Mary - som arbetskamrat

Mary är mycket livlig, har en bra motor och energi. Hon är fokuserad och samarbetsvillig. Spåra är ett naturligt beteende och det gör hon med stora framgångar allt sedan liten valp, då hon började med matte/hussespår. Två år gammal började vi med viltspår, och hon blev Godkänd i anlagsklass viltspår. Hösten 2016 testade vi henne i ett rörligt viltspår, öppenklass och fick ett 2:a pris.

Hon tränar bruks-spår och uppletande, vilket hon tycker är jätteroligt och visar bra talang för.

Jag har gått rallylydnadskurs med Mary, hon har provat på agility och nosework.

Mary har även provat på sök, grundövningar, 8 månader gammal . Här en liten film!

Mary har också den goda egenskapen att kunna växla mellan arbete och vila. Hon går snabbt upp i varv, men kan lika snabbt växla om till att vila i väntan på nya äventyr.
Hon lider inte av stress, är väldigt glad och rolig tjej som kan konsten att mysa, då gärna i sängarna eller i soffan. Älskar sina långa leksaker som hon kommer med flera gånger om dagen, några av dem piper, och vi skall ha dragkamp och busa.

Mary älskar att bada, leka i vatten, även vintertid i issörja! Hon har tagit på sig rollen att ta hand om lillasyster Lily, de har fantastiskt kul tillsammans.

"Mary" Skyelice Lizard Island Reef, SE27915/2011. Född 15 april 2011.
Presentation i bilder Mary Gallery
2012-08-28.
2016-09-14.
Rörligt viltspårprov. Godkänd anlagsklass. Viltspårdomare Lili-Ann Ljungqvist.
Spårningsförmåga: Utmärkt. Tempo: Utmärkt. Självständighet: Ej hjälpt vid tappt.

Terrängtyp: Barr- och lövskog, tätningar, mossmark, öppenmark, kuperat. Lätt vind.
Tid: 14 minuter (maxtid 30 min)
Provförlopp: Hunden tog snabbt an spåret. Klarade alla vinklar utan tvekan. Spårslut klarade hon utan tvekan. Lagom spårtempo. Trevlig spårhund!
Lycka till i fortsättningen!

  Rörligt viltspårprov. Öppenklass. Viltspårdomare Lili-Ann Ljungqvist, 2:a pris, godkänt skottprov.


15 april 2022. Mary fyller 11 år på Långfredagen och vi firar henne med en heldag i skogen. Älskade tös, blev helt överlycklig att få ett fint spår, hon skrek och spårade med stor motivation, nogrannhet och "slutpinnen" var ett påskägg med köttbullar - det var en stor och häftig överraskning.


6 januari 2022, Götene BK. Mary älskar uppletande, så jätteroligt. Hon är snabbt ut och letar och kommer in snabbt och levererar.3 februari 2021.
Kickbike ute på Vristulvens snöbelagda is. Det var tungt men Mary kämpade på!21 januari 2021. Mary är så motiverad och duktig på uppletande. Snabbt ut och letar, in för att leverera.

10 januari 2021. Vi fick snö och kunde köra kickbike. Så KUL!

14 oktober 2020. Mary är nu 9 ½ år gammal men svårt att tro, hon har en energi och kropp som en unghund. Oerhört leksugen, älskar att få jobba lite och är med husse i skogen och får gå spår. Dagen till ära åkte vi till hennes favoritställe, Svalnäs sandstrand, där hon sprang, badade och lekte med syster Lily och mamma Ida. Titta på videon och bilderna, Lyckliga töser.6 oktober 2020.
Appellplanen på Götene BK är rolig, full fart tillsammans med lillasyster.30 juli 2020.
Mary är förtjust i agility!23 juli 2020. Vi är vid Vristulven och spårar. Mary är en duktig spårhund, ivrig i komma iväg, spårar noggrant
och finner alla pinnar.2020-05-06. Djurholmens strövområde, Skåne. Mary tränade lite uppletande, det är hon duktig på!22 april 2020.
Mary älskar vatten mest av våra tre töser, apportera och hämta leksaker, även lite djupare är hennes specialitet. När hon blivit tillräckligt blöt, sandbadar hon på stranden, det tycker hon är toppenskönt och kul! SUCK!


2019-08-31. Vi är i Klippan och Vedbys vackra skog- och strövområde för att träna spår och sök. Mary var motiverad och tog sina spår utmärkt. Det var jättefina marker men mycket störning i form av svampplockare.
23 juni 2019. Mary är duktig i agility och tränar gärna de olika hindren. Blir så glad och motiverad.
2 februari 2019. Vinterväder och vi kunde åka kickspark! Mary har tränat på att dra spark tidigare, nu behövde hon bara öva lite innan det blev full fart!


20 september 2018. Härlig rolig dag vid stranden i Svalnäs. Mary och Lily älskar att leka i vattnet! Mary är snabb ut och hämta apporterna, men så snäll, låter Lily få vinna dem. Är lika glad för det!


Lily snodde apporten !


13 augusti 2018.
Varmt och gott i vattnet och systrarna Lily och Mary har alltid jättekul tillsammans!1 juli 2018. Från vårt Skyeliceläger. Mary var mycket snabb i Skyeliceracet och hon spårade suveränt bra! Testade även lite Rallylydnad med husse.Kvällsdopp vid Isabergs hundbad !15 april 2018. Mary fyller 7 år och firar med roliga aktiviteter. Apportera älskar hon!

På klubben vill Mary in på agilitybanan!


15 april 2018. Vår älskade solstråle Mary fyller 7 år. Bästa uppvaktningen för henne är en tur till stranden i Svalnäs. Där är vid denna tid på året helt enskilt, jättebred sandstrand där hundarna kan springa fritt och har så oerhört roligt!


27 december 2017. Vi är på klubben och tränar uppletande. Detta älskar hundarna, Mary är jätteduktig på att ut och hämta, in och apportera.


28 augusti 2017. Mary har alltid varit en väldigt duktig spårhund, såg det redan som liten valp. Jag, matte, började med viltspår, det var jätteroligt för henne, men inte så lätt att träna själva.Husse är mer intresserad av bruksspår.
Efter godkänt anlagsprov och ett öppenklass viltspår, där hon fick en 2:a pga några missar i startrutan. Hon har parallellt tränat bruksspår med husse både på gärde och i skogen. Hon är oerhört motiverad, noggrann och klarar långa spår. Är så lycklig när hon finner pinnarna och slutpinnen! WOW - stor lycka för henne - vi kommer att helt övergå till bruksspår med Mary. Roligt och enkelt för oss att träna, då Lily och Ida går bruksspår.23-25 juni 2017 . Skyelicelägret. Fler bilder här: http://camp.skyelice.se
Mary tränade rapport och var med i Skyeliceracet. Hon var inte lika snabb som hon brukar, fuskade lite.

Väntar på A-station att få komma iväg!


20 maj 2017. Vi är på Collieläger, Tånga Hed. Mary och jag anmälda till NoseWork, hade stora förväntningar, men tyckte inte det var särskilt kul. Föredrar skogsarbete som spår, uppletande.
17 mars 2017. Mary spårar vid Vristulven.

18 november 2016. Appellspår med mycket vind som Mary klarade suveränt! Så glad och lycklig spårhund!
14 september 2016. Det var en av de hetaste dagarna i september, knastertorrt i marken. Mary gick ett officiellt öppenklass viltspår, 23 timmar gammalt. Det var första gången hon gick ett så gammalt spår. Hon kämpade tappert, hade lite svårt med vittringen, men tog några vinklar och sträckningar "klockrent". Hon fann till slut sin klöv, fick ett 2:a pris med godkänt skott. Nu skall vi träna på spår med lång liggtid och kommer igen.

Älskade, duktiga Mary, som inte gav upp!


Juli 2016. Mary tränar lite agility och är väldigt duktig!4-6 juni 2016. Skyelicelägret. Mary är full av energi och glädje. Hon spårade, tränade uppletande och vann Skyeliceracet med bästa tiden! Fler bilder här: http://camp.skyelice.se
8 maj 2016. Ny viltspårträning, samma svårtighetsgrad som förra, denna gången var det dock mycket torrt i marken. Men hon klarade det galant. Nu skall vi testa ett officiellt öppenklasspår!Hurra husse vad bra vi var idag!

17 april 2016. Mary har börjat en kurs i viltspårträning. Vi har haft ett lång uppehåll, sedan augusti 2012. Hon fick gå ett anlagsprovspår, 600 meter, 3 timmar, lite bloduppehåll i en mycket besvärlig terräng men klarade det galant!


31 december 2015. Vi är i skogen vid Vristulven och spårar med töserna. De var superduktiga!


22-24 maj 2015. Skyeliceläger. Underbara Mary, 4 år. Full av energi och glädje men var i höglöp och fick hålla sig lite i stillhet under lägret. Hon spårade, tränade agility och var med i Skyeliceloppet! Fler bilder här: http://camp.skyelice.se

Mary är snabb, hade en rasande fart på Skyeliceloppet!


Mary provar på agility för första gången under ledning av Britta, Tanjas matte!
Det gav mersmak för denna livliga tös!

27 april 2015. Mary spårar och tränar med Per. Hon har bra kamplust, föremålsintresse och en jätteduktig spårhund.
Hämta apporter, leksaker och pinnar i vattnet är Marys specialitet!

4-5 oktober 2014. Spår i två dagar, dels skogsspår och sedan på öppet fält med stark vid och störning av hjortar.

Alla pinnar med tillbaka! Duktiga Mary.

8-10 augusti 2014. Smålandslägret i Reftele. Mary deltog i lägre klass spår. Hon är jätteduktig spårhund, speciellt i skogen.
Behöver träna mer på fält.
19 maj 2014. Collieläger på Solhaga. Lily deltog i lägret, men både Mary och Ida fick spåra, träna lite uppletande.

Husse, är det min tur snart att gå spår?


Tjoho - Mary hittade sin kampstock!

15 mars 2014. Mary tränar uppletande och är lysande! Film: http://marygallery.skyelice.se28 augusti 2013
Mary älskar att vara i vattnet, simmar lite och att hämta saker som vi slänger ut. Apporterar gärna. Hon kampar med bra grepp. Har fått prova på att apportera i vatten, med flytväst!

Hämta saker och kampa är kul!


17 augusti 2013.
Mary är så duktig spårhund, här har hon gått ett långt spår, 7 pinnar och ett slut! Husse är så glad över sin duktiga tös.


22 mars 2013.
Vi har börjat träna uppletande med Mary. Hon har bra föremålsintresse och var väldigt duktig på de första grundövningarna!
Draghundar
Vintern 2013 har Mary och Ida ägnat sig åt mycket dragträning. De är så glada över att få på sig sina dragselar och draglinan och sedan bär det iväg i ett rasande tempo. Jag har spark med medar då det är snö och på barmark är det kickbike och spark med hjul.
Film med kickbike.

Mary- lilla sjuksköterskan! 24 januari kom Per hem efter sin operation. Direkt tog Mary och Ida på sig
rollen att ligga intill, gärna på Per, för att värma och trösta. Så underbart beteende och bilden
talar för sig själv!


Rallylydnad
Helgen 22-23 september 2012 gick Mary och jag en kurs i Rallylydnad. Det var väldigt kul och Mary var jätteduktig! Det kommer vi att fortsätta med. Per skall börja träna Mary i brukslydnaden, det ligger honom varmt om hjärtat.
2012-08-28 Godkänd i Anlagsklass Viltspår.


14 juli 2012 Viltspårträning
26 maj 2012. Vi tränar lite agility och hopp.


Snyggt hopp!


Budföring - full fart!


10 mars 2012. Mary har provat på sök igen efter debuten för ett par månader sedan. Hon hade goda minnesbilder, visste vad hon skulle göra. Gick långt ut, letade figuranter, kom tillbaka (efter att jag ropade) och var snabb ut för att visa på....!!!! Hon tycker detta är jättekul. Nu skall vi träna på att bära rulle, det har vi inte testat ännu. Duktig i spår är hon redan. En lovande ung flicka, jätterolig att arbeta med :-)

Tack Mikael för god hjälp till träning!


Här avslutar sökgruppen Marys träning med godisutdelning samt applåder för jättebra arbete!


Duktig Mary - 6 november 2011 (6½ månad)
SMary 6 månader
Mary är jätteduktig och motiverad att spåra.


Inkallning - budföring, 15 veckor
Hopp över hinder, 15 veckor
Däcket lärde hon sig snabbt, 15 veckor.


15 veckor. Här uppe fick hon inte gå på egen hand, även om hon försökte.


Mary 11 veckor, en liten stjärna som nyss gått sitt första spår. SCK:s spårläger i Kosta.

Mary 5 veckor