När Roger kom hem i fredags kväll, missade han sista steget när han skulle gå ur lastbilen och ramlade baklänges – han hörde hur nycklarna skramlade till några gånger och sen var de borta. Igår morse letade han och en kompis efter nycklarna – utan att hitta dem. Det står två portar som är lutade mot en container där han ramlade. Jag tog med mig Abbe dit och sade ”matte tappa” och visade mina tomma händer – Abbe dök genast bakom en av portarna – vi tittade och tittade men kunde inte se några nycklar – tog med mig Abbe därifrån och upprepade mitt hjälplösa ”matte tappa” då dök Abbe in på andra sidan porten lika envetet. Vi drog då fram ett par uppkörningsramper och fick se nycklarna ungefär i mitten av den lutande porten – ingen av oss nådde ju dit. Bad då Abbe att hämta dem. Vi hörde hur han försökte få grepp om nycklarna några gånger och till slut kom han fram med dem i munnen! Det var en glad och lättad husse som klappade om och berömde honom – matte hade godis och beröm – och Abbe var mycket nöjd med uppmärksamheten.

Där fick vi kvitto på att uppletande – även på ”skoj” – ger utdelning.

Tack så hjärtligt, blev så glada, rörda och stolta av denna fina berättelse från vardagen, underbare Abbe som hjälpte sin husse.

Tack till er alla som ringer, mailar och berättar, låter oss få dela vardag, träning, tävling med våra uppfödda hundar. Det betyder mycket och värmer i våra hjärtan att få ta del av deras liv. Det är en lång process, börjar med lång planening, parning, en dräktig tik, sedan åtta fantastiska veckor av utveckling tills de kommer ut till sina respektive familjer.


Fortsatt varmt lycka till med allt, vi älskar alla Alice och Idas härliga fina valpar/hundar.2016-10-03. Tanja på sökläger 30/9 - 2/10.

Tanja tränar sök med sin matte Britta och i helgen var de på ett sökläger där Tanja var väldigt duktig och fick beröm. Här berättar Britta lite från lägret:

"I vanlig ordning var Tanja laddad till tusen. Givetvis gjorde hon en tjuvstart på första skicket. Kom in på inkallningen efter att ha tagit sig en liten rundtur. Nytt försök, nu sitter hon stilla, springer rakt ut, gör en bra markering. Nästa skick är en 10:a, rakt ut, över en stenmur och in i en tät granskog, bra markering. Nästa ska vara tomt men där står ett tält, (brukar skälla på tomma legor) men si det gör hon inte utan ett mycket snyggt framslag. Kommer snabbt tillbaka på inkallningen, är helt genomvåt för hon har varit tvungen att gå igenom ett kärr. Nästa är att hon ska över en stenmur och in i en skog som nästan är helt ogenomtränglig. Rakt ut - sedan är hon borta - vi hör hur det rasslar i skogen men inget skall. Precis när jag ropar på henne markerar hon figgen.

Johanna, instruktören, säger när vi kommer tillbaka till stigen - vilken hund, hon är verkligen motiverad.

Eftermiddagen ägnar vi åt övningar som är nyttiga i det fortsatta sökarbetet. Tanja fick träna på att sitta kvar, se en figge gå ut, jag gick i från henne och skulle sedan kalla in för att skicka. Hur många gånger tror ni inte att hon stack direkt? Åtskilliga!

Söndagen startade vi också 08.30 nästan ända borta vi Hässleholm. Idag var hon helt omöjlig, tog sina rundor o skällde. Det blev dock bättre efter att ha haft ett allvarligt samtal med henne. På em var hon lite mer samtalsbar men hon kan så mycket. Nu markerade hon på en lega som var tom, men därefter gick det riktigt bra.

Vilken collie sa Johanna. Vid genomgången och avslutningen frågade Johanna om Tanja var billig idag för då kunde hon få åka med henne hem. När det blir bättre lydnad på henne i sökarbetet kommer det bli riktigt bra. Ett bättre betyg kan man väl inte få? "

Tack Britta för rapporteringen, jättefint betyg från lägret och varmt lycka till i fortsättningen!


2016-10-01. HURRA och STORT GRATTIS till Dustin och Janne som idag gick mentaltest vid Wärmdö BK.

Citerar Ewas beskrivning:

"Dustin deltog i helgen, som siste reserv, i det av Svenska Briardklubben ordnade Mentaltestet på Wärmdö BK. Strålande sol, varmt och skönt, så förhållandena var de bästa när team Ivarsson äntrade banan.
Dustin som alltid älskar kamplek med husse, visade här prov på detsamma, men med testledaren var det mindre roligt. 
Han skrapade inte ihop tillräckligt med poäng i den första delen för att få titeln Korad, men klarade av banan galant, husse var ett gott stöd, och avslutade det hela med en perfekt 5a på skott, dvs helt oberörd!
Då hade han precis tampats med släden som han skällde ut med råge!

Domarna berömde honom mycket, en collie av den gamla klassen som de sade, vacker, social och orädd, med en cool attityd efter testets genomförande, helt lugn. Bra jobbat .. och nu fortsätter han med sitt viltspårarbete som han älskar."

Siffrorna från de olika delmomenten finns på Dustins mentalsida.

Vi är glada och stolta att Dustin fick bra poäng på del 2 som testar nervfastheten, 240 poäng, gränsen för godkänt 215 p. Första delen av mentaltesten är kamp och lek, där han hade behövt minst 60 poäng för att bli bli godkänd totalt. Nu fick han 24 p.
Som Ewa beskriver ovan gjorde Dustin ett bra jobb i banan och fick beröm från domarna.

Vi prioriterar, värdesätter stabilitet, goda nerver, god tillgänglighet, arbetsglädje, samt ingen aggressivitet! Dustin är en mycket god representant för rasen! Ett varmt tack till er, Ewa och Janne, som jobbar med och utvecklar Dustin så väl.


2016-09-20. STORT GRATTIS till Tanja som visades på Tranås Brukshundklubb:s Officiella utställning, den 17 september 2016.Domaren, Bo Wiberg, gav denna gång excellent och placerade henne 2:a i öppenklass, med jättefin kritik. För ca 1 år sedan gav han CK och R-Cert och lika bra kritik.

Hon gjorde också exteriörbeskrivning med utmärkt resultat. Domare Bo Wiberg. Protokollen finns här.


2016-09-10. Nya fantastiska resultat från Sapphire och Kerstin - Ny titel RLD A och ett 1:a pris i Lydnadsklass 2!

Citerar igen Kerstins nya inlägg på Facebook:

"I dag visade Sapphire vad en collie kan!
På 1,5 timme hade vi startat på 2 tävlingar, rallylydnad avancerad och lydnadsklass II. Lite i mastigaste laget men det... är bara att följa arrangörens planering och göra det bästa av det.
I avancerad klass fick vi vårt 3:e kvalificerande resultat, med vinst i klassen. Sapphire är nu RLD A.
I lydnadsklass II blev det ett 1:a pris och placering 2 i klassen.
Vilken toppendag!
"

Vi är som jag skrivit tidigare djupt imponerade av alla framgångar och nu kom det två fina resultat till! WOW, vilket team ni är. STORT, STORT VARMT GRATTIS - ni är helt suveräna!2016-09-04. STORT GRATTIS till Sapphire och Kerstin - Uppflyttade till lägre klass spår!

Citerar Kerstins glada utrop på Facebook:

"Jiippppeeee!!!!
I dag blev denna lilla fantastiska tös uppflyttad från appellklass spår till lägre klass.
Duktiga Sapphire! Bra kämpat! "
Vi är djupt imponerade av Sapphire framgångar, hon är suverän tillsammans med sin matte! På ett år har de tävlat i Lydnadsklass 1 och 2, rallylydnad nybörjare, fortsättning och avancerad klass, där det endast kvarstår ett resultat för ännu en rallylydnadstitel.

Vilken fin reklam för collien som arbetande ras, brukshund och för oss som uppfödare. Tusen tack Kerstin och Hasse för allt ni gör för Sapphire. Det värmer i hjärtat, att Idas underbara tös lyckas så bra!


2016-08-30. HURRA & GRATTIS - Tanja, Sapphire, Tiffany, Lily, Dustin och Ruby!

Vi gratulerar Idas valpar - Gem-kullen - som idag och i morgon bitti fyller 3 år. Lille Ruby föddes sent på kvällen den 30 augusti, sedan blev det stopp. En stor kraftig gosse, blockerade och det blev kejsarsnitt tidigt på morgonen den 31 augusti, då fem mycket livliga och pigga valpar plockades ut, tillsammans med gossen som då var död.

Det var stor lycka att få med sig sex fina, kraftiga valpar hem. Ruby fick åka med fram och tillbaka, var kung i Idas mjölkbar hela natten. Älskade Ida piggnade till väldigt fort till vår stora lycka också. Lite dramatik som slutade väl.

Här en liten film från kullens första timmar: http://gemgallery.skyelice.se/#!album-264-0


Önskar er alla en fantastisk dag med tårta och roliga aktiviteter.

2016-08-28. Hurra och Grattis, ännu ett 1:a pris i avancerad klass rallylydnad för Sapphire och Kerstin!

Sommaren har varit framgångsrik för detta fantastiskt duktiga ekipage, så jättekul och vi är mycket stolta som uppfödare!
Rallylydnaden i avancerad klass är svår, där nu bara ett resultat återstår för ännu en fin titel!

Dessutom ett 1:a pris i Lydnadsklas 2, 6 juli 2016, och nu i helgen fick Sapphire en utmärkt exteriörbeskrivning av domare Åke Cronander!

Se mer på Sapphires sida.

Vilken sommar för vackra, duktiga Sapphire, som firar 3 årsdag den 31 augusti. Här nedan vid Skrea strand där hon njuter av sensommaren i fulla drag tillsammans med familjen!
2016-08-13. Nya framgångar för Sapphire och Kerstin i avancerad klass rallylydnad.

Citerar Kerstins inlägg på Facebook:

"Så stolt jag är!!
Sapphire och jag gjorde vår första tävling i avancerad klass i rallylydnad.
Nytt i denna klassen är att hunden ska kunna utföra alla momenten på höger sida om föraren och det är inte lätt.
Vi fick ett kvalificerande resultat. Helt fantastiskt!
Vad som var nästan ännu roligare var att vi fick domarens pris för fint samarbete; "ni kom in på planen och sedan flöt allt bara på"....
På protokollet står kommentaren "superfint samarbete".
Sååå roligt! "


Vi är mycket stolta och glada över era fantastiska framgångar! Supergrattis till er båda.


2016-08-12. Stora framgångar för Lily på Gotland Dog Show 2016.

Per och Lily visade sig med stor framgång båda dagarna vid Gotlands Kennelklubbs Nationella och Internationella utställning i Visby.
Första dagen, 6 augusti, den nationella fick Lily Excellent, CK, Cert och blev BIM. Domare Jahn Stääv, Sverige.
Andra dagen, 7 augusti, internationell utställning fick Lily Excellent, CK, Cert, CACIB och blev BIR. Domare Joo Schepers, Holland.

Hon fick kanonkritik båda dagarna, trots att pälsen var i fällning. Underbara Lily, hon vinner på sin fantastiska konstruktion och rörelser. Kritiken finns här.

2016-06-28. En ny stor vacker stjärna har tänts på himlen - vår älskade Alice!Veckan före midsommar  låg hon och sov djupt ute på gräsmattan.  De små, annars så stela benen, gick som små trumpinnar, fort, fort, hon  voffade och det kändes både gulligt och vemodigt. Hon drömde ljuva drömmar, sprang, flög över fälten, diken  och vita snöklädda vidder, som hon alltid älskat att göra. Hon var glad, lycklig, fri, fri ………………!!!

Av kärlek har vi befriat henne från smärtor och stelhet, nu kan hon, som i sin ljuva dröm,  sträcka ut, springa, flyga fram igen över de evigt gröna ängarna – varmt mottagen av pappa Gordon och hennes älskade bror Josef.

Klockan  15.00, somnar Alice in hos veterinären. Det blev ett lugnt och fint avslut.

Enskild kremation och i en fin träurna kommer hon hem igen och får en plats tillsammans med Gordon, Josef och Brasse.

Sista promenaden runt kvarteret i hennes älskade Blomberg.


Vi minns Alice enastånde liv och karriär:

Alice presentation. Alice show. Alice working.Film.

Hennes två kullar: Leikullen och Arctickullen.

Galleriet: http://alicegallery.skyelice.se


2016-06-21. Glad Midsommar!

Vi önska alla en trevlig, glad och vacker Midsommarhelg!2016-06-19. GRATTIS till Sapphire som idag genomfört MH med gott resultat!

Sapphire är den 5:e av syskonen som nu gått MH. Hon reagerade bra på överraskningarna (rädsla) , speciellt ljudet (skrammel). Kerstin avstod skotten, vill inte äventyra den träning som pågår. Nu har de alla fem känd mental status.
Hennes protokoll finns här.


2016-06-11. Stort GRATTIS till Tanja som visades på Höganäs BK:s officiella utställning!

Hon fick mycket fin kritik av domaren Charlotte Höier, Danmark. Det var glädjande, Charlotte är collieuppfödare, specialist och tyckte mycket om Tanja som var så glad och social!

Det blev excellent i öppenklass, 2:a (av fem tikar) med CK, sedan 4 BT. Tanja var, som vanligt, lite väl sprallig, ivrig i ringen, behöver träna mer att visa upp sina fina rörelser, men tredje, sista Certet kommer!

Kritiken finns på Tanjas sida.


2016-06-03. Sveriges Nationaldag 6 juni och Leikullen firar 9 år!

Det är nu 9 år sedan Alice födde sin första kull, vår första kull i kenneln. Det var en mycket varm dag och tidigt på morgonen började värkarbetet. Ida kom först, ett litet huvud i fosterblåsan stack ut när vi var ute i trädgården. Alice ville ut och kissa trodde vi. Det blev bråttom in och jag kunde ta emot vår förstfödda underbara lilla tös. Sedan kom de andra fyra ganska snabbt. Det var en vacker upplevelse, de har alla varit mycket friska och starka och känns fint att nu få hylla dem på sin födelsedag. Vi önskar fortsatt god hälsa och lycka till er alla. Här finns allt om Leikullen, länk till galleri och film från deras första 8 vilda veckor.

Extra roligt att mamma Alice är med oss till lägret, trots sin höga ålder. Hon har besvär med sina ben, men i övrigt är hon en krutgumma med mycket glädje och envishet.Bellis och Ida firade tillsammans på vårt Kennelläger!2016-05-28. Nu ser vi fram emot ett nytt roligt Skyelice-läger!


2016-05-22. Tanja har provat på vallning med gott resultat!

Läs vad matte Britta berättar på Tanjas sida! Riktigt duktig tös, nu hoppas vi på ett godkänt anlagsprov i vallning!


2016-05-22. Stort GRATTIS till Tanja, som varit på Sydskånska Kennelklubbens Internationella utställning i Hässleholm.

Tanja charmar domarna med sitt sociala och trevliga sätt, kramar dem, visar sig fint stående, men när hon skall springa runt, då blir hon lite vild och busig, hopp och skutt. Domaren sa till Roger, som var handler att hon skulle fått bättre placering och meriter om hon visat sina rörelser. Nu fick hon excellent och blev trea i öppenklass! Det får man vara nöjd med, denna lilla busunge, skall nog få sitt tredje och sista CERT bara hon kan lugna ned sig lite och inte ha så bråttom!


2016-05-15. Stort GRATTIS till Dustin som varit på två inofficiella utställning och visat upp sig med elegans.

14 maj i Katrineholms BK - BIM med kanonfin kritik från domaren Jahn Stääv, som dömer collie officiellt och internationellt. Så glada att han gillade Dustins anatomi, rörelser och temperament! Jahn har tidigare gett mycket höga officiella meriter till Ida, Sydney och Dustins pappa Sasha. Kritiken finns på Dustins sida.5 maj på Gubbängsfältet, arrangör var Svenska Pudelklubben. Dustin fick strålande kritik, skötte sig utmärkt och blev BIR.
Se kritiken på Dustins sida.


2016-05-12. HURRA och Stort GRATTIS till Bellis och Carin som tävlat i rallylydnad nybörjarklass, fick 94 poäng, och den tredje kvalificeringen till titeln RLDN. Ni är ett fantastiskt team, är så stolta och glada över era framgångar!

Bellis blir 9 år den 6 juni 2016 och en underbar tik. Tack Carin för allt du gjort för denna lilla vackra duktiga "hjärtetös ", Bellis har ett svart hjärta på sin mage.

SE UCH SE VCH KORAD RLDN Skyelice A Heart Pikake Lei.

2016-05-04. Välkommen i vår Skyelice-gemenskap!

Nu har vi en riktigt glad nyhet att berätta!  Efter 2 år och 8 månader har lilla underbara Tiffany äntligen fått ett nytt hem, där hon får den kärlek, uppskattning och
utveckling som hon förtjänar. Det har varit en krokig väg, men vilken härlig, klok hund, hon har klarat det utmärkt.

Tiffany har flyttat till  Carina Gustafsson i Katrineholm. Hennes dotter Sara bor ute på landet en bit därifrån och blir extramatte, då Carina jobbar helger inom äldrevården. Sara har också ett härligt djurintresse, har hästar.

Carina och jag har talats vid flera gånger, det känns så bra, Tiffany fann sig omedelbart tillrätta när  hon steg in i lägenheten - ömsesidig kärlek direkt.

Jag får lov att presentera Carina lite,  är 60 +, har haft och jobbat med hundar i många år. Det har varit Golden retriever som hon tävlat med för Flens BK,  upp till lydnadsklass 3,  den senaste gick bort runt årsskiftet. Nu sökte hon en ny livs- och arbetskamrat och det blir Tiffany till vår stora lycka. Carina håller just nu kurser i grundlydnad och fortsättningslydnad vid Vingåkers Hundklubb.
Tiffany har varit med i veckan, hon trivs så bra och får börja med enklare lydnadsmoment. De har även som mål i höst att börja med Rallylydnad. Spårarbete är också något som Carina har ägnat sig åt.

Önskar er all lycka och framgång!


Varmt välkommen Carina och Tiffany i vår Skyelice-gemenskap!


2016-05-02. Grattis till nya meriter för Sapphire i rallylydnad och för Tanja och Lily i utställningsringen!

Sapphire och Kerstin är ett fantastiskt team. Första Maj tog de hem 3:e kvalificerande resultatet i Rallylydnad fortsättningsklass, full pott 100 poäng och titeltn RLDF!

Många Grattiskramar till underbara LP1 RLDN RLDF Skyelice Black Star Sapphire.
Skyelice Premier Blue Diamond, visad tidigare i junior- och unghundklass med: 4 CK, 2 CERT, 1 R-CERT, 2 BIM


Vackra, härliga Tanja visade sin glädje och charm på SCK:s utställning i Jönköping 1 Maj. Tror hon var den enda som kramade om domaren Lena Danker från Finland.

Hon fick utmärkt omdöme, men var lite för sprallig och ivrig i att visa sina annars fina rörelser i trav. Det slutade med Excellent och 4 i öppenklass. Stort tack till Roger, som visar Tanja. De har övat, hon är inte lätt att visa när hon blir lite "too happy". Vi är glada och stolta, ni blir snart ett jättefint team. Stort GRATTIS till matte Britta och Roger.

Flera bilder finns i http://gemgallery.skyelice.se
Lily deltog båda dagarna och fick utmärkt kritik på det som vi värdesätter allra mest. Anatomin, rörelser, tänder, bett, temperament, elegans, vacker färg. En korrekt byggd hund är viktigt för en vallhund, en arbetande ras. Vissa domare sänker hennes premiering pga stopet, hon önskas ha mer markerat. Likaså har hon lite stora svarta fläckar i sin annars utmärkta merlefärg. Det blev Very Good, och 4 :a i öppenklass på lördagen, söndagen V.G. och oplacerad.

En del domare prioriterar, lägger största vikten vid anatomi och rörelser och har överseende med några skönhetsdetaljer som stopet och fläckarna. Lily har visats mycket sparsamt i junior och unghund och har redan 5 CK, 2 ReservCert.
Lily har så mycket energi, glädje och karisma, är en underbar arbetskamrat tillsammans med Per. Hennes utmärkta kroppskonstruktion är en stor fördel, är uthållig och stark.

Ikväll blir den spårkurs för Lily, hon älskar skogen, att få röra sig och använda sin smarta hjärna, som sitter bakom stopet.
2016-04-28. Dustin träningspårar - öppenklass viltspår

Mycket bra jobbat Dustin och Janne, ni är så duktiga. Första träningsspåret för öppenklass, påsläpp i ruta, 600 meter, återgång och bloduppehåll. Liggtid över natten, med regn och snö. Dustin kämpar på bra, mycket viltsvinsdofter, klarar det på 26 minuter, finner sin klöv och är så lycklig. WOW, vi är så stolta och glada över denna duktiga spårhund.

Heja team Ivarsson, fortsatt lycka til !


2016-04-24. Rallylydnadstävling på Helsingborgs Brukshundklubb.

Jättestort GRATTIS till duktiga ekipaget Sapphires och Kerstin, som genomförde den andra tävling i fortsättningsklass och fick 2:a kvalificerande resultat. Denna gång fick vi 90 poäng. Vi är så stolta och imponerade!

Fin bild på vackra Sapphire i Sofieros Slottspark.2016-04-21. Hurra och GRATTIS till vår duktiga Ida som erhållit Svenska Collieklubbens Trippeldiplom!

SEVCH  SPH1 Skyelice A Plumeria Lei

Grundförutsättningarna:
HD A/ED0. Genomfört MH, 1:a på skotten.
Godkänd exteriörbeskrivning

Svensk Viltspårchampion
Godkänd i lägre klass spår (SPH1)
Är Fullcertad (FC) 3 Cert, Cacib.
2016-04-18. Grattis Sapphire och Kerstin till nya fina reslultat i Rallylydnad!

Igår var Sapphire och Kerstin ute och tävlade och fick det första kvalificerande resultatet av tre i rallylydnadens fortsättningsklass.

Ni är så superduktiga - STORT GRATTIS!


2016-04-15. GRATTIS! Reef-kullen fyller 5 år!

Det är fem år sedan Ida fick sin första kull, 7 underbara valpar som fick sina officiella namn efter berömda corallrev.
Nu önskar vi Nimbus, Lemmy, Chester, Gamma, Abbe, Mary och Josua en fantastisk födelsedag och fortsatt lycka i livet.

En fin film dagen till ära! http://reefgallery.skyelice.seMarys fina tårta som hon delade med mamma Ida, mormor Alice, syster Lily. Supergott!2016-04-11. Lilys mentalbeskrivning den 10 april 2016. Götene BK. Beskrivare Mikael Wadström.

Lily är en väldigt intelligent hund, kände tyvärr igen situationen från förra MH:t, september 2015, vilket vi bröt efter att ett trauma (vid första leken), samt flera tekniska fel begicks. Lily förlorade då tilliten, vi förlorade förtroendet för testledare och beskrivare.

Nu gjorde vi ett nytt försök, men beskrivare och Per var helt överens om att bryta vid dumpe. Lily har nu "Känd mental status".

Per såg direkt att Lily kände igen situationen trots att det var ett helt nytt ställe. Jag har även sett filmen. Hon var lite avvaktande, höll avstånd vid leken, gick aldrig ut till avståndsleken. Vid dumpe blev hon väldigt överraskad, gick inte fram, tyckte det var otrevligt.

Vi skulle ha lämnat återbud, det blev dålig timing. Redan på morgonen märkte jag att Lily slickade sig mycket i vulvan, kollade då om något löp var på gång, men såg ingenting. Mamma Ida löper och kan "dra igång" sin dotter. Idag är det samma sak, mycket slickande och Lily är lite dämpad, tröttare mot vad hon brukar vara. Får avvakta och se om det är löp på gång, eller något annat som inte känns bra i kroppen.

Lily är för oss den hund som utan tvekan har bästa förutsättningar att klara av att gå igenom en  MH-bana,
så nog blev vi själva överraskade och mycket fundersamma att hon reagerade så mycket på dumpe vid första MH:t. Även att hon inte, efter första leken, var lika glad och entusiastisk, utan lite avvaktande. Vi tittade noga och analyserade filmen och upptäckte då att hon i lekens hetta, vid första momentet råkade ut för ett trauma tillsammans med TL. Det var naturligtvis en liten olyckshändelse som ingen noterade, men nog gjorde Lily det, kanske det rent av gav lite smärta.

Lily är smart och Per märkte att hon hade minnesbilder från när hon gick sitt första MH, började redan vid leken. Men vet också att hon är mentalt stabil och inte brukar lägga vid sig. Men nu gick det inte att lura henne. detta hade hon gjort förr och det var inte positivt. Kanske hon inte riktigt var i kroppslig form heller, det blev helt fel.

Vi vill ha kvar Lilys härliga temperament och förtroendet för människor. Per vill fortsätta träna och tävla med henne i bruks, då måste hon ha "känd mental status", även om det är brutet MH.

Lily är på klubben och tränar, helt oberörd av skott. Är inte berörd av skrammel och plötsliga ljud, ingen rädsla för olika underlag, trappor. Är väldigt glad, framåt och vill hälsa på människor, social, älskar folk. I våra ögon är hon en trevlig och mentalt bra hund, aldrig några bekymmer utan visar mod och framåtanda.

Nog är det en gåta att det blev så här - två brutna MH. Vi känner inte alls igen vår Lily, men det blev situationsbundet, hon är smart, lättlärad och har gott minne.

Hon är vår underbara stjärna, världens bästa hund!
2016-04-08. Perry och Kashmir firar 7-årig födelsedag!

Det är sju år sedan dessa två underbara "survivors" , efter en veckas dramatik och ilfart till Skara Djursjukhus, såg dagens ljus.
Till vår stora lycka fick vi hem dessa två pigga gossar med stor livsvilja, tillsammans med en nyopererad och omtumlad mor Alice.

Älskade gossar - ni har verkligen visat under årens lopp styrka, glädje och framgångar! Fortsatt lycka till i livet önskar mor Alice, nu 13 år, och familjen här i Blomberg.

En härlig film 7½ vecka! https://youtu.be/JkF5nrswPg4

2016-04-02. Stort GRATTIS till Kerstin och Sapphire som idag tävlat i rallylydnad och fick titeln RLDN!

I dag tävlade Sapphire och Kerstin i Nissafors, Gnosjö Brukshundklubb i rallylydnadens nybörjarklass.
De fick det 3:e kvalificerande resultatet och Sapphire kan därmed titulera sig RLDN.
WOW, ni är ett fantastiskt team.

Sapphire tituleras nu : RLDN LP 1 Skyelice Black Star Sapphire, endast 2 ½ år gammal.


2016-04-01. HURRA och GRATTIS ! Perry har blivit pappa till fyra ljuvliga valpar.

Vi är jätteglada över att vår vackre och duktige Perry, AGI3 Skyelice Arctic Explorer Peary har blivit pappa.
Stolt mamma är BH TK1 AGI3 Maple Yard Daiquiri. Det blev tre trefärgade tikar och en bluemerle hane, "Mini-Perry".

Vi önskar lycka till och hoppas att valparna utvecklas väl och ärver föräldrarnas utmärkta egenskaper - glädje, arbetslust och fart!
Det har varit stort intresse för de här valparna, men en kommer till Perrys familj!

Mer om kombinationen här: http://mapleyard.com/pentuja_pk6.php


2016-03-26. Exteriörbeskrivning vid Örebro Brukshundklubb.Stort GRATTIS till Ida och hennes tre barn Mary, Lily och Dustin som gjorde sina exteriörbeskrivningar. Domaren Annika Ulltveit Moe
gav alla fyra väldigt fint omdöme vilket vi är jätteglada och stolta över.

Protokollen finns här: IdaShow. Mary Show. LilyShow och Dustin.


2016-03-24. Nu firar vi Påsk!
2016-03-13. HURRA och GRATTIS till älskade Alice som idag fyller 13 år!

Vilken lycka vi känner, att få fira vår underbara mor, mormor Alice på sin stora dag!
Känner stor tacksamhet för tretton helt fantastiska år tillsammans med vår lilla solstråle
som nu börjar bli en äldre dam med glimten i ögat och stor värdighet. Det kommer att bli en fin dag med
speciell tårta, godsaker samt aktiviteter som Alice älskar.

Här har jag skrivit lite mer: http://blogg.skyelice.se


2016-03-07. Perry har nya framgånger i agility samt väntar valpar hos Kennel Maple Yard.

Vi har underbara nyheter från Finland. Perry har fått sitt andra Agility Certificate, nu i Maxi 2
, och är uppflyttad till den högsta klassen Maxi 3. Får en fin titel AGI3 Skyelice Acrtic Explorer Peary.

Många stora varma Grattiskramar till Heli och Perry, ni är ett fantastiskt team!

Lille Perry fick bekanta sig med några AG-hinder som valp, tyckte det var så roligt och förstod direkt hur man skulle göra!Perry och Pilkku väntar valpar!

Perry fyller 7 år i april och väntar valpar tillsammans med BH TK1 AGI3 Maple Yard Daiquiri. Pilkku tävlar också i agility, Maxi 3.
Vi önskar lycka till, att det föds ett gäng Perry/Pilkku-valpar med mycket egenskaperna glädje, arbetslust och fart!

Mer om kombinationen här: http://mapleyard.com/pentuja_pk6.php


2016-01-12. HD-Index.

Nu har collierasen fått HD-index som registreras på Svenska Kennelklubbens Avelsdata. Man kommer att uppdatera dessa index varje vecka och kan förändras då någon inom "släkten" röntgas. Den första listan såg riktigt bra ut för vår uppfödning! Av våra 20 collie vi fött upp är 19 röntgade.

Sydney har också något lägre index än sina kullsyskon vilket påverkas av att några av hans 47 avkommor är HD-belastade.

Skyelice A Heart Pikake Lei

2007-06-06

HD grad A

99

Skyelice A Jade Vine Lei

2007-06-06

HD grad A

100

Skyelice A Plumeria Lei

2007-06-06

HD grad A

104

Skyelice A Sunita Space Lei

2007-06-06

HD grad A

99

Skyelice A White Ginger Lei

2007-06-06

HD grad A

89

 

 

Skyelice Arctic Explorer Peary

2009-04-08

Finland

HD grad B

101

Skyelice Arctic Explorer Henson

2009-04-08

Danmark

HD grad A

107

 

 

Skyelice Belize Barrier Reef

2011-04-15

HD grad A

111

Skyelice Abington Reef

2011-04-15

HD grad A

110

Skyelice Lizard Island Reef

2011-04-15

HD grad A

110

Skyelice Chesterfield Reef

2011-04-15

HD grad A

110

Skyelice Great Barrier Reef

2011-04-15

HD grad A

111

Skyelice Heron Reef

2011-04-15

HD grad A

111

Skyelice Marion Reef

2011-04-15

Finland

HD grad A

117

 

 

 

Skyelice Black Star Sapphire

2013-08-31

HD grad B

94

Skyelice Blue Lili Diamond

2013-08-31

HD grad A

104

Skyelice Koh-I-Noor Diamond

2013-08-31

HD grad C

91

Skyelice Midnight Star Ruby

2013-08-31

HD grad A

104

Skyelice Premier Blue Diamond

2013-08-31

HD grad A

103

Skyelice Tiffany YellowDiamond

2013-08-31

Ej röntgad
2015-12-30. Colliefamiljen - Alice, Ida, Lily och Mary - önskar ett riktigt Gott Nytt 2016.Vill rikta ett STORT TACK till våra kära vänner som har hundar från oss. Varmt tack för all den kärlek ni ger dem, för roliga aktiviteter som berikar dem. Vi är väldigt glada och stolta över de framgångar ni haft under året, ja även tidigare år!

Nu ser vi fram emot ett nytt spännande år och önskar alla, såväl två som fyrbenta, glädje och god hälsa, samt fortsatta framgångar tillsammans med hundarna.


2015-12-20. Julhälsningar.
Vi har i många år annonserat i Collieklubbens Handbok till jul, men i år avstod vi detta. I stället satsade vi de annonskostnaderna till att ge bidrag till flera välgörande ändamål som står oss varmt om hjärtat, som Nordens Ark, Barncancerfonden samt Cancerfondens jullotter, som vi ger till våra uppfödda hundar. Hoppas ni älskade Skyelice-hundar har tur att vinna något, men det bästa är att ni alla bidrar till ett mycket gott ändamål.
Vi önskar alla två som fyrbenta en riktigt God Jul och ett Gott glädjefullt år 2016.

2015-12-13. Vilket Lucia-ekipage - Stort GRATTIS till titeln LP 1.

Sapphire gjorde sin tredje lydnadsklass 1- tävling med jättefint resultat, 180 poäng, fick stå på prispallen, delad förstaplats!
Vi är så stolta och glada över dessa fina resultat!


2015-11-30. Nya Mentalindex per november 2015.

Det har kommit nya listor - Avelsvärdering collie, sammanvägda MH-egenskaper samt skott. Redovisas som Index, där rasmedeltalet är 100. Jag har uppdaterat alla resultaten för 16 av våra hundar som fått Mentalindex (MI). Gamma har gått sitt MH i Finland och har inget MI. Några tikar har ännu inte gått sitt MH.

Slår jag samman alla sexton MI-resultaten får jag fram ett index/snitt över Skyelice uppfödning enligt följande:

Nyfikenhet/Orädsla - 100
Socialitet - 113
Lekfullhet - 111
Jaktintresse - 101
Skott - 108

Det betyder att våra hundar ligger på rasmedeltalet vad gäller nyfikenhet/orädsla samt jaktintresse. De är mycket sociala och lekfulla, en bra bit över snittet samt har ett bra utfall på skottfasthet.

När vi 2012/2013 planerade Gem-kullen använde vi oss av det nya MI-verktyget och fick fram ett "skattat värde" för den planerade kullen som såg ut så när! Listor från juni 2013.

 

N/O

Skott

Soc

Lek

Jakt

Far

134

124

103

113

125

Mor

100

113

119

110

103

Kullsnitt

117

118,5

111

111,5

114


Intressant att se Mentalindex, MI, för de tre som nu gått MH! Nya listor november 2015.

 

N/O

Skott

Soc

Lek

Jakt

Dustin

110

118

111

115

106

Ruby

112

113

111

112

106

Tanja

116

112

114

118

107Här kan man läsa mer om Svenska Collieklubbens Mentalindex.
http://webshop.svenskacollieklubben.se/mi-listor/


Den lille söte gossen som kampar så energiskt är vår Perry!2015-11-28. HURRA och stort GRATTIS till Sapphire och Kerstin!

Idag har Sapphire och Kerstin tävlat i lydnadsklass 1 vid Varberg BK. De var superduktiga, fick ihop 184 poäng, trots att det blev 0 på apporteringen! Ett första pris och 2:a på prispallen, av 17 ekipage! WOW, kanonresultat!

Så härligt att Sapphire är så motiverad och glad över att tävla igen efter sina skador - det känns underbart och värmer i hjärtat.


2015-11-14. Stort GRATTIS Tanja till R-CERT och 4 Bästa Tik!

Tanja har ställts ut officiellt i Åstorp, fick lysande kritik, excellent med CK. Sedan placerades hon som 4 bästa tik med Reserv Certifikat!
Hon var ganska urfälld och busade lite med domaren, Bo Viberg, men det gillade han.
Kritiken finns på Tanjas sida.

Vi är jätteglada och stolta över vackra Tanja och hennes framgångar. Nu 2 Cert och 1 R-Cert!

Hjärtligt tack till Roger, som visade Tanja så bra. De var ett så fint ekipage!
2015-10-21. Dustin - Godkänd anlagsprov viltspår!

Stort och varmt GRATTIS till Dustin och Janne som idag klarade anlagsprovet i viltspår. Det gick klockrent på 14 minuter, spårtiden får uppgå till högst 30 minuter!

Dustin är en mycket duktig spårhund! Mamma Ida, Svensk Viltspårchampion, är naturligtvis jättestolt över sin gosse!
Ett anlagsprovspår är 600 meter med fyra räta vinklar. I anlagsklass ska spåret blodas 2-5 timmar före hundens start. Terrängen är omväxlande, övervägande del skogsbevuxen, över höjder, hyggen, kärr, diken och stigar.


 

2015-09-25. Stort GRATTS till utmärkta höfter. A/A. på Ruby!

Ruby har varit och röntgat höfter och armbågar. Veterinären var mycket noggrann, och bilderna granskades. Det såg väldigt fint ut, både höfter och armbågar, men ingen vågar ta ut någon glädje i förväg. SKK:s granskning är inte alltid överensstämmande med veterinärens åsikter, det vet vi av erfarenhet tidigare. Höfterna var utmärkta, A/A, men på höger armbåge fann man någon liten skugga. Det blev ED 0/1.

Ruby har inga som helst bekymmer, rör sig mycket bra, aldrig visat hälta, detta kommer inte att belasta honom någonting.


2015-09-14. Mentalbeskrivning för Tanja och Lily i Mönsterås den 12 september 2015.

Nu var det dags för två av tikarna att gå sina MH. När vi hade kull-MH, löpte dessa två töser. Vi tog vår husbil på fredag och reste ned till Öland, där vi övernattade hos Stina på Kennel Angeleye's. Det blev ett kärt återseende, vi fick träffa och krama om Sydney och Alice blev överlycklig att få komma tillbaka där hon är född, träffa Stina. Åh, så hon skrek och pratade. Vi hade en trevlig fredagkväll, sedan tog vi bilen till Mönsterås på fredag förmiddag. Alice var kvar och hade mysigt tillsammans med hundarna hos Stina.

Britta och Jan mötte upp med Tanja. Nu var det spännande hur de här båda systrarna skulle agera ute i banan. Båda är mycket högtempererade, har massor av energi, är lekfulla men också påhittiga och lite okoncentrerade. Britta var med i banan på en tidigare hund, och menade att banan är fin, med skogsstigar, men nära parkeringen. Nog skulle Tanja ha möjligheter att ta sig en skogsrunda på egen hand! Men hon skötte sin uppgift på ett utmärkt sätt, var social och glad, lekfull, var ute hon avståndsfiguranten och lekte, inga kvarstående rädslor vid dumpe och skrammel, men nog tog hon några varv i blåbär/lingonriset. Tyvärr fick inte Britta igång leken efter första skottet, därmed blev det 4:a på skotten. Men hon ville inte fly, hon var nyfiken på varifrån det kom. Se Tanjas protokoll.


Stort och varmt GRATTIS till Tanja och Britta som gjorde ett jättebra MH. Vi är mycket stolta och glada över er!
Lily började bra, social, lekte intensivt och var ute hos avståndsfiguranten. Jätteroligt, men sedan blev det lite egna upptåg!
Vid overallen blev vi lika överraskade som Lily! Vi bröt hennes MH där, hon skall få gå ett nytt nästa år då hon mognat till lite mer i sitt lilla huvud och kan koncentrera sig på sin uppgift!

Hon skall fortsätta träna bruks med husse i höst, vinter, men kan inte starta i appellklass förrän hon har "känd mental status", det har hon inte nu då vi själva valde att bryta beskrivningen. Men vi ville ge henne en ny ärligt chans!
Hon fick ett protokoll, läs mera här!


2015-09-05. Nya framgångar för Sapphire och Kerstin.

Så här skriver Kerstin: "Ännu en lyckad tävling i rallylydnadens nybörjarklass.
I dag blev det 94 poäng på tävlingen på Smålandsstenar BK."


Stort GRATTIS!


2015-08-31. GEM-kullen firar 2 år!

Massor av GRATTIS-kramar och nospussar till Ruby, Dustin, Tanja, Tiffany, Sapphire och Lily. Mamma Ida och vi, hela colliefamiljen önskar er en underbar födelsedag!

Här kan ni se tillbaka, njuta av småttingarna i deras vilda lekar och party innan de lämnade oss.
http://gemgallery.skyelice.se


2015-08-30. Vilket superteam, stort GRATTIS till Sapphire och Kerstin igen!

Debut på officiell rallylydnadstävling nybörjare på Helsingborgs Brukshundklubb.
Sapphire fick 96 poäng av 100 möjliga och vann sin klass!

"Hon var så fantastiskt duktig, det är så roligt att arbeta tillsammans med henne!" skriver Kerstin.
2015-08-30. Grattis till Lily som vann unghundklassen med CK, 4 Bästa tik.

Vi har varit på minisemester med "Master", resan gick till södra Sverige. En underbar kväll vid Skateholms Camping vid havet. Upp tidigt morgon, promenad på stranden och sedan till Skurup för Lilys sista utställning i unghundsklass. Hon är nu totalt urfälld och vi gör en paus. Det blir helt fokus på lydnad och spår med husse hela hösten.
2015-08-23. Lily CK, R-CERT.

GRATTIS till Lily och Per, som blev 2:a bästa tik med R-CERT på Västra Kennelklubbens nationella utställning i Backamo.
Lily vann unghundsklassen med excellent och CK, fick mycket fin kritik av Benny Blidh von Schedvin, trots att hon nu var ganska urfälld.
Underbart att han uppskattade alla Lilys övriga förtjänster!2015-08-22. Stort GRATTIS till Sapphire och Kerstin!

SAPPHIRE - KLUBBMÄSTARE I RALLYLYDNAD 2015

Av 8 anmälda i nybörjar-, fortsättning- och avancerad klass blev Sapphire totalsegrare med 93 poäng.
Så underbart roligt, vi är så glada och stolta över framgångarna!
2015-06-29. Utställningshelg i Borås.


Vi har varit på hundutställning både lördag och söndag och äntligen skördat lite framgångar. Vi är så glada och stolta över våra tre töser Ida, Mary och Lily som visade sig fint i ringarna, fått jättefin kritik och kammade hem fina meriter.

Bäst gick det på Svenska Collieklubbens officiella utställning, där vi deltog med Ida, Mary och Lily. Domare var Tuula-Maija Tammelin från Danmark. Hon blev förtjust i våra tre tikar - Ida, vår underbara veteran, 8 år och i kanonfin kondition var vår stjärna för dagen. Hon blev Bästa veteran, med CK. Sedan 2:a bästa tik.

Mary hade hårdast konkurrens, det var 11 tikar i öppenklass, men hon visade sina underbara rörelser, excellent och blev 2:a i sin klass med CK. I bästa tikklass placerade hon sig som 4:a.

Lily gick i unghundsklass, visade sig riktigt bra, det blev excellent och av tre tikar vann hon klassen med CK.

Det var för oss en stor framgång att ha med två av våra töser i uttagningen av fyra i Bästa tikklass. Det var totalt 19 vackra tikar, varav 6 fick CK.

Den stora vackra rosetten i mitten köpte jag och är till alla tre - Ida, Mary och Lily - ett fint minne från en fantastisk dag!
Södra Älvsborgs KK:s nationella utställning på lördagen, blev en framgång för Mary. Hon hade stor konkurrens, det var 13 tikar anmälda i öppenklass. Mary visade sig jättefint, fick mycket bra kritik av domaren Carol Mulcahy, Irland, excellent och blev 3:a i sin klass med CK.
Lily visades i unghundsklass, fick väldigt bra kritik men det blev bara Very good. Fyra tikar deltog, Lily placerade sig som 3:a i klassen.

Här finns bilder och kritiken från helgens utställningar: Ida Show, Mary Show, Lily Show.


2015-06-11. STORT GRATTIS till Gamma och Aila-Maija som fått godkänt BH-prov t i Finland.

Ett BH-prov är ett behörighetsprov för att få tävla i IPO och BSL (i Finland Brukshundprov Spår Lydnad)

Provet är uppdelat i två delar - en lydnadsdel och en miljödel. Mycket kan liknas vid lydnad då det innefattar fritt följ, linförighet, platsliggning etc.

I miljödelen får hunden också visa sin koncentrationsförmåga och sammanhållning då många olika störningar förekommer. Cyklister, folk som springer, bullriga miljöer och andra hundar. Hunden ska kunna bli uppbunden och föraren ska gå utom synhåll för hunden och en annan hund ska passera på kort avstånd utan att den prövade hunden reagerar avsevärt.

Vi önskar Lycka till på tävlingar framöver!
2015-06-06. NÄKK Nationella utställning i Vänersborg.
Domare Karl-Erik Johansson. Idas debut i veteranklass : Excellent, kkl 1 (två veterantikar)

"Mentalitet: utmärkt. Utmärkt typ. En veteran som ser ut som om hon skulle kunna jobba hur länge som helst. Något maskulint huvud, välplacerade öron, mörka ögon. Vacker hals, rygglinje, utmärkt bröstkort. Välvinklade, välställda ben. Bra benstomme, fantastiska vägvinnande rörelser. Bra päls, utmärkt kondition. Visar sig mycket bra."Med denna superbra kritik vad gäller anatomi och rörelser är det mycket underligt att domaren höll inne CK, och därmed inte gav Ida chansen att möta bästa hanen i veteranklass! Att värdera en så liten detalj i huvudet högre än anatomi, kropp och rörelser på en arbetande ras som collie, en brukshund och dessutom en fräsch veteran, är under all kritik. Dessutom var CK ikryssat men överstuket, vilket också leder till funderingar! Hans kränkande kommentar vid slutplaceringen skulle jag gärna haft med på film med ljud!Ida har sedan tidigare mycket höga meriter, 3 Cert, CACIB, R-CACIB, 18 CK i fyra olika länder. Ingen av alla dessa domare har nedvärderat hennes huvud och uttryck, utan tvärtom.

Lily var med i unghundklass, tre tikar deltog. Hon visade sig riktigt bra, hon tränas tillsammans med Per, vann klassen med Very Good, hennes första, har ställts ut 8 ggr med Excellent, CK, R-CERT.
Ingen av unghundstikarna föll domaren i smaken, han värderade återigen en liten detalj i huvudet på Lily, hennes stop! Men fick "mycket god typ" , "utmärkt temperament" Hade bra bett, bra hals och rygg, bröstkorg och vinklar men rörde sig bara OK, ville nosa i backen, hoppa lite, men det såg jag flera som gjorde bland domarens favoriter, även CK-vinnare!! Då bedömdes det som positivt, dvs gott temperament!

Lily har framtiden för sig, som andra kunniga domare säger!
2015-06-05. Sveriges Nationaldag 6 juni och Leikullens 8-årsdag!

Det var en varm solig morgon, Sveriges Nationaldag, för 8 år sedan, Alice började krysta vid fem-tiden! Klockan 8.55 föddes Ida, en stor tös på 420 gram, sedan kom Jade, Sydney, Bellis och sist Sunita, vägde mellan 360-400 gram. Det var vår fösta kull och lyckan var total, allt hade gått så bra! Underbara vackra, duktiga hundar, som varit friska, starka, att de nu blir veteraner är svårt att se, det är full fart!

Sänder kärleksfulla tankar till pappa Patrick, som i november förra året, drygt 11 år gammal, vandrade över regnbågsbron och har det fint på de evigt gröna ängarna.

2015-05-09. God läkning önskar vi käraste Sapphire.

Finaste juvelen Sapphire är under rehabilitering efter artroskopi i sina armbågar. Hon är glad och positiv, men läkningen tar naturligtvis lite tid. Hon kommer att göra sitt MH senare, när matte och husse, anser det lämpligt. Krya på dig käraste Sapphire, vi håller tummar och tassar att allt läker fint. Snart hoppas vi se Sapphire i full fart igen. Det är en riktig liten kämpe, haft otur och är värd en tapperhetsmedalj! Tack Kerstin för den underbara bilden!2015-05-08. Mentalbeskrivning hos Heby BK med GEM-kullen.

Igår hade vi bokat in MH för Gem-kullen, fem av syskonen var anmälda, men Tiffany, som blev ormbiten/förgiftad i helgen som gick, fick vi avanmäla. Vi andra träffades uppe i Heby, glada och förväntansfulla. Tanja med familj åkte upp dagen innan, men tyvärr såg Britta på kvällen innan att Tanja börjat löpa!

Vi planerade inför resan på torsdag, hade beställt goda smörgåstårtor, köpt några presenter till deltagarna och MH-besättningen. Vår goda vän Irene skulle komma hit och ta hand om Alice och Ida, som är i höglöp och inte kunde vara med som maskot för sina barn.

Lily var glad och lekfull, men vi såg att Ida och Mary var väldigt intresserade av hennes rumpa, hon slickade sig och vi kollade. Jovisst, nog hade hon börjat att löpa, ca 1-2 månader för tidigt!

Tikar som löper får inte delta i MH!

Jag kontaktade Heby BK, vi bestämde oss för att inte ställa in hela arrangemanget. Det blev två härliga grabbar, Ruby och Dustin, som gjorde sina MH med glädje, leklust, nyfikenhet. Inga kvarstående rädslor och skottfasta. Grattis till de duktiga grabbarna. Vi är så stolta! Här är deras protokoll. RubyMH. DustinMH.

Lily och Tanja fick ligga kvar i bilarna, lite avsides för att inte störa, men när det hela var över hade vi lite fest för deltagarna och de som gjorde det möjligt, beskrivare, testledare och figuranter som lagt ned mycket jobb! Det blev tårta och godis till alla, även hundarna som var med som support - Mary, Smilla, Ture, Abbe, Maurice.

Varmt tack till er alla som reste lång och ville delta, vi hade så trevligt och nu får vi anledning att träffas igen, då vi planerar in ett nytt datum för tikarna!


Film och fina bilder från Ruby och Dustins MH kommer i http://gemgallery.skyelice.se
2015-05-03. SKK Internationella Utställning, Lidköping.

Nu var det dags igen för Lily och Per, nästan på hemmaplan. De gjorde ett gott jobb även denna gång, det var stor konkurrens, 37 långhåriga collie anmälda. Domare var rasspecialisten Ulla Bergh-Persson. Lily kunde inte visa sig bätte, fick excellent och väldigt bra kritik, så den borde även ha genererat ett CK!!!

Domaren var generös med att dela ut CK, så det kändes lite trist, egendomligt att inte Lily fick det också. Men så är det i den här bedömningssporten! Det blev i alla fall en bra träning. Här finns Lilys domarutlåtande, som vi verkligen är glada över!2015-04-25. SKK Nationell Utställning, Rocklunda, Västerås.

Per och Lily är ett underbart team i spårskogen, på lydnadsplanen, i uppletsrutan men även i uställningsringen. Klockan halv fem på morgonkvisten for de iväg till Rocklunda. Lily gick nu i unghundklass, de var tre tikar, som gjorde upp. Inga bekymmer för Lily, hon visade sig kanonfint, vart glad och social. (Foto: Elin Nordström)Lily vann sin klass med Excellent och CK. I bästa tikklass blev hon ej placerad av de fyra som skulle tas ut, blev 5:a, trots en fin insats och väldigt bra domarkritik.

Ni var BÄST i alla fall, supernöjda med dagen. Ida och Mary blev överlyckliga när lilltösen kom hem igen, men nog luktade hon "konstigt". Vi hade fest med champagne, godsaker till alla. Sedan en riktigt god middag!
2015-04-15.
2015-04-12. Abbe har gått mentaltest - 359 poäng!

HURRA och STORT GRATTIS till Abbe och Roger som idag gick mentaltest vid Mönsterås BK. Tyvärr saknades 14 poäng för godkänd Korning, känns lite snöpligt naturligtvis, men vi är mycket stolta och glada över Abbes fina mentaltest som slutade på 359 poäng och där nervfastheten ligger långt över vad som är godkänt.

Abbe fick mycket bra poäng på sin nervfasthet, hela 323 poäng (mini för godkänd är 215). Han lade inte på sig några minnesbilder, avreagerade direkt, var normalt nyfiken när anledning fanns och visade ingen aggression.
Han avslutade med att vara totalt skottfast. En fantastiskt trevlig och bra hund.

Vi prioriterar, värdesätter stabilitet, goda nerver, riktigt god tillgänglighet samt ingen aggressivitet!
Abbe är en mycket god representant för rasen; ett stort och varmt tack till er, Ann-Britt och Roger, som är så duktiga med hundarna, och utvecklar dem till dessa stabila fina collie
!

Abbe fick 36 poäng på de första 12 momenten ( gräns för godkänd är 50 poäng). Han var inte tillräckligt intresserad av kampstocken, haren men lekte gärna.

Abbe och Ruby passade också på att göra Exteriörbeskrivning för Tina Permo. Båda grabbarna blev väl godkända, fick mycket bra omdömen. Välväxta, sociala och trevliga grabbar båda två!


2015-04-08. Grattis älskade gossar Perry och Kashmir på 6 års dagen!

Önskar er en underbar dag och fortsatt lycka i framtiden!


2015-03-21. Grattis älskade Lily till fina framgångar!

Vi anmälde Lily till en inofficiell utställning i Floby för att träna. Vacker, välväxt, trevligt temperament, fina rörelser - ja omdömet var utmärkt! Först BIR, av sju collie (2 hanar, 5 tikar). Sedan blev det gruppfinal där hon hade 12 olika raser att konkurrera med och blev BIG 2. Per och Lily, ni var superduktiga! Jättefin kritik, finns här!Falköpings Tidnings reporter blev förstust i Lily, efter att hon blivit 2:a i gruppfinalen, hon ville intervjua oss och tog bilder. Var inte så hundkunnig, men tyckte det var en fin och väldigt rolig, trevlig hund! Nu får vi se hur det reportaget blir!
2015-03-13. HURRA för Alice - Drottningen av Blomberg - 12 år!Vår underbara Alice fyller 12 år och naturligtvis skall vi fira med extra stor fin tårta, samt lek och godis!

http://alicegallery.skyelice.se samt bloggen: http://blogg.skyelice.se


Så här fin tårta fick vår älskling, samt en jätterolig leksak!

2015-03-04. HD/ED röntgen av Dustin.

Dustin är fjärde valpen ur Gemkullen som nu utvärderats genom röntgen av höfter och armbågar. Han fick vid avläsningen HD A /C. Höger höft är utmärkt, vänster höft ser fin ut på röntgenplåten, men han ligger snett/vridet. Tyvärr kan det påverka resultatet varför han skall omröntgas!!

Plåtarna visade kraftiga pålagringar på båda sina armbågar ED 3/3.

Verkligen svårt att tro, han visar inga tecken på hälta utan är en mycket rörlig, glad och lekfull colliekille. Har tid hos en av Sveriges bästa veterinär i hundortopedi, Ole Frykman, för konsultation.

2015-02-28. Lily på ögonlysning.

Nu har vi varit på ögonlysning med Lily för att undersöka hennes ögon som vuxen. Hon hade lindrig crd. som valp, och nu var det samma resultat.

Det gick alldeles utmärkt, veterinär Margareta Jonsson blev väldigt förtjust i Lily.

Efter två omgångar ögondroppar, jösses vad händer, undrar Lily!!!2015-02-20. Utmärkta höftledsresultat.

Nu är även även Lily och Sapphire röngade ur Gemkullen, båda fria på höfterna!

Grattis Lily HD A/A, ED 0/0. Ikväll skall vi fira med något extra gott!

Grattis till Sapphire, som också hade fina höfter, HD A/B.

Tyvärr är armbågarna belastade, ED 2 / 3, vilket kom som en tråkig överraskning. Hon visar ingen smärta, springer, hoppar
och leker. Hon har tränats i lydnad och bruks, tävlat under hösten i appellklass spår.

Arvsgången för ED är komplex där både arv, med många gener i samverkan (polygen), och miljö är bidragande orsaker till sjukdomens utveckling. (SKK:s hemsida)

Armbågsledsdysplasin kan vara en följd efter den svåra skada som Sapphire fick efter en allvarlig
olycka endast 10 veckor gammal. Bakbenet bröts, läkte inte ihop helt korrekt, följdfrakturer på tårna. Hon har under hela
tillväxtperioden belastad frampartier mer än normalt, fram till ca 7 månader haltat lite fram, är röntgad i båda benen fram, bogen och nacken, men veterinärerna har ingenting upptäckt, utan satt in kortisonbehandling, varmed hon blev fri från sin hälta.

Höfterna är fina, låg lite snett på röntgenbilden, det skadade benet lite längre, är sned i bäckenet.

Nu skall Sapphire tillbaka till Djursjukhuset, som behandlat henne, träffa en ortoped som skall se igenom
de nya röntgenplåtarna och ta ställning till vad som kan göras för framtiden!
2015-02-09. Glada nyheter!

Tanja är först ut av Gemkullen att genomgå röntgen! Nu är resultatet officiellt, hon har utmärkta höfter och armbågar.
HD A/A , ED 0/0.

Stort och varmt GRATTIS till Tanja, Britta och Jan. Vi är jättelyckliga över det fina resultatet!


2014-12-31.

Lily och hennes kullsyskon blir 16 månader på årets sista dag!
Vi önskar alla underbara hundar i Lei- Arctic- Reef- och Gemkullen
lycka och framgång under 2015.

2014-12-22. Grön Jul.

Det blir enligt prognoserna en mycket mild och grön jul. För att få lite julstämning till årets julkort, har jag använt bilder från 2 december 2012, då vi hade massor av snö. Hundarna var överförtjusta, Alice var så aktiv i snön och senare smält snö/is att hon vred sönder sitt knä, korsbandet gick av och det blev en stor operation stax före jul. Det läkte fint, men för ett år sedan fick hennes metallplattor tas bort, hon fick infektion. Numera lever hon utan korsband. Skuttar fram och är såg glad och lycklig!

Lily var inte född, men självklart är hon med på julkortet. Det är en bild från februari 2014, där hon stolt visar upp en av sina kompisar!

Vi önskar alla en riktigt fridfull och härlig julhelg, samt ett fint 2015.

http://blogg.skyelice.se

http://familygallery.skyelice.se 

2014-12-18. Årets annons i Svenska Collieklubbens årshandbok.

Alla våra vänner är inte medlemmar i SCK, men våra årliga annonser är riktade till ALLA collievänner!
Årets annons finns här!Klicka!


2014-10-25. Grattis Sapphire och Kerstin till 1:a pris i Lydnadsklass 1!

I dag har Kerstin och Sapphire tävlat i lydnadsklass I, för första gången i officiella sammanhang. Tyvärr blev det både regn och en hel del blåst men det blev ett utmärkt resultat!

Sapphire var lite okoncentrerad på de första momenten vilket drog ner betyget men det tog hon igen med bravur. Avslutade med 4 moment och 9:or på samtliga och ett resultat på 169 poäng!

Vi är stolta och glada över er officiella debut - HURRA och GRATTIS - ni är jätteduktiga!
2014-09-27. Mary har gått sitt MH

Äntligen blev det tillfälle för Mary att gå sin mentalbeskrivning. När tre av hennes bröder gick MH. behandlades hon med antibiotika och fick avstå, nästa gång skulle hon gå tillsammans med bror Nimbus, då löpte hon. Sedan har det inte blivit av. Nu fick vi en reservplats i Heby BHK, Östervåla.
Det blev en lång resa, men träffade jättetrevliga människor, bra bana och vackert väder, dock väldigt mycket vind. Riktigt bra förutsättningar och det gav resultat. Mary var på strålande humör, lekte mycket, var nyfiken, jagade haren, löste rädslemomenten utmärkt. Inga kvarstående rädslor ( 1:or) På slutet lekte hon intensivt, avbröt då första skottet kom, men tog upp leken igen dock inte lika intensivt så det blev en 4:a.

Vi är jättenöjda, hon jobbade bra i banan, tyckte det var roligt och fick mycket beröm av beskrivaren Gunnel Ferm samt testledaren Anna Forsberg, figuranterna Katarina Cvec och Kenneth Persson. Tack för en jättetrevlig dag!

Här finns Marys MH-protokoll!


2014-09-20. Dustin BIR på Nynäshamn BK:s inofficiella Skärgårdsutställning.

Stort GRATTIS till Ewa och Dustin som idag visade sig fint på inofficell utställning, fick HP och BIR, samt jättefin kritik.
Dustin fick extra beröm för sitt utmärkta temperament, vilket vi blir jättestolta över.

Bild och kritik finns på Dustins sida.


2014-09-17. Mary är FULLCERTAD!

Idag kom i posten ett mycket trevligt brev från Svenska Kennelklubben! Där skriver man följande:

Visby SBK, 2014-08-29. Skyelice Lizard Island Reef, SE 27915/2011. Erhöll R-Cert.
"Cert-tiken blev champion SEUCH 20140329 och fick inte tävla om Cert. Därför överflyttas Certet till tiken som fick R-Cert"

WOW, vi tackar och bugar att SKK har kontroll över resultaten. Rätt skall vara rätt!!!

Cert 1 - 2014-08-29, Gotlands Brukshundklubb, Visby. Domare Bo Wiberg
Cert 2 - 2014-08-31. Gotland Kennelklubbs internationella., Visby. Domare Carin Åkersson.
Cert 3 - 2014-09-13. Tranås Brukshundklubb, Domare Yvonne Brink.2014-09-13. Mary fick Certifikatet!

Vi steg upp i ottan och reste med Mary och Lily till Tranås Brukshundklubb för att prova lyckan på den officiella utställningen. Det var totalt 24 collie anmälda. Lily var ensam i juniorklass, visade sig ganska bra, men behöver träna mer på att trava snyggt. Är lite väl fokuserad på att nosa i gräsmattan. Hon fick en bra bedömning och excellent.

I öppenklass var det sex vackra tikar som konkurrerade med varandra. Mary visade sig jättefint, har sina berömda rörelser och börjar pälsa på sig. Hon fick excellent, blev 2:a i klassen med CK. I Bästa tikklass var det 5 tikar, Mary blev 2:a och fick Certifikatet. Tiken som vann var redan fullcertad. Grattis Chatarina och Olivia, som sedan blev BIR!
2014-09-06. Stor anledning att fira!

Har varit på Gotland 12 dagar och under tiden har våra underbara juveler - gemkullen - fyllt 1 år! De har firats med roliga aktiviteter, godis, tårtor och leksaker. STORT GRATTIS tll Ruby, Tanja, Sapphire, Dustin, Tiffany och Lily. Så vackra och duktiga allesammans.

Pappa Sasha, har fått bekräkftelsen från FCI och har nu följande fina titlar : C.I.B Nordisk Ch KORAD Seamist Arctic Ice. Nospussar och GRATTIS till Sasha från oss och "ungarna", som naturligtvis är stolta över sin tjusige och duktige pappa!

Vi har också besökt tre officiella hundutställningar i Visby. Fredagen var Gotlands Brukshundklubb arrangör. Tre av våra tikar var med, bäst gick det för Mary, som blev 2 Bästa tik med CK och R-Cert. Ida gick i bruksklass, fick excellent och Lily visades i juniorklass, även hon excellent. Domare var Bo Viberg.

Lördag och söndag var det Gotlands Kennelklubbs årliga utställning, nationell och internationell (söndag). Lily och Mary var med på lördag, fick båda excellent av domaren Leni Finne, Finland. Kritiken var bra, men en mycket trist domare, var sparsam med excellent och framförallt CK.Söndagens utställning besökte Per och Mary ensamma. Vi andra stannade kvar på Fårö och hade en fin dag. Det gick alldeles utmärkt för dem. Domaren, Carin Åkesson, blev riktigt förtjust i Mary. Hon fick excellent, CK och sitt första CERTIFIKAT!
WOW, så kul.

Domarnas kritik finns på deras respektive sida ; LilyShow, MaryShow och IdaShow.

Det blev dubbelt firande, Lilys ett-årsdag och Marys framgångar i ringen!Har fotograferat jättemycket på Gotland, har massor av vackra bilder som kommer i gallerierna så snart jag hunnit med att redigera och framförallt sortera!


2014-08-24. Sapphire klubbmästare lydnad.

Stort och varmt grattis till Sapphire och Kerstin som gjort tävlingsdebut i lydnadsklass 1 med bravur. De blev klubbästare i lydnad vid Falkenberg BK.


2014-08-17. Mariestad Brukshundklubbs inofficiella utställning.

Mariestad Brukshundklubb arrangerade en mycket trevlig inofficiell utställning. Vädrets makter var inte så gynnsamma, regn och tidvis ösregn, speciellt vid valpfinalen då 30 hundar visades i den stora ringen. Men vad gjorde det, våra hundar var så glada och visade sig med bravur. Lily och Dustin (på besök från Tyresö) deltog i valpklassen (upp till 1 år). Lily blev BIR-valp med utmärkt kritik, Dustin fick också utmärkt kritik. Se kritiken och bilder på deras sidor: Dustin och LilyShow.

Mary var med i vuxenklass, blev BIR, i gruppfinalen bland 11 hundar BIG 2. Här finns bilder och kritiken: MaryShow.

Lily var suverän, i hällande regn blev hon BIS 3 av 30 valpar!

Hennes stora vackra rosett, blev så blöt att texten försvann lite.


Vi hade en jättetrevlig dag, tack alla vänner i Mariestad BK och GRATTIS till Dustin & Ewa, Per med Lily och Mary. Det gjorde ni bra!


2014-08-03. Triple International Dog Show, Elmia, Jönköping.

Vi valde att endast anmäla sista dagen av utställningen. Domare var Kenneth Edh, som vi hört skulle vara en trevlig domare och det stämde väl. Han tyckte mycket om våra tre tikar, de fick alla CK och placerade sig bland de fyra bästa! Fick jättefin kritik, som finns på deras "show-sidor". Per visade dem jättebra i värmen och i bästa tikklass fick vi hjälp av Annika Bovall, som gick in med unga "hoppetossan" Lily. Tack Annika, du lyckades bra att styra upp henne, det blev 3:e plats (efter mamma Ida) och ett R-Cert! Mary hade som vanligt de vackraste rörelserna, hade också störst konkurrens (7 tikar i öppenklass). Hon kom 2:a efter en finsk tik, som sedan blev BIM, fick Cert och Cacib. Mary är fortfarande inte i full päls.

Ida - Ensam i bruksklass, CK. 2:a Bästa tik med R-CACIB. Kritiken finns här.
Mary - Öppenklass 7 tikar, 2:a i klassen, CK. 4:e Bästa tik. Kritiken finns här.
Lily - Juniorklass 2 tikar, vann klassen med CK. 3:e Bästa tik med R-CERT. Kritiken finns här.

En fantasiskt dag för oss, tre av våra vackra tikar, mor och två döttrar placerade sig bland de fyra bästa.
2014-07-22. Mary och Lily på två Internationella utställningar.


I helgen var vi på utställning för att visa Mary och Lily. Det var otroligt varmt, men var duktiga och i stor konkurrens fick de fin
kritik och Excellent båda dagarna.

2014-07-20. Wästmanlands Kennelklubb, Köping. Internationell. Domare Attila Czeglédi, Ungern.
Lily - juniorklass, 6 tikar. Excellent, oplacerad i gruppen.
Mary - öppenklass, 5 tikar, Excellent, oplacerad i gruppen.

2014-07-19. Örebro Läns Kennelklubb, Askersund. Internationell. Domare Johan Andersson, Sverige.
Lily - juniorklass, 5 tikar. Excellent, 3:a i konkurrensklass.
Mary - öppenklass, 8 tikar. Excellent, oplacerad i gruppen.

Kritiken finns på Marys och Lilys "showsidor".
Båda dagarna var oerhört varma, det var hett i solen och de visade sig riktigt bra. För Lily var det officiell debut, hon behöver mera träning. Nu var hon väldigt okoncentrerad, är en duktig spårhund och det fanns en massa godis på marken i ringarna! Mary springer mycket vackert, har lärt sig focusera på husse även om hon också är duktig spårhund!
2014-07-14. Halland Kennelklubbs 2-dagarsutställning i Tvååker, 11 och 12 juli 2014.

Tanja visade upp sig, tillsammans med handler, kanonbra båda dagarna. Fredagen blev det 1:a i juniorklass, CK. I bästa tikklass kom hon 5:a, dvs oplacerad. Domare var Jean Lawless, Irland.

På lördag var även Sapphire med i starfältet och båda tikarna visade upp sig jättefint. Av fyra juniorer blev Tanja 1:a med excellent och CK, Sapphire 2:a med excellent och jättebra kritik. Fick ej CK, domaren Guy Kips, Luxenburg/Finland, delade endast ut CK till klassvinnarna, såvida de fick excellent.

Tanja vann sedan bästa tikklassen, fick sitt andra Certifikat och blev BIM.


Kritiken finns på Tanjas och Sapphire egna sidor!

STORT GRATTIS till de vackra töserna. Vi är jätteglada och stolta! Tusen tack till matte och husse, ni är fantastiska på
att träna och utveckla Idas underbara juveler. De är båda duktiga också i spår, sök och lydnad!


Foto: Kerstin Nilsson.


 

2014-07-05. Örebro BK Officiella utställning. Domare Yvonne Brink.

GRATTIS till Per och Mary som var så duktiga på rubricerade utställning. Det var totalt 17 anmälda tikar, de visade sig jättebra,
blev 2:a i öppenklassen, av 7, fick CK. I bästa tikklass, placerade de sig som 3:a och fick R- Certet. Mary är i sommarpäls, men så läcker i sin svarta päls som är så blank och fin. Hon håller på att pälsa i sig, om någon månad kommer hon att blir riktigt fin :-)


2014-06-14. Höganäs HUND 2014. Officiell utställning. Domare Jesper Andersson.


Stort och varmt GRATTIS till Tanjas utmärkta debut på officiell utställning! Handler var Kristina Javue! Vi så stolta och glada!

Juniorklass, Excellent, 1 konkurrensklass, CK, BT1, CERT, BIM. Kritiken finns på Tanjas sida.


2014-06-06. Sveriges Nationaldag och Leikullens födelsedag!

Många varma GRATTIS-kramar till Ida, Jade, Sydney, Bellis och Sunita på 7-årsdagen. Önskar er alla en underbar dag!

Här firade vi med "stubbar" och rolig gul boll i present, sedan blir det märgben.

2014-05-10. Utställning för Sapphire, Tanja och Lily.

Sapphire och Tanja visade sig på Svenska Collieklubbens inofficiella utställning i Osby, med bravur! De var så duktiga båda töserna, fick mycket bra kritik av rasspecialisten, domaren Ulla Bergh-Persson, som är uppfödare av collie och internationell domare av rasen.
Sapphire blev bästa tikvalp, HP sedan BIM, Tanja blev 2:a bästa tikvalp. STORT GRATTIS till framgångarna!
Här finns bilder och den utmärkta kritiken. Sapphire och Tanja.


Lily var också på utställningsäventyr, men i Lidköpings Arena, där SKK hade sin nationella utställning. Hon äntrade hallen med stort självförtroende och efter lång väntan fick hon gå in i ringen, i valpklass 6-9 månader. Hon var glad, hade attityd och gjorde några skutt när hon skulle springa, vilket domaren påpekade. Hon blev 2 bästa tikvalp, men fick en mycket bra kritik. Finns här.

Är så stolt och glada över "juvelerna" som är så duktiga, de tränar också lydnad, bruks alla tre. Till helgen träffas de på sitt första läger tillsammans!


 

2014-05-03. Idag var Tanja på Bjuvs Brukshundklubbs inofficiella utställning.

STORT GRATTIS till HP, BIR. Domare var Eddie Nilsson som gav Tanja fin kritik.


2014-05-02. Sapphire har varit på Pudelklubbens inofficiella utställning, Tjolöholm den 1 maj.

STORT GRATTIS till HP, BIR och BIG-2. Utmärkt kritik, finns här. Domare var Alf Andersson.


2014-05-01. Inofficiell utställning för Lily, Chester och Mary. Vara-Grästorp BHK. Domare Åsa Thunkvist.

Det var bistra vindar på morgonen, men solen sken från en klarblå himmel. Klädde oss varmt, vinterkläder med mössa och vantar.
Alla hundarna med i bilen, mötte Britt och Chester och körde mot Vara-Grästorp BHK. Utställning för Lily i valpklass, Chester i öppen klass och Mary, helt urfälld, visade vi också som träning.

Det blev en strålande dag - Lily, som var på sin andra utställning visade sig så fint. Blev BIR-valp (tre deltog), sedan 3:a i gruppfinalen av 8. Fick en otroligt bra kritik, hon är bara 8 månader! Läs den här!

Sedan var det Chester och Britts tur att gå in i ringen. Det var två hanar, en son till Sydney som är fullcertad. Båda fick jättebra kritik, men när det kom till rörelserna vann Chester. Domaren gillade hans lätta, fina steg. Jätteroligt för Britt, Chester blev i konkurrens Bästa hane. Bilder och Chesters kritik här!

Mary var i sommarpäls, som domaren skrev, men blev väldigt förtjust i henne, framförallt hennes utmärkta kroppskonstruktion, hennes flytande rörelser. Hon var ensam i sin grupp, blev BIR. Chester blev BIM. I Gruppfinalen sprang Mary till sig en BIG-3, av 8 deltagande hundar. Så här tyckte domare om Mary.

Det blev en härlig och roligt dag för oss alla! Ida och Alice fick vara i bilen, stod i skuggan med bakluckan uppe och det var fortfarande inte så varmt. De rastades många gånger, käkade grisknorrar och mådde gott.2014-04-15. HURRA och STORT GRATTIS till Reef-valparna!

Idag är det 3 år sedan Ida födde sin första kull. Det skall vi fira med rolig utflykt, ny skojig vattenleksak, Mary älskar vatten.
När husse kommer hem från jobbet blir det våfflor med vispgrädde och sylt.

Ida och vi önskar hela gänget fortsatt lycka och välgång i livet!

2014-04-08. Stort GRATTIS Perry och Kashmir 5 år!

För fem år sedan, föddes Alice båda underbara gossar Peary & Henson. Det var en normal dräktighet, hade minst 5 valpar i magen.
Men mot slutet, lyckades hon slita sig lös, drog efter rådjur i vassen. Det var slarvigt av oss att inte ha sele, otur att dessa djur skulle dyka upp just då. Dagen efter mådde hon inte bra, det kom blodiga flytningar, en moderkaka hade skadats. Det blev ett antal veterinärbesök, flera ultraljud som visade på liv, antibiotika. Hon var under bevakning, men dag 59 blev det kejsarsnitt. Två hanar räddades.

De båda grabbar med stark livsvilja har fått värdiga namn. Har tidigare läst en del om expeditioner till Syd- och Nordpolen. Likaså uppmärksammades Polaråret och avslutas i april 2009. Två starka män, amerikanska forskare, var först till Nordpolen, Arctic, den 7 april 1909. De nådde  tillsammans med slädhundar och inuiter, efter svåra förhållanden och strapatser, sitt mål.  Deras namn är Robert Peary och Matthew Henson. Peary fick många fina utmärkelser för sina insatser, medan Henson till början fick stå i skymundan p.g.a. av sin hudfärg. Henson var afroamerikan. Han kompenserades senare i livet. Deras intressanta historia finns att läsa i många böcker, och på nätet. Ganska exakt 100 år senare föddes Alice båda Arctic Explorers och fått namnen Skyelice Arctic Explorer Peary och Skyelice Arctic Explorer Henson.

Här är de små söta, tuffa gossarna 7 veckor gamla!
Mamma Alice och övrig familj önskar grabbarna en härlig födelsedag, samt fortsatt lycka och framgång i livet!

2014-03-15. Sapphire och Kerstin har gjort sin debut i utställningsringen. HURRA och GRATTIS!

Idag har Sapphires gjort debut på inofficiell utställning i Laholm, valpklass 6-9 månader, HP och BIR. BIG 4.

Här på Sapphires sida finns domarens utmärkta utlåtande som vi är väldigt glada över!


2014-03-13. Världens roligaste mamma och mormor gratuleras på 11-årsdagen.
Film/bilder:
http://alicegallery.skyelice.se2014-03-04. Planerade valpar i Finland!
Spännande nyheter har kommit från Finland. Det planeras valpar efter vår fina, duktiga Perry. Mer finns att läsa under länkarna, tyvärr är de på finska.

http://pehkot.haukotus.net/show_litter.php?status=planned&litterid=842


 

2014-02-22. Tanja och Lily har gjort debut i utställningsringarna! HURRA och GRATTIS!

Tanja och Britta besökte Nordskånska Kennelklubbens valputställning på Qpoolen i Hässleholm. 22 februari 2014.
Valpklass 4-6 månader. Domare: Caroline Lundqvist. Tanja fick HP och superfin kritik. STORT GRATTIS!

Här på Tanjas sida finns domarens utmärkta utlåtande som vi är jättestolta över!


Vi reste till VFK:s inofficiella utställning i Sätila. 22 februari 2014.
Domare: Rune Brunberg Johansen. Internationell FCI-domare för ett antal raser, dock inte collie.
Lily fick HP. BIR. I gruppfinalen: BIG1. Stannade inte till BIS-finalen. Hon fick också superfin kritik.

Här på Lilys sida finns domarens utmärkta utlåtande. Vi är jätteglada över Lilys debut, hon visade sig fint tillsammans med Per.

Film och bilder: http://lilygallery.skyelice.se


2013-12-31.

http://blogg.skyelice.se
http:// familygallery.skyelice.se

2013-12-24.
2013-11-16. HURRA och STORT GRATTIS till Abbe och titeln Svensk Viltspårchampion!

Idag klarade Abbe sitt tredje öppen klass prov och blev SE VCH. Mamma Ida blev Svensk Viltspårchampion 2 år gammal, nu fick sonen Abbe samma fina titel, 2½ år gammal.
Idas kullsyster Bellis har också denna fina titel.

Våra uppfödda hundar är väldigt duktiga på att spåra, vilket vi är jätteglada och stolta över!


2013-11-10. Stort GRATTIS till Idas son Nimbus och matte Ewa som idag gick Mentalbeskrivning vid Götene BK.

Nimbus var jätteduktig, gick igenom banan med gott mod, avslutade med "godkänd" på skotten. Nu har sex av Idas sju avkommor från första kullen genomfört sina MH med bravur, alla skottfasta! Mary får gå sitt MH nästa år, i våras, då syskonen gick, fick hon inte delta pga antibiotikabehandling, nu är hon i höplöp!
Nimbus MH-protokoll.

Film kommer!
2013-11-08.
Hemsidan är nu uppdaterad med Gemkullen, där Ruby, Dustin, Tanja, Sapphire, Twiggy och Lily har fått egna sidor. Pappa Sasha presenteras också separat.

Skicka gärna bilder i hög upplösning till oss, så vi kan komplettera allt eftersom de växer. Några av er har Facebook, där kan jag ladda ned bilder för publicering.

Ett nytt galleri finns även för Lily - http://lilygallery.skyelice.se

I morgon är valparna 10 veckor. Är så glad och tacksam för mail, telefonsamtal om hur roliga valparna är, hur väl de utvecklas. Gemensamt för dem alla är ;- de är lekfulla,sociala, vilda, busiga, påhittiga och orädda, där tar nyfikenheten över! De är läraktiga, kan redan en del moment, säger till när de skall gå ut för att göra sina behover. De hittar på lite rackartyg, så även vår Lily, här. Men man har ju överseende när det är en ung, gullig valp :-) Jo, en sak till - de har mycket god aptit, älskar mat och godis!

Fortsatt lycka till med juvelerna, vi saknar dem här, men vet att de har det fantastiskt i sina nya hem!

Ida är glad över att ha Lily kvar att pyssla om, hon tvättar och pussar på henne.
Se så kärleksfullt, man blir alldeles varm i hjärtat!

2013-10-24. Ögonlysning, chipmärkning, vaccinering och besiktning.
Valparna blev igår besiktigade av Veterinär Eva Gustavsson.
De fyra tikarna, samt gossen Ruby fick CEA - lindrig crd, men gossen Dustin fick utan anmärkning på ögonen. Ruby fick kommentaren:
"höger synnerv, mycket litet colobom som sannolikt växer bort"

Vi ögonlyste även Mary som vuxen, samt återigen Ida, nu 6½ år. Båda fick "Visar inga tecken på ärftlig ögonsjukdom".

Alla skötte sig mycket bra, Eva var imponerad av de trevliga, livliga, friska, fina valparna!


 

2013-10-14. Grattis till Bellis som vann KM i Nyb. Rallylydnad, Sörmons Hundklubb.
2013-10-13. Grattis till Abbe och ett 1:a pris i öppenklass viltspår!

Abbe har klarat sitt första viltspår i öppenklass, nu närmar han sig ett Viltspårchampionat, precis som mamma Ida!
Stort GRATTIS och lycka till i fortsättningen.


2013-09-22. Mary och Abbe på officiell utställning i Lund.

Vi gratulerar Abbe med matte och husse som debuterade på officiell utställning. Han tyckte det var väldigt roligt, social och viftade lite väl mycket med sin glada svans. Fick Very Good men jättebra omdöme i övrigt.

Mary och Per lyckades lite bättre, de har ju tränat en hel del. Det blev Excellent, CK, 2 Bästa tik och R-Cert.

Varmt grattis till er allesammans! Det gjorde ni bra.


2013-08-31. Ida och Sasha fick 6 vackra valpar!Födelsevikt:
Två trefärgade hanar, 365, 360 gr.
Två trefärgade tikar, 325, 370 gr
Två blue merle tikar, 320, 385 gr.


2013-06-06. Sveriges Nationaldag och Leikullens födelsedag!

Många grattiskramar till Ida, Jade, Sydney, Bellis och Sunita på 6-årsdagen.

2013-06-01. SCK Östra LO:a Officiella utställning, Mälarö. Domare Sonny Ström. Totalt 22 tikar, 16 hanar.Ida visades i bruksklass, fick Excellent, CK. Hon blev BIR och BIS i bruksklass och erhöll därmed det fina vandringspriset - LP Seamist Sweeper Cats Vandringspris för andra året i rad. Det är vi mycket stolta över och skall gravera in Idas namn och förvara till nästa års utställning.

Mary hade börjat fälla sin päls och fick visas i "tunn sommarklänning". Det var stor konkurrens i öppenklass tikar, 12 anmälda. Men hon visade attityd och fart, fick Excellent, dock utan CK. Domaren premierade stora pälsar, inte så mycket goda rörelser tyvärr.
2013-05-19. Stort GRATTIS Per och Mary till jättefint utställningsresultat!

Sydskånska Kenneklbubbens nationella utställning, Hässleholm.
Domare Ulla Bergh-Persson. Excellent, CK, 4:a i öppenklass (av 12 tikar).

"Tik av utmärkt typ och storlek. Vackert feminint huvud med korrekt underkäke. Flat panna. Fina ögon och öron. Utmärkt hals och resning. Goda kroppsproportioner. Välvinklad. Rör sig otroligt lätt med ett vägvinnande steg. Visar sig mycket väl."

Vi är väldigt glada över Marys prestation idag, hon var bättre än någonsin, säger Per. Attityd, glädje trots att vädrets makter var synnerligen ogynnsamma. Just när Per skulle in och visa Mary individuellt öppnade sig himlen, regnet fullkomligt vräkte ned. Men Mary är förtjust i vatten och lät sig inte påverkas. Domaren använde öppen kritik och det enda som drog ned Marys placering var att hon inte var i bästa pälskondition. Sista veckan har hon börjat fälla rejält, vi vågade knappast borsta eller kamma henne och störtregnet gjorde ju inte saken bättre. Hon blev "slimmad" :-)

Det är Marys första CK (Certifikatkvalitet).
2013-05-11.
Idag har Joshua gjort sitt MH med bravur. Glad, lekfull och utan kvarstående rädslor gick han igenom banan och avslutade med att vara helt skottfast!

Stort GRATTIS till Josefina och Johua.

Film och protokoll kommer!

Nu har fem av Idas valpar som föddes i April 2011 gjort sina MH med gott resultat, alla skottfasta!


2013-04-15.
HURRA och GRATTIS till Reefkullen som idag fyller 2 år!
Önskar er alla - Gamma, Mary, Nimbus, Lemmy, Chester, Abbe, Joshue, en underbar födelsedag!
http://marygallery.skyelice.se
 

2013-04-14.
STORT Grattis till Idas barn Gamma, Abbe, Chester och Lemmy till väl genomförda MH och skottfasta!

http:reefgallery.skyelice.se
http://blogg.skyelice.se

Film och protokollen kommer på deras sidor!


2013-04-08. Perry och Kashmir fyller 4 år!
Idag är det fyra år sedan Alice födde sina två härliga "överlevare". Det blev dramatik, kejsarsnitt på dag 59 och till vår stora lycka fanns där två små, men starka högljudda gossar som överlevt! Här finns mer att läsa om Peary & Henson2013-03-28. GLAD PÅSK!

Vi önskar alla vänner, såväl två som fyrbenta ett trevlig påskhelg!
2013-03-13. Världens bästa mamma och mormor gratuleras på 10-årsdagen. VideoIdag firar vi vår fina, älskade Alice som blir hela 10 år. Tycker inte det var länge sedan vi hämtade hem denna lilla söta energiska, glada tös som med sina upptåg och charm har gett oss alla oförglömliga minnen. Pappa Gordon, broder Josef älskade lilla roliga Alice som retades och satte fart på "gubbarna". Hon blev en fantastisk mamma för sina två kullar, sju barn. En kul mormor som lekte med Idas sju barn. Nu leker hon med Ida och Mary.

Tyvärr har Alice haft ett otursår, först en livmodersoperation i slutet av augusti och sedan fyra månader senare en operation i knät, hon lekte lite väl vilt och korsbandet slets av. Full fart har det alltid varit, och nu hade hon oturen att bli skadad.
Men allt har läkt fint och vi ser fram emot flera goda, roliga år med vår lilla charmiga dam, som nu måste ta det lite lugnare.

Ett par jätteroliga presenter har hon redan fått och busat med! En mjukishjort från dottern Bellis, med tanken att "det är slut på jagandet ute i skog och mark". Samt från familjen en aktivitetstärning med godis, som hon jobbade med länge, se videon!

Flera kul bilder: http://alicegallery.skyelice.seUnder dagen blev det läcker hundtårta!
2013-02-19. En ny stark stjärna tändes på hundhimlen!

En svår dag för oss. Vi tog farväl av vår älskade Josef som hastigt fick svårt med balansen. Förmodligen en liten hjärnblödning!
Till minne av Josef finns bilder, film.

Finaste lejonkungen med sitt motto - "Hakuna Matata" ( inga bekymmer).

Älskade roliga Josef vad vi kommer att sakna din humor, dina påhitt. Varje dag genom hela livet gav du oss ett gott skratt.
2013-02-14.
Vi hälsar till alla våra goda kära vänner, två som fyrbenta på Alla Hjärtans Dag!Bilderna togs under gårdagen, då vi var ute på Vänerns is!


2012-12-31.
Annons i Svenska Collieklubbens årshandbok.

Här är årets annons i SCK:s årshandbok.

I Bloggen finns en nyårshälsning samt önskningar inför 2013!
http://blogg.skyelice.se


2012-12-24.
2012-12-07.
Grattis älskade Josef, vår goa Hakuna Matata - Lejonkungen, som idag uppnått den aktningsvärda åldern 13 ½ år! Han är pigg och glad, leker med sina flickor och är som alltid mycket förtjust i all mat. Det skall bli fin hundtårta dagen till ära.
Josef är inte så förtjust i all snön, det är lite tungt och ojämnt för en så gammal gosse att pulsa i, men går gärna där det är skottat!2012-11-27.
Nimbus har också utmärkta höfter! HD A / A. Stort GRATTIS !

Nu är den sista, 7:e valpen efter Samu och Ida röntgad. ALLA har utmärkta höfter, A / A , vilket vi är väldigt glada och stolta över!
Vi har också valt att armbågsröntga. ED, alla våra hundar, resultatet är bra, fem har ED 0 och två har ED 1, en mycket liten skugga som mycket väl kan vara en liten tillfällig skada, efter deras vilda framfart. Det är de två största gossarna, med mycket spring i benen! Man kan om något år kontrollera deras armbågar igen, om de skulle visa några tecken på hälta.

I Sverige är det hittills i år 45% som valt att ED-röntgen då de ändå är sederade! I våra grannländer, som exempelvis Danmark, är det ytterst få som röntgar armbågarna. Hur det är i övriga världen känner jag inte till.
Det finns inga krav inom rasklubben att göra ED-röntgen, men vissa, som vi, väljer att göra det i alla fall!

Vi har haft 3 kullar, totalt 14 valpar, och alla är nu höftledsröntgade med utmärkt resultat - 13 har A/A och 1 har B.
När det gäller ED-röntgen är 13 röntgade på armbågarna, varav 11 helt fria och 2 med 1:a ( det finns graderna 1, 2, 3 )

Tusen tack till våra valpköpare som ställer upp och hjälper oss att utvärdera våra kullar!


2012-11-14.
Röntgen av Joshua: Utmärkta höfter och armbågar HD A/A - ED 0/0.

Stort GRATTIS till Josefina, Joshua och Merciless Collie


Josefina har skrivit så fint i sin blogg, en kärleksförklaring till vår underbara ras. Läs och begrunda!
http://merciless.blogg.se/


2012-11-08.
Grattis Heli och Perry som tävlat agility, klass Maxi 2. Svårighetsgraden har ökat, resultatet 5 fel, 3:a är jättebra!

Här är det duktiga ekipaget: Heli ja Perry, A-rata


2012-10-23
Röntgen av Gamma, samt ögonlysning som vuxen!

Vår finska flicka, Gamma, röntgades samma dag som Lemmy, samt gjorde ögonlysning. Vi har fått vänta lite längre på det officiella resultatet men nu finns det på KoiraNet! Det kunde inte bli bätte och vi är oerhört glada och stolta över Ida och Samus fina kull.

Gamma: Utmärkta höfter och armbågar HD A/A - ED 0/0. Ögonen var utan anmärkning, samma som valp!

Stort GRATTIS Aila-Maija på kennel Ruffenuff!

Nu har fem av sju valpar röntgats - alla har A/A höfter, fyra har ED 0/0, medan en fick ED 1 på höger armbåge (mycket liten skuggning, gick knappast att se, men SKK valde att fälla hellre än fria). Kan mycket väl ha orsakats av en liten skada, som nyligen hänt.

Nu väntar vi på de två sista gossarnas resultat och hoppas på det bästa!


2012-10-20
Röntgen av Lemmy

Den 10 oktober träffade vi Mattias, Monika och Lemmy i Partille. Det blev lite fotografering i kyrkparken, Lemmy fick träffa syster Mary och höglöpande mamma Ida! Sedan var det dags för neddrogning och röntgen. Lemmys höfter var perfekta, kunde inte se bättre ut, däremot kunde veterinären ana en mycket svag, liten skuggning på höger armbåge. Avläsningen på SKK skulle kunna fälla denna pyttelilla förändring, men också fria. Kunde orsakats av någon liten skada isamband med hopp, slagit emot. Lemmy är en stor, mycket livlig kille och hade för inte så länge sedan, berättar "farmor" Monika, trott sig kunna flyga ned för ett berg på Koster, varefter han haltade lite på frambenet.

Idag kom resultatet ut på SKK Hunddata - Lemmy har HD A/A och ED 0/1.

GRATTIS Mattias och Lemmy till helt perfekta höfter!
2012-09-19.
Degenerativ myelopati - DM.

Många hundraser kan vara bärare samt sjuka i denna allvarliga sjukdom som drabbar nerverna i ryggraden. Hundarna får problem att röra sig, rent av förlamade i bakdelen. Mycket lidande och handikappande. Finns numera en DNA-test som anger om hunden är sjuk DM/DM (behöver inte ha symptom vid analystillfället), bär på genen för sjukdomen N/DM och N/N - bär inte på genen för denna sjukdom.

Många raser gentestas numera, ganska vanligt i Europa. Även inom collierasen börjar det bli allt mer aktuellt eftersom det finns ett antal collie som fått diagnosen, även i Sverige och blivit avlivade.

I Finland har många uppfödare börjat att DNA-testa för DM. Gamma, Skyelice Marion Reef, dotter till Ida och Samu, har testats och till vår stora glädje är hon fri - N/N - dvs bär inte på genen för denna sjukdom.


2012-08-29.
Mary - godkänd anlagsklass viltspår!

Igår kväll var Mary och jag ute i djupaste skogen tillsammans med viltspårdomaren Lili-Ann Ljungqvist. Det duggregnade och hade börjat skymma, klockan var 19.30. Spåret var 600 meter, all typ av terräng, lite hala berg och diken, lite vind i gläntorna.
Mary startade snabbt, var så motiverad, jag fick verkligen hålla hårt i linan för att hålla ned tempot. Klarade alla vinklarna utan tvekan, blodöppehållet på 15 meter märkes inget av, hon fortsatte. Hon fann sin klöv, spåret gick på 14 minuter och blev klart godkänd, fanns inget att anmärka på!

Nytt från i år, man sätter inga poäng längre. Hunden blir godkänd/icke godkänd. Bedömningen finns här.

Mary, min lilla stjärna så enormt duktig spårhund och hon älskar att vara ute i skogen.
2012-08-22.
Några trevliga utställningsresultat från helgen 18-19 augusti!

Stort GRATTIS till Idas vackra flicka, Gamma som blev bästa unghundstik, fick CK vid utställning i Kouvola. Domare var Vicki Schneider, Australien. Kritiken finns på Gammas sida.

Chester och Mary var också på en liten inofficiell utställning i Vara-Grästorp. Tyvärr vräkte regnet ned, så hundarna var inte i sin bästa pälskondition. Båda fick Excellent och HP, Chester blev BIM. Grattis Britt som visade honom så bra!

Mary, dessutom helt urfälld, skötte sig utmärkt också, men fick konkurrens från en blå vacker tik som blev BIR.

Här finns kritiken: Chester och Mary Show


2012-07-30.
Perry och Heli har tävlat i agility i Finland, fått 3:e "noll fel" och erövrat sitt första Agility Certifikat.

Nu är de uppflyttade till en högre klass - maxi 2. Vi är så stolta och glada över Era fantastiska framgångar!

HURRA och GRATTIS - ni är kanonduktiga! Lycka till i Maxi 2!


2012-07-26.
Gordons duktiga son Nelson tävlade i agility på Collie SM i Ystad den 7 juli 2012. Vann veteranklassen, 11 år gammal!


Fantastiskt - Stort GRATTIS till Nelson och Britta. Titta på dessa underbara bilder - http://gojosgallery.skyelice.se


2012-07-16.
Mycket glada nyheter - Perry och Heli har haft stora framgångar i Finland, tävlat i agility och gått finsk mentaltest!

26 juni 2012 tävlade Perry och Heli i agility, fick 0 fel och därmed uppflyttade en klass! Video. Jättestort GRATTIS - ni är så duktiga tillsammans!

7 juli 2012 gick Perry och Heli den finska mentaltesten. Perry klarade den galant, fick hela + 190 poäng och var helt skottfast. Titta på denna härliga video. YouTube - Perry luonnetesti
Perry, Alice glada gosse, tyckte det var en skojig övning, viftade på svansen genom hela testen!


Vi så stolta och glada över Perrys fina resultat - många grattiskramar från oss och nospussar från mamma Alice!

På denna länk finns mycket information kring den finska mentaltesten! Tyvärr på finska, men det finns många video att titta på!


2012-07-02.
Röntgen av Mary, Abbe och Chester.

Den 20 juni reste vi till Partille Djurklinik för att röntga Mary, Chester och Abbe. Vi såg på plåtarna att det såg väldigt bra ut, men vågade inte riktigt fira förrän resultatet kom på SKK Avelsdata. I lördags eftermiddag kunde vi läsa - Alla tre har A på sina höfter och utan anmärkning på sina armbågar, HD A / ED 0. Vi är jätteglada över detta fina resultat på tre av Idas valpar. De andra kommer att röntgas också framöver.

Grattis till Abbe, Ann-Britt och Roger, samt Chester och Britt. Vår lilla Mary har firat det fina resultatet tillsammans med mor Ida och mormor Alice. Rosa champagne till husse och matte och tjurmuskel till hundarna!

"Oh my god - gudarnas, alldeles snurrig, vad har de stoppat i mig, undrar Mary!"
Så här fina höfter och armbågar har de alla tre. De var mycket lika enligt veterinären!
2012-06-07.
Hipp, hurra för vår älskade lejonkung Josef!

En underbar film med Josef tillsammans med sin familj som leker på klipporna och i vattnet. Togs i för någon vecka sedan då vi hade sommarvärme.

Morgonens höjdpunkt, ett stort saftigt köttben!Josef föddes en tidig morgon den 7 juni 1999 på Lindlyckans Kennel. De var fem syskon, fyra grabbar och en tjej. Idag är det bara Josef kvar i livet. Josef har växt upp tillsammans med sin pappa Gordon, som lämnade oss den 24 mars 2009.

Nu är Josef flockens stora mysfarbror, flickorna älskar och respekterar honom. Leker med honom på hans villkor, dvs inte alltför våldsamt. Men han hänger med på de flesta promenader, badutflykter och upptåg. Gå ett litet spår, samt lite uppletande gillar han. Han är en brukscollie, uppflyttad till högre klass spår och uppflyttad till lydnadsklass 2. När han var yngre var agility väldigt kul och han springer fortfarande i tunnlarna. Han har levt hela livet efter mottot "Hakuna Matata", vilket betyder "Inga bekymmer".

Jag har skrivit det tidigare och upprepar det gärna - varje dag är en gåva att få leva med en så pigg gammal älskad hund. ♥♥

Mer om Josef


2012-06-06.
Leikullen firar 5 år!

Sveriges Nationaldag och det är fem år sedan vi fick vår första kull. Alice födde 5 stora vackra valpar på 390-420 gram vardera. Det var en mycket varm och solig dag, vattnet gick tidigt på morgonen och vid 11-tiden var de födda.

Alice hade valt ut ett ställe där hon tyckte var en bra plats, grävde gropar. När valparna blev lite större tog hon dem dit och de låg ofta och sov i "hennes lya". Se så gott de har det hela gänget!Ida, Jade, Sydney, Bellis och Sunita har haft stora framgångar och vi är mycket stolta över dem och dess ägare som förvaltat Alice "barn" så otroligt bra! Mer om Leikullen.

En underbar familjefilm med mor Alice, morbror Josef, Ida och dottern Mary.

Hipp, hurra och stort GRATTIS på födelsedagen och fortsatt Lycka till i livet!2012-06-02.
Officiell utställning SCK Östra Lokalområde, Mälarö. Domare Jahn Stääv.

Det blev en blöt och stormig utställningsdag för Ida, Mary samt Sydney och Breeze, som kommit tillsammans med Stina från Öland. Ösregn, styv kuling, stormbyar och svinkallt, bara runt +5 grader och med kalla vindar. Men vi hade regnkläder, stövlar, tält och var glada och positiva. För hundarna fanns inget dåligt väder, de var lika glada som vanligt. Och de presterade kanonresultat som vi verkligen kan vara stolta över! Det var runt 40 collie på plats, både kort- och långhår samt några valpar.

Bäst av alla var Sydneys underbare son, Angeleye's Summer Breeze, "Breeze", som blev Bästa junior, Bästa hane med Cert, BIR och sedan till slut Best In Show - BIS, samt även BIS-junior. Jättestort GRATTIS till unge Breeze, som bara är drygt 1 år.

BIR, Breeze & BIM (från championklass USCH Highcroft Cashmere Mist, född 2009-09-21, ägare Kerstin Widmark)


Pappa Sydney, blev slagen på mållinjen av sin son. Sydney vann öppenklass (av 7) med CK. I bästa hanhundsklassen blev Sydney andra bästa hane med R-Cert, visad av kennelfar Per.Ida visades i bruksklass, fick Excellent, CK och i bästa tikklass blev hon 4:a. Hon blev BIR och BIS i bruksklass och erhöll därmed det fina vandringspriset - LP Seamist Sweeper Cats Vandringspris. Det är vi mycket stolta över och skall gravera in Idas namn och förvara till nästa års utställning. Idas fina kritik.Mary visades i juniorklass, fick Excellent och kom 4:a bland sex unga vackra tikar. Hon fick jättefin kritik och har framtiden för sig!


2012-05-11.
Mary och Ida har varit i Danmark på Internationell tvådagars utställning i Roskilde, 5-6 maj 2012.

Vilka härliga tjejer vi har, visade sig utmärkt, fick fin kritik och Excellent båda dagarna, Ida fick också CK på lördagen och blev 3:a i öppenklass av 12 tikar. Mary blev 4:a i juniorklass, av 6 tikar, på lördagen. De visade sig minst lika bra på söndagen, speciellt Ida som verkligen visade sina suveräna rörelser, men blev inte placerad av de 12 tikarna. (Man placerar endast 1-4). Söndagens domare verkade inte lika intresserad av utmärkta rörelser.

Här finns Ida och Marys domarutlåtanden samt nya fina bilder på våra vackra töser.
Ida Show
Mary Show
2012-05-10.
Gamma, Skyelice Marion Reef, 1 år, har gjort officiell utställningsdebut i Finland med utmärkt resultat!
STORT GRATTIS till Gamma och matte Aila-Maija!

Domaren, Ralf Campell från Norge blev mycket förtjust i Gamma, gav henne Excellent och blev 3:a i Juniorklassen.
Här finns domarutlåtandet samt flera bilder: Gamma
2012-05-02.
Mera underbara nyheter - Abbe, Skyelice Abington Reef, blev den 1 Maj godkänd i anlagsprovet för Viltspår!

Jättestort GRATTIS till Ann-Britt och Abbe, ni är superduktiga. Det är två gånger kvar på kursen, nu är siktet inställt på första provet i Öppenklass.


 

2012-05-02.
Ida och Mary firar med prinsesstårta!


1 Maj 2012 var våra två yngsta töser ute på äventyr och vi är väldigt stolta och glada över dem. ♥♥


Mary gjorde debut i juniorklass på officiell utställning SBK Smålandsstenar. Domare var Charlotte Höier, som är rasspecialist och har även skrivit flera böcker och ett kompendie om hur en collie skall se ut enligt rasstandarden. Mary visade sig jättefint, var så vacker i god kondition och hon har väldigt lätta fina rörelser. Domaren hade mycket positivt att säga om Mary, vi fick Excellent, och placerade oss som nummer två av juniortikarna. Man får vara nöjd med debuten, men efter att ha läst kritiken, hade vi önskat att vi var värda ett CK också!

Så här löd kritiken: "Härlig feminin tik, bra storlek. Tilltalande kilformat huvud med helt platt skalle. Mörka uttrycksfulla ögon. Väl avrundat nosparti, mycket tilltalande hals och överlinje, en aningen smal i bröstet med det kan ändras med åldern. Passande benstomme. Kunde önskas mer vinklad i knä och has men hon rör sig parallellt med snygg svansföring! Visar sig nonstop!!" / Charlotte Höier

Mamma Ida var ute på tävling i lägre klass spår i Tidaholm tillsammans med husse Per. Ida gjorde ett kanonbra spårarbete, fick mycket beröm för påsläppet, eftersom tävlingledaren senare bad om ursäkt för att ha visat på dem fel, men ändå hittade Ida spåret! Hon gick det 1 kilometer långa spåret på 16 minuter, fann alla pinnar och fick full poäng. Tyvärr gick inte lydnaden lika bra, men de fick Godkänd och placerade sig som 4:a av 7 ekipage. Ni är så duktiga och bäst i alla fall ♥♥.


2012-04-28.
Mary och Chester, BIR & BIM, på inofficiell utställning vid Vara-Grästorps BHK. Mary blev sedan även BIG 2.I lördags steg vi upp tidigt, hämtade Britt och Chester i Lidköping och åkte till Vara-Grästorps Brukshundklubb. Det var inofficiell utställning, 6 collie var anmälda. Chester blev till början riktigt upphetsad av alla nya intryck, Mary hade nyss löpt färdigt men det visade sig att vi hade en löptik alldeles intill oss också. Men efter någon timmes väntan lugnade han ned sig och Britt lyckades visa honom otroligt bra i ringen. Det var debut för dem tillsammans och jag är imponerad. Stort GRATTIS - det gjorde ni suveränt. Chester fick jättefin kritik av domaren Ros-Marie Hartvig, HP och sedan BIM.

Mary visade sig väldigt bra också, hon fick jättefin kritik, HP. Sedan bedömdes hon mot en rutinerad tik från öppenklass, men Mary hade så härliga rörelser tyckte domaren och blev Bästa tik, och sedan BIR. I gruppfinalen var det 10 olika raser, Mary blev kvar och placerade sig till sist som 2:a i gruppen, BIG 2. Det kändes jättehärligt att hon var så duktig, detta var lite av en "generalrepitition" inför hennes officiella debut.

Bilder och kritiken finns på Marys och Chesters egna sidor!


2012-04-23.
Perry och Heli har tävlat agility igen! Stort GRATTIS till jättefint resultat, 5:a av 25 ekipage!

Här ser vi dem: YouTube - Perry agiltyrace.


2012-04-15.
Det är 1 år sedan Ida födde sina 7 underbara valpar. Vi önskar alla en fantastisk dag och fortsatt lycka i livet!

Har dagen till ära gjort en ny liten film "sista veckan med gänget". Vatten, klätterlådan och diskussionslådan var deras favoriter, där hade jättekul. Film: YouTube - Reeflitter 7-8 weeks

2012-04-14.
Grattis Ida och Per till årets premiär i lägre klass spår!

Ida och Per tävlade lägre klass spår och gjorde en jättebra tävling. Det fattades endast 13 p. i lydnadsmomenten för ett uppflyttande! Så retfullt nära.......!!! Det var så blött på appellplanen, Ida ville inte lägga sig ned eller krypa, där nollade hon. Ni är så duktiga och bäst i alla fall ♥♥. Godkända i lägre klass spår!


2012-04-08.
Många grattiskramar till Alice två vackra och fantastiskt duktiga grabbar, Perry och Kashmir, som fyller 3 år idag!
Det blev en förlossning med dramatik och de båda starka överlevarna fick därför namnen Arctic Explorer Peary & Henson.
Mer finns att läsa här.

Perry bor i Finland och Kashmir i Danmark och hela familjen önskar er båda en riktigt fin födelsedag!

Film: Perry & Kashmir Happy Birthday!
2012-04-04.


2012-03-13.
Vi gratulerar världens bästa Alice - mamma, mormor, farmor - på hennes 9 årsdag.

Till hennes ära kommer här en liten rolig hyllningsfilm tillsammans med Idas valpar Nimbus, Lemmy, Gamma, Chester, Abbe, Mary och Joshua. YouTube - Alice a funny grandmother

Nya härliga bilder i galleriet: http://alicegallery.skyelice.se
2012-02-21.
Perry och Heli har tävlat för första gången i agility med excellent resultat! Stort GRATTIS - Ni är superduktiga!

Här ser vi dem under träning! http://youtu.be/0ahth9cRXVc


2012-01-09.
MyDOG International Dogshow 7 - 8 januari 2012, Göteborg.

Två dagar på en av Sveriges största och bullrigaste hundutställning, MyDog i Göteborg! Vi är så jätteglada över våra två underbara tjejer (mor och dotter) som var så duktiga på denna gigantiska utställning. För Mary var det debut, har inte varit med om nationell- eller internationell utställning tidigare.

Film från utställningen.

Bilder: http://marygallery.skyelice.se

 

Lördag - domare Muntean Petru, Rumänien.
Mary, Skyelice Lizard Island Reef, Excellent, 2:a bästa valp med HP. (3 tikvalpar)
Ida, SE VCH Skyelice A Plumeria Lei, Excellent och 3:a i öppenklass (av 8 tikar).

 

Söndag - domare Anne-Chaterine Edoff, Sverige.
Mary - Excellent, BIR valp (tre tikar) 1 hanvalp, fick ej HP.

Ida - Excellent, vann öppenklassen (4 tikar). Inget CK delades ut i denna klass. Endast 1 CK totalt till tikarna.


Både fick mycket bra domarutlåtanden från de två domarna: Mary utställning och Ida utställning


2011-12-30.
Annonser i Svenska Collieklubbens årshandbok.

Vi brukar sätta in en annons i SCK:s årshandbok. För er som inte är med i klubben och får handboken finns den här på hemsidan.

Här är årets annons!


2011-12-29.

2011-12-28.

Congratulation to Samu and Saaga!
Samu, father of Nimbus, Lemmy, Gamma, Chester, Abbe, Mary och Joshua.

C.I.B*. & FI & EST & LT CH

Roxier's Blue Maxson "Samu"

 

C.I.B.* & FI & EE & LT CH, PMJV-09, HeW-10, HeW-11
Roxier's Polar Beauty "Saaga"

(* = C.I.B. waiting for confirmation)

Brother and sister visited Lithuanian INT-shows victoriously in 17-18.12.2011.

Both of them achieved International champion titles in less than three years old and for the nice supplement Lithuanian Champion titles!!!


2011-12-24.

Mary firar sin första jul.2011-12-10.

Grattis Maya, Sydneys vackra dotter, Angeleye's Hope 'N Glory, som visade sig mycket bra på Nordisk Vinnarutställningen i Stockholm idag. I stor konkurrens, 49 collie, fick hon Excellent och placerad som 2:a i öppenkonkurrensklassen. Maya fick superfin kritik av domaren Rainer Vuorinen, Finland. Han önskade lite mörkare ögon och mera päls, Maya var något urfälld. Maya flöt fram i ringen, tyckte det var jättekul.

En mycket god debut i de riktigt stora sammanhangen. Grattis Stina, det gjorde ni bra ♥♥♥.


2011-12-07.
Stort GRATTIS till älskade Josef, lejonkungen, som idag blir 12 ½ år gammal!
Josef är pigg och glad, var igår med oss uppe hagen och hade kul tillsammans med övriga colliefamiljen Alice, Ida och Mary.

Titta på den glada spelevinken i bildgalleriet!"Hakuna Matata" stämmer väldigt väl in på Josef och han är mycket förstjust i den låten som vi har spelat mycket för honom allt sedan han var ung gosse. Titta på filmen, visst är det "look alike"!

"Lion King - Hakuna Matata - inga bekymmer, tralala ......."2011-10-17.
Kashmir har tävlat i rallylydnad med supergott resultat, 91 points och fick sin första pinne.

Stort GRATTIS!!!!!


2011-10-15.
Ida sänder nospussar till sina valpar - Nimbus, Lemmy, Gamma, Chester, Abbe, Mary och Joshua som idag blir ½ år!!Grattis från oss alla och fortsatt lycka till med den goda utvecklingen!


2011-10-04.
Nyhetssammandrag augusti - september.

När det händer en hel del postitiva saker att rapportera om, mycket nya bilder ja så går datorn sönder. Har haft den inne på reparation i över en månad. Nu fungerar allting igen och det får bli en sammanfattning av nyheter och uppdateringar:

Mary och Abbe BIR & BIM på utställning 1 oktober 2011 - Abbes sida - Mary presentation - Mary utställning.

Mary och Chester BIR & BIM på utställning 17 september 2011 - Chesters sida - Mary utställning.

Gratulerar Bellis som blev Svensk Utställningschampion 28 augusti 2011 - Bellis sida.

Leikullens vackra pappa Patrick blev Best in Show på Colliespecial i Tyskland 14 augusti 2011 - Patricks sida.

Reefkullens vackra pappa Samu är nu Finsk och Estnisk Utställningschampion. Samma gäller hans vackra kullsyster Saaga-
Samus sida.

Har från Finland fått underbara bilder på Perry samt Gamma. Fotograf Nina Koso. Länkar till bildgallerier, se Perry - Gamma.

Har också några resultat på Sydneys avkommor.

Sidorna Leikullen - Arctickullen - Reefkullen är uppdaterade.

I bloggen, som fungerat som vanligt, finns "artiklar" och bilder.

Hösten är på väg!


2011-07-21.
Bellis, KORAD Skyelice A Heart Pikake Lei - Svensk Viltspårchampion.

Vilken fantastisk prestation! På en vecka har Bellis och Carin klarat av tre svåra viltspår i öppen klass, fått första pris på alla tre. Det tredje gick de idag och fick följande bedömning:
"Ett ekipage som går som på räls från start till mål. Mycket lugnt och fint förarjobb. 42 poäng. Spårförmåga 6. Arbetstempo 6.
Grattis till Championatet"

Vi är enormt glada och stolta över lilla fantastiska Bellis. Vi samt mamma Alice och pappa Patrick sänder kramar och nospussar.

STORT GRATTIS Carin och Bellis - suveränt!!!!!!!!


2011-06-10.
Ida och Samus valpar 8 veckor.
Valparna är ögonlysta med bra resultat. Tre hade u.a. och fyra ldr crd. Tyvärr hade en av de blå gossarna ett litet colobom i vänstra ögat, dock inte på själva synnerven. De fick beröm för sina välväxta kroppar och härliga temperament.

Idag är de 8 veckor och börjar lämna oss. Det känns lite vemodigt, har haft en underbar tid tillsammans och kommer naturligtvis att sakna dem och deras upptåg. Samtidigt är vi glada för att de flyttar till mycket trevliga familjer och kommer att få det helt fantastiskt bra.

Vi önskar Nimbus, Lemmy, Gamma, Chester, som nu lämnar oss, alla lycka och välgång i livet.

Abington flyttar till midsommar och lilla vackra härliga Mary blir kvar här hos oss. Vår tjusiga "Silver-gosse", Great Barrier Reef, stannar kvar några veckor också.


2011-06-07.

Josef , vår älskade lejonkung, fyller 12 år i dag! Hipp,hipp hurra!2011-06-06.
Många grattiskramar och nospussar till Ida, Jade, Sydney, Bellis och Sunita - "Leikullen" - som idag firar 4 årsdag!


Alice, som nu är mormor, leker med Idas valpar.

Alice, och vi, önskar er alla en fin födelsedag och fortsatt framgång och lycka i livet!


2011-06-01.
HD/ED Röntgen.

Sydneys son Angeleye's Magic Storm är röntgad med bästa resultat - HD A / ED 0.
Stort GRATTIS!


2011-05-19.
Finsk mentaltest.

Hjärtligt GRATTIS till "Samu" Roxier's Blue Maxson och hans kullsyster "Saga" PMJV-09 HeW-10 Roxier's Polar Beauty, som igår klarade finsk mentaltest med glans. Nu får de vackra syskonen också sitt Finska Utställningschampionat, MVA.

Fick detta meddelande från Aila-Maija, som var med och tittade:

"Samu" fick +157 poäng och ingen reaktion på skott.

Syster "Saga" fick +188 poäng och ingen reaktion på skott.

Båda fick + poäng på alla testdelarna , ingen del blev till minus. De var väldigt bra, jag tyckte mycket om det  jag såg.

Och båda blev MVA (Finsk utställningschampion)

Finland har samma regler som vi här i Sverige, collie måste ha godkänd mentaltest, eller bruksmeriter för att bli Utställningschampion.
Gränsen för godkänd är i Finland +75 p , samt + poäng på tillgänglighet samt skottfasthet.

Ida och Samus sju underbara valpar, 4½ vecka, sänder nospussar och grattishälsningar till sin vackra och duktiga pappa Samu!


2011-05-14.
SBK Nybro Brukshundklubbs officiella utsträllning, 14 maj 2011.

Vi gratulerar Sydney, Skyelice A White Ginger Lei, till goda resultat: Excellent, CK, 2 BH, R-Cert.
Sydneys vackra dotter Angeleyes' Hope'N Glory, Excellent, CK, BT1 Cert.


2011-05-08.
Stort GRATTIS till Bellis som fick Excellent och CK vid SKK Nationella utställning i Lidköping.
Domaren Benny Blid von Schedvin gillade Bellis och gav mycket bra utlåtande men konkurrensen var hård bland tikarna. Per var duktig handler. Domarutlåtande och nya bilder.


2011-04-19.
Hjärtligt grattis till Ida & Samu.

Ida födde den 15 april 7 stora vackra valpar, fem gossar och två flickor. Stolt pappa är Samu, Roxier's Blue Maxson.
Här kommer den första filmen på en trött liten mamma med sina aktiva småttingar 1 dag gamla.
I bloggen finns en berättelse om den lite dramatiska och långdragna förlossningen.

YouTube - Reeflitter 1 day


2011-04-07.
Hurra och många grattiskramar till Perry & Kashmir, 2 år - 8 april 2011.

Skyelice Arctic Explorer Peary & Henson fyller två år. Kashmir firar sin födelsedag tillsammans med pappa Orlando och familjen i Danmark. Perry firar med fin hundtårta tillsammans med Bellis och Carin i Karlstad.

Som hyllning till de båda vackra och härliga gossarna har jag gjort en liten film.
YouTube: Perry & Kashmir 2 years.

Vi önskar Perry & Kashmir fortsatt lycka och framgång i livet.


2011-03-17.
Vi har sett Idas småttingar i magen! Hon har varit riktigt hemlighetsfull, men nu fick vi ta del av den glada nyheten. På ultraljuden kunde vi se små tickande hjärtan och rörelser. Fantastiskt att se de små liven, endast 35 dagar, men redan så livliga.
http://blogg.skyelice.se


2011-03-13.
Hipp,hipp hurra för vår lilla älskade Alice som fyller 8 år!

Till hennes ära bjuder vi på en vacker film, bildkollage, från turer ute på Vänern under januari - mars 2011, samt med hennes favoritmusik, Tony O'Connors, "Gagudju Life Force". Alice är lika glad och lekfull som alltid, trots att hon nu blir veteran! Titta och njut av glädjen tillsammans med sin dotter Ida och brorsan Josef. YouTube - Happy Birthday, 8 years.


2011-02-10.
Idag kom Kashmirs röntgenresultat ut på DKK:s Hundeweb! Peary & Henson är nu båda fria på höfterna. Vi är otroligt glada över Alice fantastiska barn med Patrick och Orlando. Alla är röntgade med strålande resultat!

DK17585/2009 Skyelice Arctic Explorer Henson
01.02.11 HD A A A
Be Exclusive's Memorymaker A
Angeleye's Unique Pride A


 

2010-12-31.
Årets sista dagar har bjudit på snöfall, pudersnö och vackert vinterlandskap. Har fotograferat uppdaterat våra gallerier med många fina bilder, samt skrivit i bloggen. Det blir vår nyårshälsning till alla goda kära vänner, tvåbenta som fyrbenta!

Gott Nytt 2011 önskar vi Er alla!


2010-12-24.2010-12-08.
Perry HD/ED-röntgad, samt ögonlyst.
Skyelice Arctic Explorer Peary, Perry, har nu röntgats med gott resultat. Han är fri på höfterna, A/B. Han har även ögonlysts som vuxen, med samma resultat som valp, dvs lindrig crd men tyvärr ett mycket litet colobom i det vänstra ögat. Det är ett ovanligt colobom eftersom det sitt en bit utanför synnerven! Mycket råkigt, men han har inga som helst besvär av det.


2010-10-27
Bellis Godkänt anlagsprov i Viltspår.
Carin och Bellis har idag haft framgångar igen. Vi är så imponerade och glada - STORT GRATTIS! De gjorde anlagsprovet i Viltspår vid Svenska Spaniel & Retriverklubben Värmland.

Domare var Kerstin Norberg, Kil, som skrev följande på protokollet: "Spårnoga tik som gör ett utmärkt arbete. Arbetar i ett mycket bra tempo. Arbetar självständigt. Godkänt anlagsprov."2010-10-24.
Ida tävlat appellklass spår vid Skara BK.

Per och Ida är ett så duktigt team. De kom hem igår kväll vid 23-tiden, trötta efter resa till Waxholm och mentaltesten. Klockan 06.00 var de uppe igen, reste till Skara BK för att tävla appellklass spår. Riktigt uselt väder, regnade och det var mycket vatten på appellplanen, men vad gjorde det. Spåret fick också väldigt bra, trots att de varnades för både älg och vildsvin i skogsdungen bredvid.
Poängen blev 257,5, en andraplats på prispallen, och uppflytt till lägre klass.

Jag blir så stolt och glad - Grattis, ni är så fantastiskt duktiga.2010-10-23.
Ida har gjort mentaltest vid Waxholms BK.
Läs här i bloggen.

GRATTIS till Maya och Elsa med ägare.
Två av Sydney döttrar ur första kullen, gick idag mentalbeskrivning. Båda var sociala, trevliga, lekte och agerade samt skottfasta.


2010-10-16.
Peary & Henson, 18 månader och klarat MH med bravur.
Det var två härliga glada gossar som återförenades vid Lerums BK för att göra sin mentalbeskrivning. Kashmir kom ända från Danmark, mamma Alice var med som maskot. Perry och Kashmir klarade det superbra, löste alla uppgifter med glädje och energi. Lekte med figuranterna, ingenting var skrämmande, allt var bara jätteroligt. Avslutade med att vara helt skottfasta. Deras protokoll finns på respektive sida. Vi kan vara mycket stolta över Alice och Orlandos båda grabbar, så trevliga, snygga och duktiga. Riktigt goda representanter för collierasen. Tusen tack till Lone och John, samt Carin som kom och deltog i denna utvärdering av kullen.


2010-10-03.
Idas tävlingsdebut i appellklass spår.

Per och Ida har idag tävlar appellklass spår vid Mariestads BK. Det var Ida första officiella tävling och det gick över förväntan. Spåret klarade hon väldigt bra med tanke på den stora störning hon fick. Det passerade två rådjur över spåret, men Ida kunde koncentrera sig på husses spår och fann alla pinnarna. Bra gjort av henne, hon är ju utbildad eftersökshund!

Per var väldigt glad över hennes fina linföringhet 9,5 av båda domarna samt inkallningen 10. Platsliggande klarade hon galant liksom budföringen. Tyvärr nollade hon hoppet som har koff. 4, samt ytterligare två moment (framförgående och platsläggande). Det blir nya försök, Ida är verkligen duktig.


2010-09-26.
Bellis har nu en fin titel KORAD Skyelice A Heart Pikake Lei.


2010-09-19.
Bellis godkänd  mentaltest.


Carin och Bellis har idag vid Örebro BK gått mentaltest inför korning. Resultatet blev 311 poäng och godkänd. Nu återstår exteriörbeskrivning för att få den fina titeln KORAD.
Vi är oerhört glada och stolta över Er - STORT och VARMT GRATTIS!2010-08-22.
Norrköping Nationella utställning 22 augusti 2010

Jade, Skyelice A Jade Vine Lei,  ställdes ut idag för  domaren Guy Jeavons från Kanada. Resultat: "Excellent"  1 ökl och CK.

Många grattiskramar till Jade och Ewa - vi är så glada för era framgångar!2010-08-15.
Askersund Internationella utställning 15 augusti 2010.


Alice hennes två vackra döttrar Bellis och Ida  samt barnbarnet Shad (Sydneys son) hade idag stora framgångar.  Bellis visades suveränt av av Sandra och gjorde succé. Bellis blev bästa tik, fick Cert, CACIB och BIM. Hon slog mamma Alice, som blev 2 Bästa tik med R-CACIB.

Ida som visades i "bikini", var helt urfälld, fick också CK och blev 4 bästa tik. 
Domare var Roland Fors.

GRATTIS-kramar till  Bellis, Carin och handlern Sandra! Vilken fantastisk dag för oss!


Lille Shad, Angeleye's Snow Storm Shadow, 6 månader, var jättetrevlig och fin, blev BIR-valp. Stort GRATTIS Ann-Mari till den lille godingen och lycka till framöver!2010-08-06-2010-08-08.
SAWO SHOW 2010 - Kuopio Finland

6 augusti 2010. Domare Andrew Burt, Australia. Tikar 45, varav 16 open class och 7 champion class.

Ida - SE VCH Skyelice A Plumeria Lei, Excellent, 4 bästa tik open class.
Alice - SE UCH Angeleye's Unique Pride A, Very Good ( pga svag hälta) championclass.

7 augusti 2010. Domare Ulla Bergh-Persson, Sweden
. Tikar 49, varav 22 open class och 7 champion class.

Ida - SE VCH Skyelice A Plumeria Lei, Excellent, open class.
Alice - SE UCH Angeleye's Unique Pride A, Excellent 4, bästa tik championclass.


8 augusti 2010. Domare Carlos Fernandez Renau, Espanja. Tikar 40, varav 17 open class, 7 champion class.

Ida - SE VCH Skyelice A Plumeria Lei, Excellent, 3 bästa tik open class.
Alice - SE UCH Angeleye's Unique Pride A, Excellent, 4 bästa tik championclass.


http://blogg.skyelice.se
http://alicegallery.skyelice.se
http://idagallery.skyelice.se

Vilka härliga duktiga tjejer vi har. Utmärkt resultat i denna stora konkurrens
i 30-36 graders hetta.2010-08-01.
Södertälje BK - Officiella utställning 1 augusti 2010.


Jade, Skyelice A Jade Vine Lei, fick CK och sitt första Certifikat. Domaren, Jahn Stääv, var väldigt förtjust i Jade och gav henne excellent omdöme.

Stort GRATTIS till Ewa och Jade, ni är fantastiska tillsammans. Vi är jättestolta och lyckliga för era framgångar!2010-07-24.
SKK Köping Internationella utställning 24 juli 2010


Jade och Ida gjorde succé på Köpings internationella utställning i helgen. Av 20 vackra collie, varav 13 tikar, var de, tillsammans med en unghundstik, de enda som fick CK och placerade sig i bästa tikklass! Domaren Paul Stanton var hård i sin bedömning men föll för de vackra systrarna Lei till vår stora glädje!

Grattis Eva & Jade samt Per & Ida - ni var fantastiskt duktiga!


2010-06-07.
Vår älskade "lejonkung" Josef är 11 år!

Fest med tårta, presenter och roliga aktiviteter. Har gjort ett härligt bildkollage dagen till ära på vår pigga glada elvaåring som leker på agilitybanan samt badar och "fiskar" ihop med Ida. 

Stort GRATTIS älskade gubben, hoppas vi får glädja oss tillsammans  flera födelsedagar!
2010-06-06. Sveriges Nationaldag och Leikullen firar 3 år!2010-05-13.
SCK:s Officiella utställning i Tånga Hed, Vårgårda, 13 maj 2010.


Domare Hans Iver Staugaard, Kennel Shellove, Denmark
27 vuxna långhår, 14 hanar and 13 tikar.
SE UCH Angeleye's Unique Pride A - Alice.  
"Excellent", 1 chkl, 2 chkkl, CK, BT 4.
Skyelice A Heart Pikake Lei - Bellis. 1 ökl, R-ökkl.Skyelice Arctic Explorer Peary - Perry.  1 jkl, 2 jkkl, HP. 

Stort tack till Mikael som hoppade in och fick Perry att trava fint, samt visade Bellis jättebra!


2010-05-08.
SCK:s Officiella utställning i Osby 8 maj 2010.

Domare Tuula Maija Tammelin, Danmark
34 vuxna collie långhår, 16 hanar och 18 tikar.

Skyelice A Heart Pikake Lei – Bellis.  1 ökl, 1 ökkl, CK, CERT, BT1, BIM.
Skyelice Arctic Explorer Peary – Perry.  1 jkl, 2 jkkl, HP.
SE UCH Angeleye’s Unique Pride A – Alice.
1 chkl, 1 chkkl, CK, BT 4.

Lyckönskningar till Carin, Bellis och Perry samt naturligtvis Alice och  Per som visade hundarna så fantastiskt bra!


2010-05-01.
DKK Internationella utställning 1 maj 2010, i Hillerød, Danmark.

Stort Grattis till Lone och Kashmir, Skyelice Arctic Explorer Henson,som gjorde utställningsdebut i Hillerød, Danmark.  Kashmir visade sig  bra i juniorklass, konkurrensen var stor och domaren Gunnar Jensen från Norge tyckte Kashmir var en "mycket god typ".

Många grattiskramar - vi är jätteglada över ert utmärkta resultat!


8 april 2010.
2010-03-21.
SKK, Malmö Internationella utställning 21 mars 2010.


Ida, SE VCH Skyelice A Plumeria Lei, hade en fantastisk dag vid Malmö Internationella utställning. Hon blev 3 Bästa tik ( av 17 anmälda vackra flickor).  Domare var colliespecialisten Myrna Shiboleth från Israel.  Domaren var hård och delade endast ut  4 CK i tikklassen och 3 CK bland hanarna (av 17 hanar).

Per var en mycket god handler - Grattis, det gjorde ni suveränt!

2010-03-13.
Hjärtligt Grattis på 7-årsdagen Alice!

Vi firade med härlig utflykt på Vänerns is, våfflor samt en skojig present - en 130 cm lång plyschorm.  Det blev en underbar dag för hela familjen. I Alice Gallery finns många fina bilder.2010-01-09.
My Dog Internationella utställning i Göteborg, 9 januari 2010.

Året började bra! Grattis till vackra Ida och Alice som placerade sig excellent i god konkurrens. Domare var Rui Oliveira. Portugal.

Ida, SE VCH Skyelice A Plumeria Lei, "Excellent", 1:a, 2 ökkl, CK, 2 BT, R-CACIB.
Alice, SE UCH Angeleye's Unique Pride A, "Excellent", 1:a, 1 Chkl, CK, 4 BT.