Minne av Alice - SE UCH SPH1 Angeleye's Unique Pride A - 13 mars 2003 - 28 juni 2016.

En ny stor vacker stjärna har tänts på himlen - vår älskade Alice!

Innerligt tack för all kärlek, glädje och spänning du givit oss under våra 13 år tillsammans, tack för underbara barn, barnbarn som nu lever genom dig, lika glada, duktiga och lekfulla som du alltid varit.

Tack för din livsglädje och alla fantastiska minnen som vi har från din träning, tävlings- och utställningskarriär.  Alla roliga påhitt som du företagit dig, med stort mod och humor.

I våra hjärtan har Du en egen speciell plats som ingen någonsin kan fylla!

"Gråt ej för att jag är borta, gläds över att jag funnits"  / Älskar er alla!
Alice

Bilder: http://alicegallery.skyelice.se

YouTube: https://www.youtube.com/user/skyelice
Film

Underbara Alice, Blombergs  självständiga drottning. Vild och vacker, som vill mycket mer än vad hennes kropp numera klarar av efter diverse skador som hon dragit på sig. Flyger man fram genom livet, är risken större att man får skador.  
Kroppen i övrigt är kärnfrisk, trots att hon är inne på 14:e året,  har god matlust, jättefin i magen.  Mentalt är hon med oss, glimten i ögat, sin starka vilja finns där, men det blir en begränsning i hennes rörelser som smärtar oss att se.
Hon kommer alltid när vi skall fika, äta vill ha en smakbit.  Hon är känd för sitt sätt att collieprata och skäller nu med lite hesare stämma. Vaktar egendomen tillsammans med de andra.  Har full kontroll på djur utanför rådjur, hjortar, rovfåglar samt rävar som kommer förbi.

Hon talar bestämt om för husse att ”just nu skall vi ta en liten runda i Blomberg” Det går inte fort, mycket att nosa på. Om jag har gått tidigare med henne, gäller inte det. Hon är lurig, har humor!

Vi hade en underbar helg tillsammans med Alice på vårt kennelläger 4-6 juni 2016.  Här visade hon sin livsglädje, ville mer än vad hon egentligen klarade av. Deltog i Skyeliceracet med bravur. Det var en stor glädje för både henne och oss alla att se henne.

Veckan före midsommar  låg hon och sov djupt ute på gräsmattan.  De små, annars så stela benen, gick som små trumpinnar, fort, fort, hon  voffade och det kändes både gulligt och vemodigt. Hon drömde ljuva drömmar, sprang, flög över fälten, diken  och vita snöklädda vidder, som hon alltid älskat att göra. Hon var glad, lycklig, fri, fri ………………!!!

Alice omgiven av sin älskade familj!Då bestämde vi att göra Midsommarhelgen till Alice speciella helg, den sista veckan i livet skulle bli vacker och rolig för oss alla.
Vi fick underbara dagar, promenader uppe på Blombergs gärden, där hon spårat, jagat och hoppat högt i klöveråkern. Vi hade mycket gott att äta, jordgubbstårta, matlusten är det verkligen inte något fel på. http://alicegallery.skyelice.se

27 juni 2016. Vår sista kväll tillsammans bakade vi våfflor, det älskar Alice och hundarna.  Med hallongrädde, vilken lycka, oj vad hon åt, så mycket hon ville!28 juni 2016
Idag, ligger hon ute på gräsmattan och sover gott, det är en vacker dag, det fläktar och blåser i hennes päls. När det var dags för att äta våfflor som var kvar, vaknade hon och ställde sig raskt upp på lite stela ben, det skulle hon inte missa.  Hon fick en hel våffla med mycket hallongrädde, den slukade hon i ett nafs. Sedan tog hon en tur till vattenhinken samt gick till grus/jordhålorna vid huset och grävde lite. Alldeles grusig på nosen, föll hon i  djup vila igen.  En riktigt fin dag tyckte Alice!
Bilder och film: http://alicegallery.skyelice.se

Vi har försökt ha en så normal dag som möjligt, de andra tre märker på mig att jag känner stress och är ledsen. Sista timman innan Per kommer hem för att hämta Alice, sitter jag ute på gräsmattan, smeker hennes päls och de andra ligger alldeles intill. Jag tar farväl här hemma tillsammans med Ida, Mary och Lily – tror de förstår, de är så kloka.  

Klockan  15.00, somnar Alice in hos veterinären. Det blev ett lugnt och fint avslut.
Enskild kremation och i en fin träurna kommer hon hem igen och får en plats tillsammans med Gordon, Josef och Brasse.

Av kärlek har vi befriat henne från smärtor och stelhet, nu kan hon, som i sin ljuva dröm,  sträcka ut, springa, flyga fram igen över de evigt gröna ängarna – varmt mottagen av pappa Gordon och hennes älskade bror Josef.Dikt till Blombergs drottning!

I den vackraste natur, med djupa skogar och en stor grön äng
Finns en hemlig plats som är bättre än husses och mattes säng

Klimatet är perfekt, min päls känns lagom stor
Här finns porlande vattenbäckar, där de badtokiga bor

Inne i skogarna håller de äventyrslystna till
På den stora ängen springer alla som vill

Mest de långbenta som älskar att bara springa
Andra ser till att härlig hundsång genom skogarna klinga

Några har till uppgift att valla in oss när det är fest
Småhundarna är de som har det allra bäst

De vaktas av de större, alla tas omhand
Varje hund har en egen uppgift i vårt härliga land

För att komma in i hundhimlen finns det vissa krav
Någon ondska och egoism vill vi inte veta av

Man måste vara trofast, ärlig, glad och snäll
Dessutom beredd att dela med sig av sin fäll

Om någon behöver sällskap, ska man kunna ta sig tid en stund
Kort sagt; för att bli insläppt måste man vara hund...


Okänd författare.


Presentation av SE UCH SPH1 Angeleye's Unique Pride A

"Alice" SE UCH SPH1 Angeleye's Unique Pride A, SE 23661/2003. Född 13 mars 2003.
Presentation i bilder http://alicegallery.skyelice.se
Film/video https://www.youtube.com/user/skyelice
Stamtavla Far: SE UCH SPH1 Kendrakes Gordon Skye
Mor: Angeleye's Edge Of Heaven
Höfter, armbågar, ögon HD A/B. CEA ua, valp och vuxen
Hälsa, övrigt Har alla tänder, korrekt bett, mycket bra käke. Har mycket god hälsa, stark kropp, och mage. Höjd: 54 cm. Pyo och livmodersopererad augusti 2012. Olycka med avslitet korsband i knä, december 2012.
Mentalitet MH med 3:a på skott. Helt skottfast, ej berörd av fyrverkerier eller åska. Ingen rädsla för underlag.
Mentalindex */ 2015-11 - NO= 93. Soc= 125. Lek= 121. Jakt = 108. Skott= 105.
Temperament Mycket tillgänglig, glad och pratsam. Älskar mat, kul att träna med, självsäker.
Utställning - Sverige 3 CERT, Svensk Utställningschampion genom bruksmerit. 1 CACIB, 2 R-CACIB. 23 CK.
Utställning - Finland SAWO SHOW 2010. 2 x Excellent, 1 x VG (pga hälta). 2 x 4 BB Chcl.
Utställning - Norge 2 Cert, 1 R-CACIB. 4 CK
Arbetsmeriter Uppflyttad till högre klass spår, 494,25 p. 2008-09-28
Avkommor 2 kullar: Leikullen, 5 valpar och Arctickullen 2 valpar.

*/ Mentalindex: Nyfikenhet/orädsla = NO. Socialitet = Soc. Lekfullhet= Lek. Jaktintresse = Jakt. Skott = Skott.
http://webshop.svenskacollieklubben.se/mi-listor/


Alice, vår vackra drottning, är en väldigt glad och omtyckt tjej. En självständig flicka med humor som vet vad hon vill. Varje dag har varit ett äventyr tillsammans med Alice, hon har så mycket energi, utstrålning och charm. Numera 13 år gammal och två valpkullar tar hon det lite lungare.

Alice har alltid älskat att rusa fram i terrängen upp och ned för berg och stup, hoppa över stora vattendrag, klättra högt och ibland farligt. Tyvärr har hon också genom sin livlighet dragit på sig skador. Har ett nackdiskbråck och skada i höger armbåge efter att ha rusat in i ett staket, oktober 2010, samt slitit av korsbandet, december 2012, som efter en operation blev ersatt med ett konstgjort. November 2013, fick hon inflammation i leden och metallen, korsbandet fick opereras bort. Nu lever hon utan främre korsbandet i höger knä.

Alice har stort föremålsintresse och en stark "motor", kamplust! Motorn accelererar tyvärr allt för snabbt då det dyker upp vilda djur. Hon är uthållig och har mycket egen motivation, leker själv med sina älskade långa leksaker som man kan slänga runt och dänga i marken och jonglera med. Hon har lekt mycket med Ida och Mary, men hon dominerar och tar över deras leksaker! Unga Lily, född 2013, leker hon inte så dominant med, utan hon får "vinna".

Den 6 juni 2007 födde Alice 5 kraftiga härliga valpar, fyra tikar och en hane. Nu gick hon in i en ny fas i sitt liv och hon gjorde det lika bra som allting annat.  Den 8 april 2009 födde hon sin andra kull, två underbara hanar. Hon har varit en fantastisk mamma. Lugn, trygg, social  samt lärt sina barn att leka, kampa och framförallt trygghet. Hennes vackra och trevliga valpar finns presenterade under Lei-kullen och Arctic-kullen.

Alice 7 valpar i två kombinationer är mentalbeskrivna. Spindeldiagram och egenskapsanalys visar hennes avkommor i jämförelse med alla collie som beskrivits. Alice valpar visade sig mer lekfulla, nyfikna, orädda och sociala än genomsnittet av alla collie. De tog också fram lite mer skärpa, medan Alice stora jaktintresse inte har visat sig i hennes avkommor, är något lite mindre än snittet.
Alice visar i bilder och film glädjen över att få springa, hoppa, klättra, bada och framförallt leka.

4-6 juni 2016. Alice deltog i vårt Skyelice-läger. Riktigt glad sprang hon även Skyeliceracet! Heja lilla älskade krutgumman!6 juni 2016 firade vi Alice första kull, 9 år! Alla har varit och är mycket friska och helt underbara hundar.
15 maj 2016.
Alice, 13 år och 2 månader. Knallar med på promenad i Munkängarna.

Tjurmuskel att tugga på gillar Alice!


Zzzz - underbart skönt att sova ute i trädgården! Hon drömmer ljuva drömmar!

27 mars 2016. Alice är med uppe i hagen, hennes älsklingsplats, där hon rusat fram sedan 9 veckor gammal.

13 mars 2016. Det är en stor dag, vi firar Alice 13-årsdag!10 januari 2016. Alice glad och pigg pulsar i snön ned till sjön för att undersöka!


29 december 2015. Kul på Götene Brukshundklubb.
Att träffa sin kära vän Hilde, som hon väl känner igen sedan valpålderna, var stor lycka!
26 december 2015. Blombergs gärden är Alice favoritplats. Här han hon sprungit, hoppat i klöveråkrar,
spårat, jagat hjortar!
13 december 2015. Vår älskade Alice blir idag 12 år, 9 månader. Varje dag är en vacker gåva!
Lite stel i sina ben, leder men i övrigt pigg och glad och vill delta i allting vi gör!


1 december 2015.

26 september 2015. Alice vid stranden.
30 augusti 2015. Alice är på minisemester till Beddingestrand, södra Skåne, där hon fick uppleva havet!


Grövelsjön, vecka 30 2015. Underbara Alice återupplevde fjällvärlden, förra gången var hon 3 månader!

Hela colliefamiljen!

4 juli 2015. Alice är hos hundfrisör och skall bli klippt, få en skön sommarfrisyr i värmen!
http://blogg.skyelice.se


21 juni 2015. Alice är med på promenad på grusvägarna runt Blombergs gärden.


Här tillsammans med hela sin flock! dotter Ida, barnbarnen Mary och Lily!


22-24 maj 2015. Skyeliceläger
. Älskade Alice, njöt av uppmärksamheten på vårt läger. Hon är stamtik i vår uppfödning, mamma och mormor. Hon upplevde gamla minnen, visade barn och barnbarn agility, rallylydnad, platsliggning. Lärde sig något nytt: specialsök (k9Nosework) Fler bilder och en gullig agilityfilm finns här: http://camp.skyelice.se
2015-05-15. Pigg och glad, hänger med på kortare promenader och inbjuder till lite lek!


24 april 2015. Vi besöker Stadsparken i Lidköping. http://alicegallery.skyelice.se

18 april 2015. Alice älskar udden i Blomberg.3 april 2015. Alice hänger med på våra promenader, ned till sjön och upp i hagen!
13 mars 2015.
Vår underbara Alice fyller 12 år och naturligtvis skall vi fira "Drottningen av Blomberg". Se bilder och film i:

http://alicegallery.skyelice.se samt bloggen: http://blogg.skyelice.seVilken födelsedagsfest! Supergod tårta och jätterolig present!Hurra för älskade mormor!

28 februari 2015. Utflykt ned till sjön.

Alice är sig lik, hon smet iväg från oss och här fann vi henne med ett ben från något vilt!

1 februari 2015. Alice blir snart 12 år, men blir som ung på nytt då snön kommer!


Leka med Lily är lycka för båda!

22 november 2014. Alice och jag är ute på eget äventyr!15 augusti 2014. Det är underbart att se Alice är ute på klipporna, så alert och glad.


14 augusti 2014. Stadsparken i Lidköping.
Stolt Alice med sin familj, dottern Ida, barnbarnen Lily och Mary.

21 juli 2014. Alice med sin colliefamilj! Dottern Ida, barnbarnen Mary och Lily.

2 juli 2014. Alice har kul tillsammans med Lily nere vid sjön!


Vila på altanen

27 april 2014. Finaste Alice, på sin älskade udde där hon lekt sedan liten valp.
Alice älskar Lily, blir så glad när hon leker med henne!


21 mars 2014. Bus med barn och barnbarn!Alice fyller 11 år! 13 mars 2014. Film, bilder: http://alicegallery.skyelice.se
2 februari 2014. Alice är glad och lekfull på vår ispromenad!15 januari 2014. Kul att busa en stund i snön!12 december 2013. Alice på utflykt ned till udden, hennes favoritställe där hon letar efter små djur (minkar).
Film: http://alicegallery.skyelice.se
8 december 2013. Det kom snö i helgen. Här leker Lily och mormor Alice en liten stund! Båda var så glada
och lyckliga. Mormor är så spännande!
24 november 2013.


17 november 2013. Alice var så glad och uppspelt då vi var på Götene Brukshundklubb.


Tre generationer glada töser: Alice 11år, 10 månader, Ida 6½ år och Mary 2½ år.


11 november 2013. Alice trivs med sin overall som skyddar och värmer hennes opererade knäled.
28 augusti 2013


25 augusti 2013. Skönhetsbad.

22 Augusti 2013.
Bus och lek!
13 augusti 2013. Alice är så glad över att komma till udden i Blomberg, ett favoritställe!


5 augusti 2013.

7- 11 juli 2013


Midsommar 2013.17 maj 2013.


13 mars 2013. Grattis älskade Alice på 10-årsdagen! Video


11 mars 2013. I Lidköping med Kinnekulle i bakgrunden.
3 mars 2013. Alice med sin familj ute på isen.
1 mars 2013. Nu är det full fart över den snöklädda isen!


23 februari 2013. Lycklig Alice som får springa lös ute på isen.
13 februari 2013. Både Alice och Per har blivit riktigt bra efter sina operationer, men fortsätter att träna tillsammans!


2 februari 2013. Blombergs Säteri. Alice ville också springa lös, leta sorkar och jaga hjortar!


1 januari 2013. Lite gymnastik för kropp och hjärna "a'la Alice" :-)


Julafton 2012 fyra dagar efter operationen.


2 december 2012. Alice med dottern Ida och barnbarnet Mary.


28 oktober 2012. Två månader sedan livmodersoperationen och Alice är helt återställd.
Glad, lekfull och mår utmärkt.
27 oktober 2012. Tre vackra flickor, tre generationer. Alice med sin dotter Ida och barnbarn Mary.


Klättra upp, ha utsikt har alltid varit Alice favoritsysselsättning!


8 september. Alice på utflykt till Lidköping med barnbarnen Chester och Mary

2 september 2012. Krya på dig älskade Alice - http://blogg.skyelice.se


Sommaren 2012
Mamma och mormor, vad duktig du var att simma!
9 juli 2012 - vid havet i Ystad.


Alice med sina vackra döttrar och barnbarn Ida, Sunita och Mary. Ystad 8 juli 2012.


Alice 9 år och lika social och lekfull som hon alltid varit!

I sommarhagen och badutflykt Pingst 2012
2012-03-21. Utmed denna bergsluttning och stranden har Alice varit aktiv i hela sitt nioåriga liv. Hon älskar det!
2012-03-17. Vår uppe i hagen - Alice favoritställe!


Alice firar sin 9-årsdag 13 mars 2012!


2012-02-15. Ute på Väners is - också ett av Alice absoluta favoriter!

Juldagen 2011.


Busiga Alice - 26 november 2011


22 november 2011


Alice 8 ½ år - Sudersand, Fårö, 20 augusti 2011

Alice och Mary 16 veckor.


Alice är en mycket uppskattad mormor, Mary, 14 veckor, älskar henne. Juli 2011.
Fler mysiga bilder finns här!9 Augusti 2011

 

Vänerns is är ett vinterparadis för Alice. Januari 2011
Alice firar 7 år.
Busiga Alice


Vänerns is 2005-2006


Stranden och vattnet är favoritställen här i BlombergAlice har alltid varit väldigt förtjust i att klättra och balansera.

Oktober 2010 - 7½ år.Efter stormen Per
Uthållighet, hon ger inte upp


En fin bild på vår vackra drottning. Den är speciell, hon är inne på dag 60
med sina fem valpar "Leikullen".


Solnedgång över Kinneviken. Isen ligger helt blank och ger vackert ljus.Alice stamtavla

SEUCH Kendrakes Gordon Skye

HD: ua
CEA, ua.
MUH, skott 1. MT 92 p. gk skott.

3 Cert.
Uppflyttad till högre klass bruks = SE UCH
A'Palos King Valiant
HD/CEA ua.
Gk K-prov.
3 Cert, CACIB
Lynnfield Independent Lover Sylcroft Sammy Bear At Brettonpark
Dolen Superdream
A'Palos Jetta-Jitana A'Palos Fazzler-Boy
Lynnfield Lacy-J-Dalton
Kendrakes Gypsy Eyes
HD ua/CEA ldr crd.
Gk K-prov.
5 Cert, CACIB.
GBCH Sablepark Saint Bruno Of Abbestone GBCH Mybern Mandane
Abbestone Magic Moment
Tameila As You Like It At Wenderdeb  GBCH Tameila Casey Jones
Beaublade Bisset
Angeleye's Edge Of Heaven

HD: ua:
CEA, ua.
MUH, skott 1. MT 97 p.gk skott.

5 Cert, R-CACIB
KORAD SE UCH Angeleye's Attention Please
HD/CEA ua. MH gk skott. MT gk= KORAD, SE UCH
5 Cert.
LP Angeleye's Quincy Jones
SBCH SLCH SUCH Speedlines Black Peppar
LP Angeleye's Moonlight Shadow
Hakarin's Especially Of Angeleyes NUCH NV-90 Crubow's Xeres
Angeleye's Never Ending Story
Angeleye's Sweet As Candy
HD/CEA ua.
Gk K-prov.
CK.
NUCH Angeleye's Fantasy Future
Sadrina's Snow Speedway
Annie-Black
Angeleye's Hooked On A Feeling Surfing's Black Viktorious Progress
Angeleye's Clay Basket