Till minne av Gordon


Vår älskade Gordon, 13, år, pappa och morfar har vandrat över regnbågsbron tisdagen den 24 mars 2009.
Vackra bilder från våra sista dagar tillsammans finns i Gordon & Josefs Gallery.

En underbar hund som nu lever vidare genom sina barn och barnbarn.

I våra hjärtan har Gordon en egen speciell plats som ingen någonsin kan fylla.

Bilder i - http://gojosgallery.skyelice.se

YouTube: https://www.youtube.com/user/skyelice
Film
Regnbågsbron

På den här sidan himlen finns en plats som kallas regnbågsbron.
När ett djur som varit särskilt betydelsefull för någon dör,
så kommer det till regnbågsbron.

Där finns ängar och kullar för alla våra speciella vänner
så att de kan springa och leka tillsammans.
Där finns tillräckligt med mat, vatten och solsken,
och våra vänner har det varmt och skönt.
Alla djur som har varit sjuka och gamla blir återställda till hälsa och vigör,
de som varit skadade eller handikappade blir friska och starka igen,
precis som vi minns dem i våra drömmar från gångna tider.
Djuren är glada och nöjda, utom för en liten sak,
de saknar alla någon väldigt speciell som de varit tvungna att lämna kvar.

Alla springer och leker tillsammans,
men en dag kommer någon av dem att stanna upp och titta i fjärran.
Dess klara ögon är intensiva, kroppen börjar skälva.
Han springer plötsligt ifrån gruppen,
flyger över det gröna gräset,
hans ben bär honom fortare och fortare.
Han har sett dig,
och du och din speciella vän möts till slut
i en lycklig återförening för att aldrig skiljas igen.

Lyckliga kyssar regnar över ditt ansikte,
dina händer smeker på nytt det älskade huvudet,
och du ser ännu en gång in i de tillgivna ögonen
på ditt djur som så länge varit frånvarande
från ditt liv men aldrig från ditt hjärta.
Sen går ni över regnbågsbron tillsammans...

Av: okänd författade

Kungen av Blomberg


 

"Gordon" SE UCH Kendrakes Gordon Skye, född 8 mars 1996 - död 24 mars 2009
Presentation i bilder och film

http://gojosgallery.skyelice.se
https://www.youtube.com/user/skyelice

Stamtavla Far: A'Palos King Valiant
Mor:Kendrakes Gypsy Eyes
Höfter, armbågar, ögon HD ua. CEA UA
Hälsa, övrigt Hade otroligt bra tänder, bett, käke genom hela livet. Inga tandförluster. Hade mycket god hälsa, stark kropp, och mage. Var mycket pigg ända till han fick somna in pga bekymmer med ändtarmen. I övrigt var han frisk, matglad och lekfull till sista timmarna i livet.Höjd: 60 cm. Vikt ca 30 kg.
Mentalitet MH med 1:a på skott. Helt skottfast, ej berörd av fyrverkerier eller åska.
Mentaltest infor korning. 92 p och skottfast. Saknades 8 poäng för godkännande.
Temperament En mycket glad och rolig hund hela livet. Var så värdig, hade självförtroende och pondus. Aldrig aggressiv eller bråkig. Älskade att få arbeta och busa med oss, samt med sina mjukisar, pipleksaker och bollar.
Utställning 3 CERT och Svensk Utställningschampion via bruksmeriter 15 september 2002.
Arbetsmeriter Uppflyttad till högre klass spår. 1:a pris i Lydnadsklass 1
Avkommor 15 valpar i tre kullar. Victor och Isak KORADE, Obelix och Alice med CERT och CK på utställning. Flera av de andra utställda med 1:a pris. Rollins blev framgångsrik vårdhund, Nelson mycket duktig agilityhund. Dottern Alice och sonen Josef, som levde tillsammans med far, uppflyttade till högre klass spår.
6 Röntgade med UA. Ögon: 4 UA, 11 CRD. Elva har MH-beskrivits med gott resultat. 11 genomgått MH, 9 GK skott.I helgen som gick kände jag att dagarna var räknade för Gordon. Han var inte med oss på samma sätt som tidigare, drog sig undan till madrasserna i sovrummet och i hallen under trappan. Gordon, precis som de andra hundarna, har aldrig missat när det tas fram fika, han kommer direkt då jag tag tag i kaffekannan på bryggaren och häller upp kaffe. Likaså när jag öppnar kylskåpet eller skåpen för att ta fram mat eller fikabröd. Då står han i köket, uppmärksam och vovvar lite med sin hesa stämma. De senaste dagarna kom han inte, han sov djupt.

Han var så trött, men korta stunder var han med oss, då var han lika glad och spjuveraktig över att få sig en smakbit. Likaså var han lite lekfull ute på altanen och tillsammans med hundarna i hundgården,  Han tog några skutt ute på gräsmattan, försökte springa lite och skällde på de andra "vänta på mig". På måndag kväll tog vi en sista promenad ned till sjön. Gordon följde med hela vägen, han var glad och ville knycka våra vantar, busa lite. När vi kom hem fick han sin mat, vilken han, som alltid, åt med mycket god aptit. Därefter föll han i djup sömn, han var helt slut.

Gordon har under en längre tid dessutom haft besvär med sin "rumpa". Vi har undersökt honom flera gånger, han är röntgad och man fann inget fel som förstorad prostata, tumörer. Passagen var fri, men en liten förändring mellan ett par kotor vid ryggslutet, strax ovanför korset. Möjligtvis kunde detta orsaka honom smärta och att han blev lite förslappad i bakdelen. Han fick Metacam för att slippa smärta.  
Han hade lite svårt att hålla sig, kände sig bajsnödig, vilket tilltog de sista dagarna.

Nu kände vi att vår älskade gosse inte hade ett värdigt liv, det var alltför korta stunder han visade sin livsglädje och glimten i ögat. Vi bestämde oss för att under morgondagen, d.v.s. tisdagen den 24 mars 2009, skulle han få somna in för alltid.
Vår sista kväll tillsammans blev ett fint minne, vi var nere vid sjön hela familjen. Det var en underbart vacker kväll, med fin solnedgång.
När vi skulle gå till sängs ville Gordon ligga i våra sängar, tyckte det var mjukt och gott för den gamla trötta kroppen. Josef hoppade upp och lade sig tätt intill Gordon, som om han skulle ge honom värme. Det var så gulligt, han brukar aldrig göra så annars.Det blev inte mycket sömn den natten för oss, tidigt på morgonen ringde vi veterinären, klockan 14.30 fick vi tid hos veterinär Olle Eriksson i Mariestad. Jag försökte att ha en normal och fin dag. Gordon var med korta stunder ute på altanen, i trädgården och vi tog en liten tur utanför huset. Han gjorde några skutt för att komma ikapp Josef, eller för att leka lite med de andra.

När vi tog förmiddagskaffet ute på altanen såg jag till att han var med - då fick han äta hembakta goda bullar, det gillade han. De andra såg riktigt avundsjuka ut. När Per kom hem strax efter lunch, hade han köpt med sig Gordons absoluta favorit - kokt skinka. Han har alltid varit jätteförtjust i julskinka, det fick bli "påskskinka".

Ögonen lyser på Gordon, han älskar skinka.

Sista bilderna på Gordon visar hans glädje över det goda i livet. Han hade ett så vackert uttryck, så glada  milda ögon och alltid ett förväntansfullt leende.  En mycket glad, stolt hund med härligt temperament!

Skinkpaketet var med till Mariestad, han fick äta upp resterande strax före Olle gav honom sin spruta för att somna in för gott.
Vår älskade lille gosse, delar av kroppen var slut, men aptiten var mycket god, han var i alla fall inte hungrig när han gick till sin sista vila.

Det har varit oerhört jobbiga dagar, men jag känner att han fick en fin gemenskap tillsammans med oss den sista helgen och sista dagarna i livet. Per jobbade med Elittävlingen i Götene hela helgen, men jag valde att stanna hemma just för att vara tillsammans med Gordon de sista dagarna i hans liv. Vi hade det jättefint och jag är så tacksam och glad för det.

Jag har naturligtvis tagit en massa bilder de sista dagarna och har gjort ett fint bildkollage som ett minne av Gordons två sista dagar i livet. Nu har han gått över regnbågsbron och har det lugnt och skönt, fri från sin gamla slitna kropp och sina krämpor.

Gordon tillsammans med sin familj 23 och 24 mars 2009. Gordons minnesalbum

När vi skulle gå till sängs första kvällen utan vår Gordon, tände vi ljuslyktan utanför huset. Josef lade sig på pappas madrass nedanför sängen.

Morgonen efter när Per tog den vanliga promenaden vände sig hundarna om och tittade om Gordon var med. Han brukar ju alltid komma en bit efter, tar t.o.m en liten genväg. Speciellt Ida vände sig om väldigt många gånger, undrade vart tog morfar vägen?

Tack kära vänner som stöttat oss i denna svåra stund.


Gordons urna har en fin plats i vårt hem tillsammans med Gordons älskade "uppletsgrejor"Vår älskade Gordon fyllde 13 år den 8 mars 2009.Vi trodde inte vi skulle få uppleva denna dag tillsammans, men till vår glädje hänger gossen med, visar tydligt sin livsglädje, går med på promenader. I förra veckan t.o.m ut på Vänerns is, se de vackra bilderna!
Nu är isen borta och det blir promenader i Blomberg. Idag tog han upp en stor lång pinne och inbjöd till lek :-).  Vi har tjuvstartat lite med födelsedagskalaset - i veckan åt vi våfflor med sylt och grädde som är Gordons favorit. Varje dag är en fin gåva...........!!! 

I Gordon & Josefs gallery finns många härliga bilder på vår stilige glade jubilar.


SE UCH Kendrakes Gord on Skye

Svensk Utställningschampion via bruksmeriter, uppflyttad till högre klass spår, 15 september 2002.

29 december 2008


Gordon 12 ½ år

Mina älsklingsbilder, Gordon, Kung av Blomberg, såg alltid så glaaaad ut, här är han "bara" 10 år !
Gordons MH-diagram, 31 maj 1997, Kungälv BK. Reino Oskarsson.